Danube Arena má štrnástich záujemcov

re-print článkov týkajúcich sa problematiky diaľnic a rýchlostných komunikácií

Danube Arena má štrnástich záujemcov

Odoslaťod Majkl » 16. Júl 2009 09:18


Danube Arena má štrnástich záujemcov


Do piatka 10. júla 2009 si 14 záujemcov vybralo podklady v rámci ponukového konania na architektonický návrh, stavebného dodávateľa a poskytovateľa externých finančných prostriedkov, prípadne prevádzkovateľa haly Danube Arena.

Multifunkčná hala sa spomína najmä v súvislosti s organizovaním hokejových MS 2011. Ponukové konanie vypísal Bratislavský samosprávny kraj 30. júna. „Výsledky, kde rozhodne architektonická kvalita ideového návrhu, cena za vyhotovenie projektovej dokumentácie, cena stavby, dĺžka výstavby ale aj referencie záujemcov, by mali byť do konca augusta. Následne sa môže začať so stavebným konaním,“ informovala hovorkyňa kraja Milka Podmajerská.

V podkladoch pre ponukové konanie sa okrem iného uvádza, že s výstavbou novej multifunkčnej arény je potrebné začať v roku 2009, predpokladaný termín ukončenia je rok 2011. M. Podmajerská doplnila, že v súčasnosti sa pripravuje dokumentácia pre výberové konanie na realizátora tohto projektu.

Konzorciá sa môžu uchádzať v dvoch segmentoch - v prvom ide o výber partnera, ktorý zabezpečí projektovanie, financovanie a výstavbu Danube Areny, v druhom bude kraj hľadať operátora na organizovanie a manažovanie podujatí.

Najzásadnejším kritériom je podľa predsedu BSK Vladimíra Bajana financovanie, keďže hala nebude financovaná z verejných zdrojov. Investor - Danube Arena, a.s., preto hľadá možnosti a spoločnosti, ktoré zabezpečia nielen dodanie projektov, technológie a samotnej stavby, ale aj financovanie celého projektu.

http://www.bratislavskenoviny.sk/128083 ... n=20090716
Majkl
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 754
Obrázky: 1291
Založený: 03. Máj 2005 08:20

Naspäť na 2009

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.