METROSTAV, a.s., Praha /skupina DDM Group/

sekcia venovaná stavebným a projekčným firmám ako aj mechanizmom a technike využívanej pri stavbách, respektíve údržbe diaľničnej a cestnej siete.

Moderátor: Moderátori

Odoslaťod konstrukt » 19. Jún 2008 22:09

Odbor dopravné staviteľstvo
Obrázok používateľa
konstrukt
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 255
Založený: 28. Dec 2006 23:23
Bydlisko: BRATISLAVA

Odoslaťod patriot » 22. Sep 2008 17:15

Metrostav SK a.s. už štyri roky drží krok s konkurenciou

dátum: 19. 9. 2008

(TASR-OTS) - Ako najmladší člen nadnárodnej skupiny DDM Group pôsobí Metrostav SK a.s. na stavebnom trhu Slovenskej republiky prioritne v segmente pozemného stavitelstva od roku 2004. Za toto obdobie dokázal etablovať značku Metrostav na Slovensku a úspešne obstáť v silnej stavebnej konkurencii. Prvého októbra 2008 vstúpi spoločnosť do piateho roka svojej existencie s pozitívnymi výsledkami. Doterajšie čísla už teraz vykazujú prekročenie tohtoročného plánovaného objemu výroby najmä v občianskej a bytovej výstavbe.

Od vzniku Metrostavu SK a.s. vzrástol jeho výsledok hospodárenia o 167,3 % a objem výroby stúpol nad úroveň 3 miliárd Sk. Tržby zaznamenali celkové zvýšenie o 2,33 miliardy Sk (77,34 mil. eur). Dôkazom profesionality a kvality pracovných výkonov pri realizácii čoraz náročnejších stavebných projektov sú aj ocenenia Bytový dom roka z celoštátnych odborných súťaží Stavba roka. Metrostav SK a.s. ich získal za výstavbu bratislavských polyfunkčných bytových domov Boria (2006) a Dominant (2008).

V súčasnosti je Metrostav SK a.s. okrem iného i hlavným zhotovitelom multifunkčného komplexu River Park v Bratislave, druhej najväčšej stavby pozemného stavitelstva Slovenskej republiky. Jeho stavebné aktivity v oblasti občianskej, bytovej a priemyselnej výstavby ako aj rekonštrukčných úprav objektov sú okrem Bratislavy známe i obyvatelom Nitry, Žiaru nad Hronom, Dunajskej Stredy, Žiliny, Banskej Bystrice, Martina a mnohých ďalších lokalít Slovenska.

http://www.metrostav.sk/sk/aktuality/ak ... ail?id=242
patriot
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 256
Založený: 19. Máj 2008 20:52

Odoslaťod Dialniciar » 24. Nov 2008 12:42

Stavebná spoločnosť Metrostav, a.s., Praha sa dostala do problémov na Islande, kde realizuje 2 tunely o celkovej dĺžke takmer 11 km v hodnote cca. 5,7 mld. islandských korún. Islandská mena sa prudko oslabila a stavebná firma prišla o plánovaný zisk z výstavby a zároveň už stavia so stratou. Metrostav žiada vypracovanie novej zmluvy. Podobne sú na tom desiatky iných stavebných firiem na tomto ostrovnom štáte, kde sa zrútila ekonomika. Rozostavané stavby v infraštruktúre sú za takmer 4,1 mld. EUR, takže dohody budú ťažké. Na ostrove zastavila viaceré práce stavebná firma Skanska.
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Odoslaťod Dialniciar » 29. Nov 2008 18:28

Metrostav plánuje změny

datum: 26. 11. 2008
médium: E15, čtk

Praha / Stavební společnost Metrostav připravuje od 1. ledna rozsáhlé organizační a personální změny. Nad celou skupinou vznikne nový řídicí orgán v čele s prezidentem, kterým se stane dosavadní generální ředitel firmy Jiří Bělohlav (58). Křeslo generálního ředitele místo něj obsadí současný obchodní ředitel Pavel Pilát (49). Vyplývá to z podnikových novin firmy. Změny Bělohlav odůvodnil nárůstem aktivit skupiny, růstem výkonnosti a kapitálových účastí Metrostavu.

Nový řídicí orgán mají vytvořit pracovníci z úseků současného generálního a finančního ředitele, které doplní další zaměstnanci současné centrály. Nastávající prezident Bělohlav má celou skupinu řídit spolu s finančním ředitelem Zdeňkem Šinovským. Změna křesla čeká také Jiřího Procházku, dosavadního šéfa divize 3 Metrostavu, který ve funkci obchodního ředitele nahradí Piláta.

Řadu dceřiných firem Metrostavu, mezi které patří společnosti Subterra, Metrostav SK, Metros a SQZ, rozšíří nová akciová společnost Metrostav Development. Vznikne ze současné developerské divize firmy, přebere i její zaměstnance.

Zdroj: http://www.metrostav.cz/cz/aktuality/ak ... il?id=1824
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Odoslaťod Dialniciar » 20. Dec 2008 22:07

Video z výstavby mosta, 19.11.2008 :arrow:

http://www.youtube.com/watch?v=WHW-CVKp5MY
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Odoslaťod konstrukt » 28. Dec 2008 23:10

J & T ťahala ku dnu Metrostav SK a.s.

Platobná neschopnosť firiem, presnejšie Index platobnej nedisciplinovanosti (Payment Incident Index PII), sa totiž podľa výsledkov prieskumu spoločnosti Coface zhoršil na Slovensku o 19,5 percenta. Do reťazca, ktorý sa začal znižovaním výroby, rušením zákaziek a neochoty financovania projektov zo strany bánk, sa podľa zistenia HN zaplietli dokonca aj naše najväčšie firmy či finančné skupiny, ktoré sa doteraz tvárili bezproblémovo.

Finančníci v problémoch
Podľa našich informácií sa v neľahkej situácii nachádza napríklad spoločnosť Metrostav SK, ktorá sa pýši titulom generálny dodávateľ stavby River Park, patriaci do portfólia finančnej skupiny J&T. Nedávne vyjadrenia finančných žralokov a zatĺkanie pravdy o pozastavení financovania výstavby rezidenčného komplexu zo strany bánk tak dostali vážnu trhlinu. Banky im totiž podľa nášho dôveryhodného zdroja stopli financovanie projektu na nábreží Bratislavy, následkom čoho sa stali dočasne platobne neschopnými. Metrostavu tak nedokázali vyplatiť pohľadávky.
"Prehodnocovanie úverov bankami dnes nie je neobvyklé a podobný problém majú viaceré projekty. Dôvodom otvorenia úverových zmlúv bolo zvýšenie rozpočtu v dôsledku prudkého posilnenia koruny a prispela k tomu, pochopiteľne, aj finančná kríza. Na obdobie preklenutia rokovaní s bankami sme mali s Metrostavom dohodu o odložení splátok,“ brániac sa prekvapivo potvrdil pre HN fakty Maroš Sýkora, hovorca finančnej skupiny. Ako podotkol, v súčasnosti už vraj majú uzavretú dohodu s piatimi bankami, na základe ktorej "budú všetky odložené splátky uhradené v dohodnutých termínoch“.

Splatenie v termíne...
Kedy sa tak stane a kedy sa Metrostav dočká svojich financií, však Sýkora reagoval pre HN vyhýbavo: "Ide o záležitosť Metrostavu a nás. Termíny a odklady splatností sú dohodnuté. Neviem však povedať, kedy to bude uhradené. Avšak bude to splatené v rámci dohody, ktorú so spoločnosťou máme.“
Metrostav bol vo vyjadreniach opatrnejší. Neodpovedal nám ani na otázku okolo problémov so splácaním pohľadávok zo strany J&T. "Tak ako iné odvetvia, postihla hospodárska kríza aj oblasť stavebníctva. Musíme konštatovať, že problémy s neplatičmi pohľadávok máme aj my. Túto skutočnosť sa snažíme dočasne riešiť krytím záväzkov voči dodávateľom prostredníctvom našich úverových rámcov. Podstatné zlepšenie platobnej bilancie očakávame najneskôr do konca roka 2008,“ znela strohá reakcia ekonomického riaditeľa Metrostavu SK Antona Mariša.
"Ide o počiatočnú fázu celej situácie spôsobenej krízou. Predpokladáme nárast konkurzov a rovnako nárast druhotnej platobnej nedisciplinovanosti,“ oponuje Tomáš Mezírka, riaditeľ spoločnosti Atradius, ktorá sa zameriava na oblasť poisťovníctva a vymáhania pohľadávok.

Problémy budú pokračovať
Podľa spomínaného prieskumu Coface je Index platobnej nedisciplinovanosti (Payment Incident Index PII) u nás medziročne nižší, zhoršil sa až o 19,5 percenta. Tempo negatívneho trendu je však stále nižšie ako vo zvyšku Európskej únie. Tam dosiahol index zhoršenie v priemere až o 29,6 percenta. Po výbornom začiatku v roku 2008 pre Slovenskú republiku a výraznom zlepšení tohto ukazovateľa tak dochádza k už avizovanému obratu. Kríza ovplyvnila slovenské podniky najmä cez ich zahraničných odberateľov. Keďže nie všetky podniky na Slovensku sú dostatočne kapitálovo silné na to, aby utiahli výpadok niektorého z odberateľov z vlastných zdrojov, ovplyvnilo to ich disciplínu pri platení vlastných záväzkov z obchodného styku.
"Pri slovenských spoločnostiach evidujeme zníženie likvidity vďaka obmedzenému prístupu k finančným zdrojom a vďaka druhotnej platobnej neschopnosti. Najväčšie problémy evidujeme v západnej Európe v spoločnostiach z oblasti stavebníctva, stavebných materiálov, textilnej výroby a dopravy. Problémy sú taktiež hlásené aj z oblasti subdodávateľov automobilového priemyslu či u výrobcov produktov stredno- a dlhodobej spotreby,“ odpovedá Mezírka.
V dôsledku finančnej krízy sa zvýši počet podnikov, ktoré nebudú schopné splatiť svoje obchodné záväzky. "Nárast je už teraz výrazný, ide približne o 100- až 150-percentný nárast hlásených nezaplatení. Z väčšej časti sa to zatiaľ týka zahraničných odberateľov. O niečo lepšie sú na tom firmy, dodávajúce tuzemským spoločnostiam. Ide tu však o dočasný jav, kým sa výpadky zahraničia u nás prejavia naplno. Zároveň je toto len počiatočná fáza celej situácie. Predpokladáme nárast konkurzov a rovnako nárast druhotnej platobnej neschopnosti,“ uzatvára Mezírka.



http://hnonline.sk/ekonomika/c1-3123958 ... trostav-sk
Odbor dopravné staviteľstvo
Obrázok používateľa
konstrukt
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 255
Založený: 28. Dec 2006 23:23
Bydlisko: BRATISLAVA

Odoslaťod konstrukt » 28. Dec 2008 23:13

Metrostav SK,a.s. vstúpil 1 októbra 2008 do piateho roka svojej existencie



Od vzniku Metrostavu SK a.s. vzrástol výsledok jeho hospodárenia o 167,3% a objem výroby stúpol nad úroveň 3 miliárd Sk.
Ilustračný obrázokTržby zaznamenali celkové zvýšenie o 2,33 miliardy Sk (77,34 mil. eur). Aj do piateho roka vstúpi spoločnosť s pozitívnymi výsledkami, ktoré hovoria o prekročení tohtoročného plánovaného objemu výroby najmä v občianskej a bytovej výstavbe.

Metrostav SK a.s., najmladší člen nadnárodnej skupiny DDM Group, pôsobí na stavebnom trhu Slovenskej republiky prioritne v segmente pozemného staviteľstva od konca roka 2004.

Za toto obdobie dokázal etablovať značku Metrostav na Slovensku a úspešne udržať krok so skúsenou a silnou stavebnou konkurenciou. Dôkazom profesionality a kvality pracovných výkonov pri realizácii čoraz náročnejších stavebných projektov sú aj ocenenia Bytový dom roka z celoštátnych odborných súťaží Stavba roka.

Metrostav SK a.s. ich získal za výstavbu bratislavských polyfunkčných bytových domov Boria (2006) a Dominant (2008). V súčasnosti je Metrostav SK a.s. okrem iného i hlavným zhotoviteľom multifunkčného komplexu River Park v Bratislave, jednej z najväčších pozemných stavieb Slovenskej republiky vo výstavbe.

Jeho stavebné aktivity v oblasti občianskej, bytovej a priemyselnej výstavby, ako aj rekonštrukčných úprav objektov sú okrem Bratislavy známe aj obyvateľom Nitry, Žiaru nad Hronom, Dunajskej Stredy, Žiliny, Banskej Bystrice, Martina a mnohých ďalších lokalít Slovenska. Bližšie informácie na: www.metrostav.sk.

http://dnes.atlas.sk/ekonomika/podnikan ... existencie
Odbor dopravné staviteľstvo
Obrázok používateľa
konstrukt
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 255
Založený: 28. Dec 2006 23:23
Bydlisko: BRATISLAVA

Odoslaťod Dialniciar » 02. Jan 2009 12:34

Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Odoslaťod Dialniciar » 17. Feb 2009 19:04

Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Odoslaťod Dialniciar » 26. Feb 2009 18:05

Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Odoslaťod konstrukt » 08. Mar 2009 21:23

Ponuka práce firmy Metrostav,a.s. Praha :arrow: http://www.doprace.cz/inzerce/pdf/Metrostav_270.pdf
Odbor dopravné staviteľstvo
Obrázok používateľa
konstrukt
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 255
Založený: 28. Dec 2006 23:23
Bydlisko: BRATISLAVA

Odoslaťod Dialniciar » 13. Mar 2009 18:27

V najnovších novinách MTS, číslo 5 http://www.metrostav.cz/pdf/noviny/052009.pdf sa píše o významnej tunelovej cestnej stavbe v ČR - tunel Blanka.
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Odoslaťod Dialniciar » 19. Apr 2009 00:15

Metrostav sa prihlási do obrovskej zakázky v Prahe (metro) :arrow:

http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=11817

Metrostav dokončil tunely na Islandu, jedná o ceně :arrow:

http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=11816
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Odoslaťod Dialniciar » 04. Jún 2009 16:54

Ročná správa MTS 2008 :arrow: http://www.metrostav.cz/pdf/vyrocni_zpr ... rz2008.pdf

MTS má len o 500 zamestnancov viac ako DPS, ktorý ho vlastní, ale tržby má o 100% vyššie. :idea:
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Odoslaťod Dialniciar » 14. Aug 2009 12:28

Spoločnosť Metrostav patrí v ČR medzi 10 najvýznamnejších podporovateľov charity. :arrow:

Česká republika
Společnost Částka v eurech
1. ČEZ 9291 229
2. Česká spořitelna 2 319 213
3. Johnson&Johnson 1445 494
4. Dalkia ČR 1 181 923
5. Komerční banka 1 167 692
6. ČEPS 1 153 846
7. Metrostav 1 055 992
8. Telefónica O2 1 042 501
9. T-Mobile 951 987
10.RWETransgas 884 615

Ak vás zaujíma napr. Slovensko, kliknite na zdroj týchto informácií.
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Re: METROSTAV, a.s., Praha /skupina DDM Group/

Odoslaťod Dialniciar » 26. Mar 2010 00:29

Metrostav SK mal produkciu v r. 2009 nižšiu takmer o pätinu ‑ na úrovni 67 mil. eur. Podľa generálneho riaditeľa Vladimíra Kríža priebežne upravovali stav zamestnancov s ohľadom na vývoj zákaziek, ale k hromadnému prepúšťaniu neprišlo. V druhej polovici roka pristúpili k výrazným organizačným zmenám a sľubujú si od nich vyššiu efektivitu v tomto roku.
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Re: METROSTAV, a.s., Praha /skupina DDM Group/

Odoslaťod Dialniciar » 20. Jún 2010 19:30

Ročná správa spoločnosti METROSTAV-SK za rok 2009 :arrow:

http://www.metrostav.sk/pdf/vyrocni_zpr ... 9/rz09.pdf

*tržby sa značne prepadli
*firma nedosiahla zisk, respektíve výrazne prehĺbila stratu

Dominantným realizačným priestorom spoločnosti aj v roku 2009 zostal Bratislavský kraj, kde sa sústredilo 70% celkovej
stavebnej produkcie.
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Re: METROSTAV, a.s., Praha /skupina DDM Group/

Odoslaťod Dialniciar » 20. Jún 2010 19:36

Ročná správa Metrostavu, a.s. Praha za rok 2009 :arrow:

http://www.metrostav.cz/pdf/vyrocni_zpr ... rz2009.pdf

*ako vždy, graficky pekne upravená
*tržby aj zisk sa iba mierne prepadli oproti r. 2008, stále sú vyššie ako v r. 2007
*firma prepustila 10% zamestnancov; má ich 3.199
*priemerná mzda: 39.547 Kč (-1.426 Kč oproti r. 2008)
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Re: METROSTAV, a.s., Praha /skupina DDM Group/

Odoslaťod Dialniciar » 24. Júl 2010 17:53

MTS nezvláda komunikáciu s mediámi pri opätovnom prepade tunelového komplexu Blanka v Prahe, ktorý po dostavbe vytvorí najväčšiu tunelovú sieť pre autá v strednej Európe :arrow:

viewtopic.php?f=35&t=13870
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Re: METROSTAV, a.s., Praha /skupina DDM Group/

Odoslaťod jarino » 21. Jún 2022 11:33

Metrostav dostal v ČR trojročný zákaz činnosti.
A aby nebolo toho málo, aj dcérska firma Metrostav Infrastructure, na ktorú postupne presúvali činnosť.
Štátny zástupca na súde žalobu rozšíril aj o túto dcérsku firmu s tvrdením, že cez Metrostav Infrastructure mieni Metrostav účelovo obísť zákaz činnosti. Odvolací súd návrh štátneho zástupcu akceptoval.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/rath ... omaci_remy
jarino
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 988
Založený: 12. Sep 2011 12:49

Re: METROSTAV, a.s., Praha /skupina DDM Group/

Odoslaťod badger-FB » 21. Jún 2022 21:26

Nevzťahuje sa ale na už zadané zákazky. Tie im nevezmú, takže pre nich toto účelové založenie MI vyšlo a bolo na prospech. Čo je napokon v celej štruktúre DDM/DOAS odjakživa funkčné.
badger-FB
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 23
Založený: 27. Dec 2021 23:31

Re: METROSTAV, a.s., Praha /skupina DDM Group/

Odoslaťod badger-FB » 11. Okt 2022 19:55

Šéfové Eurovia CS, Strabagu, Skansky a Colasu sepsali společný dopis adresovaný Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) a Asociaci krajů, v kterém upozorňují, že se Metrostav nově hlásí do soutěží na stavby či opravy silnic přes firmu MI Roads.
https://zdopravy.cz/ctverice-velkych-st ... ch-128470/
badger-FB
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 23
Založený: 27. Dec 2021 23:31

Predchádzajúca

Naspäť na Stavebné a projektové firmy + Stavebné a údržbové stroje

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 3 hostí.