V úseku D2 Lozorno-Bratislava by sa mala opravovať vozovka

re-print článkov týkajúcich sa problematiky diaľnic a rýchlostných komunikácií

Moderátor: Moderátori

V úseku D2 Lozorno-Bratislava by sa mala opravovať vozovka

Odoslaťod Caesar » 20. Júl 2005 14:24

http://www.etrend.sk/generate_page.php?page_id=52421


V úseku D2 Lozorno-Bratislava by sa mala opravovať vozovka

NDS vyhlásila verejné súťaže aj na vypracovanie a dodanie technickej štúdie a zámeru pre rýchlostnú cestu R2 Zvolen-obchvat a na stavbu odbočovacích a pripájacích pruhov na odpočívadle Dechtáre

BRATISLAVA 20. júla (SITA) - Národná diaľničná spoločnosť (NDS) hľadá firmu, ktorá zabezpečí veľkoplošnú opravu vozovky diaľnice D2 hranica SR/ČR - hranica SR/Maďarsko v úseku Lozorno - Bratislava. Agentúre SITA to potvrdil hovorca NDS Marcel Jánošík. Záujemcovia môžu súťažné podklady získať do 25. júla tohto roka a ponuky môžu predkladať do 10. augusta. Kritériami pri vyhodnotení ponúk bude cena vrátane dane z pridanej hodnoty a lehota zhotovenia diela. Opravu bude financovať NDS zo svojho rozpočtu.

Práce, ktoré by sa podľa Jánošíka mali začať ešte v tomto roku, sa budú vykonávať na 4,65-kilometrovom úseku, pričom celková opravovaná plocha predstavuje 37 830 metrov štvorcových. Opravou by sa podľa NDS mali zlepšiť povrchové vlastnosti a prevádzková spôsobilosť vozovky z hľadiska únosnosti, rovinatosti a celistvosti povrchu a zároveň by sa mala predĺžiť životnosť vozovky.

NDS zároveň vyhlásila verejné súťaže, a to na vypracovanie a dodanie technickej štúdie a zámeru pre rýchlostnú cestu R2 Zvolen - obchvat a na stavbu odbočovacích a pripájacích pruhov na odpočívadle Dechtáre na úseku diaľnice D1 Ivachnová - Hybe. Záujemcovia o prvý projekt môžu svoje ponuky predkladať do 11. augusta a zmluva s výhercom by mala podľa predpokladov NDS trvať do polovice decembra tohto roka. Pruhy na odpočívadle Dechtáre by mali byť podľa NDS hotové do konca novembra 2005, pričom ponuky môžu uchádzači predkladať do polovice augusta.

Okrem tohto vydala NDS aj dve predbežné oznámenia, podľa ktorých plánuje podrobný inžiniersko-geologický prieskum stavby diaľnice D3 Svrčinovec - Skalité v celkovej dĺžke vyše 12 kilometrov a vypracovanie hlukových máp na komunikácie v celkovej dĺžke zhruba 325 kilometrov. Hlukové mapy by sa mali týkať úsekov diaľnice D1 Bratislava - Beluša a Ivachnová - Važec, rýchlostnej cesty R1 v úseku Trnava - Nitra a Šášovské Podhradie - Banská Bystrica a cesty I. triedy v úseku I/50 Košice - Moldava a I/65 Žarnovica - Šášovské Podhradie.


SITA, 20.7.2005
Caesar
Obrázok používateľa
Caesar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 43
Založený: 06. Máj 2005 14:03
Bydlisko:

Naspäť na 2005

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.