Moderátor: Moderátori
Dialniciar napísal:No, ako to tak sledujem, tak vôbec nejde o Fica, ale o pár úradníkov z EUROSTAT-u. A to, že sú napísané nejaké správy dopredu, tak to ma len utvrdzuje v názore, že nie SVK si môže za to, že EURO nebude.
Dialniciar napísal:No, ako to tak sledujem, tak vôbec nejde o Fica, ale o pár úradníkov z EUROSTAT-u. A to, že sú napísané nejaké správy dopredu, tak to ma len utvrdzuje v názore, že nie SVK si môže za to, že EURO nebude.
aquila napísal:tie spravy sa nepisu vopred.. ale podla potreby..
lepsie je mat euro teraz a potom uz mozes minat ako chces.. v podstate ..
aquila napísal:a kedy sa maju podla teba robit ?
ale so statistikou sa daju robit divy.. vid aj nas SU SR, ked zvysuje HDP to iste sa da urobit aj na rok 2008.. zvysi sa HDP... potom percenta vyzeraju inak..
Zdražovať sa bude aj po zavedení eura, zapamätajte si všeci, ceny nikdy v živote dole nepôjdu iba hore. Z eurom či bez, stále ceny pôjdu iba hore.devil napísal:nuz ako komu. firma ktora zije z toho ze vyvaza na export tym jednoznacne ziska, a tieto firmy maju podstatny podiel na tvorbe hdp. to ze bezny ludia tym vela neziskaju je fakt. ale faktom je aj to ze pokial sa euro nezavedie moze klesnut koruna a teda zdrazovat sa bude mozno este viac.
doprastavak napísal:Zdražovať sa bude aj po zavedení eura, zapamätajte si všeci, ceny nikdy v živote dole nepôjdu iba hore. Z eurom či bez, stále ceny pôjdu iba hore.devil napísal:nuz ako komu. firma ktora zije z toho ze vyvaza na export tym jednoznacne ziska, a tieto firmy maju podstatny podiel na tvorbe hdp. to ze bezny ludia tym vela neziskaju je fakt. ale faktom je aj to ze pokial sa euro nezavedie moze klesnut koruna a teda zdrazovat sa bude mozno este viac.
Mňa nezaujímajú videá,televízory, telefóny autá z toho sa nenajem. Mňa zaujímajú potraviny,energia,plyn, pohonné hmoty. Načo mi budú lacné materiálne veci, keď sa z nich nenajem a budem bývať pod mostom, kvoli vysokému nájmu, energii, plynu,vody......Dialniciar napísal:doprastavak napísal:Zdražovať sa bude aj po zavedení eura, zapamätajte si všeci, ceny nikdy v živote dole nepôjdu iba hore. Z eurom či bez, stále ceny pôjdu iba hore.devil napísal:nuz ako komu. firma ktora zije z toho ze vyvaza na export tym jednoznacne ziska, a tieto firmy maju podstatny podiel na tvorbe hdp. to ze bezny ludia tym vela neziskaju je fakt. ale faktom je aj to ze pokial sa euro nezavedie moze klesnut koruna a teda zdrazovat sa bude mozno este viac.
To nie je pravda, doprastavák.
Ceny mobilných telefónov, TV, videií, celej elektroniky neustále klesajú spolu s tým, ako sa dostávajú úplne všade a zároveň sa investuje značne do vedy a výskumu. A to myslím smrteľne vážne. Dnes kúpiť mobil s funkciami, aké mal pred 5 rokami je o 50-80% lacnejšie ako vtedy. Dnes kúpiš takisto drahý, ale so 100 funkciami viacej.
To, čo pôjde nadole ešte viac ako doteraz, to je cena elektroniky a napr. aj áut.
A že sa zdražuje ? Nuž, ani EURO nemáme a pre dvojročnú neúrodu išli základné potraviny o 20% nahore. Nedajbože bude ropná kríza.
doprastavak napísal:Mňa nezaujímajú videá,televízory, telefóny autá z toho sa nenajem. Mňa zaujímajú potraviny,energia,plyn, pohonné hmoty. Načo mi budú lacné materiálne veci, keď sa z nich nenajem a budem bývať pod mostom, kvoli vysokému nájmu, energii, plynu,vody......
O tom to je že keď sa zavedie euro zase všetko zdražie, takže nevidím žiadny pozitívny prínos eura pre Slovensko. Takže načo nám vlastne je ?Dialniciar napísal:doprastavak napísal:Mňa nezaujímajú videá,televízory, telefóny autá z toho sa nenajem. Mňa zaujímajú potraviny,energia,plyn, pohonné hmoty. Načo mi budú lacné materiálne veci, keď sa z nich nenajem a budem bývať pod mostom, kvoli vysokému nájmu, energii, plynu,vody......
Ale pochop jednu vec ... bývanie je všade na svete drahé. A Slovensko nemá EURO a aj tak ide všetko nahore. Mňa osobne argument, že všetko zdražie nejak nezdvíha zo stoličky, lebo tu sa zdražuje bez ohľadu na EURO.
Mňa nezaujímajú videá,televízory, telefóny autá z toho sa nenajem. Mňa zaujímajú potraviny,energia,plyn, pohonné hmoty. Načo mi budú lacné materiálne veci, keď sa z nich nenajem a budem bývať pod mostom, kvoli vysokému nájmu, energii, plynu,vody......
doprastavak napísal:O tom to je že keď sa zavedie euro zase všetko zdražie, takže nevidím žiadny pozitívny prínos eura pre Slovensko. Takže načo nám vlastne je ?
Mňa nezaujíma export a už vôbec nie koľko zarobí štát na HDP, mňa zaujíma čo to prinesie obyčajnému človeku. Zatiaľ je to prínos iba pre štát a nie pre ľudí.Andrej napísal:doprastavak napísal:O tom to je že keď sa zavedie euro zase všetko zdražie, takže nevidím žiadny pozitívny prínos eura pre Slovensko. Takže načo nám vlastne je ?
Vobec sa nebude zdrazovat kvoli euru, bude sa zdrazovat kvoli faktorom, ktore proste nezmenis, napr. bohatnutie 3. sveta Uz by konecne mohli ludia pochopit, ze je len mytus, ze euro vsetko zdrazi!
Naco nam je? Ako napisal devil, hlavne kvoli exportu. Teda vyssie HDP, viac financii pre stat. Dalej tiez kurzove straty a väcsia dovera zahr. investorov v danu krajinu, atd... Najviac vsak pocitime prinos eura az ked ho prijmu aj okolite krajiny, hlavne Cesko
to sú iba omrvinky. Mali by sa zdvihnúť platy aspoň o 25%, keď všetko zdražuje, tak aj platy nech rastú. Nech sa to kompenzuje.Andrej napísal:Tak asi logicky, ked ziska viac stat, tak da do niektorej oblasti viac $$ a ziska tym aj obcan
A obcan tym priamo ziska tiez, napr. uz nebude musiet zamienat peniaze a tym nestrati urcitu cast z nich
doprastavak napísal:to sú iba omrvinky. Mali by sa zdvihnúť platy aspoň o 25%, keď všetko zdražuje, tak aj platy nech rastú. Nech sa to kompenzuje.
Naspäť na Public Private Partnership (PPP) + financovanie projektov
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 4 hostí.