Moderátor: Moderátori
MH napísal:Chystana novelizacia cestneho zakona 315/1996 Zz. a jej vykonavacej vyhlasky 225/2004 sa dotkne aj dopravneho znacenia v zasadnej miere.
Ake su Vase predstavy, navrhy, pripomienky na zmenu DZ??? Resp. co by sa malo zaviest, co Vam chyba na slovenskych cestach v ramci DZ???
zakon 315/1996 Zz. novelizovany 01.05.2004
http://www.minv.sk/legislativa/315premavka.htm
Vyhláška MV SR č. 225/2004 Z. z.,ktorou sa vykonávajú niektoré ustanovenia zákona NR SR o premávke na pozemných komunikáciách v znení neskorších predpisov - účinná od 1. 5. 2004
http://www.minv.sk/legislativa/315premvyhl225.htm
MH napísal:Zlte VDZ urcite nebude, lebo europska smernica o VDZ jasne hovori ze vodiace aj deliace ciary musia byt biele. Zlte mozu byt len v specialne urcenych situaciach ako napr. zakaz zastavenia, zastavka a ine. Ked si este pamatas tak do roku 2003 malo Rakusko strednu deliacu ciaru zltu, vstupom do EU sa museli podrobit EU legislative a vsetky museli preznacit. Ked cestujes po Rakusku tak si skus vsimnut, ze na niektorych usekoch je double znacenie = stara zlta vycnieva z bielej --> Nove biele deliacky su kratsie ako boli stare zlte.
Skus iny navrh
bystrik napísal:Podla mna by sa na cestach II. a III. triedy mohli povolit na asfalt nastriekane reklamy (nieco podobne ako pri Tour de France). SSC by na to nieco zarobila a je to urcite bezpecnejsie ako big- a billboardy pri cestach.
Firma by napriklad na ceste k svojmu sidlu mohla mat nastriekane smerovky so svojim logom...
Caesar napísal:MH napísal:Zlte VDZ urcite nebude, lebo europska smernica o VDZ jasne hovori ze vodiace aj deliace ciary musia byt biele. Zlte mozu byt len v specialne urcenych situaciach ako napr. zakaz zastavenia, zastavka a ine. Ked si este pamatas tak do roku 2003 malo Rakusko strednu deliacu ciaru zltu, vstupom do EU sa museli podrobit EU legislative a vsetky museli preznacit. Ked cestujes po Rakusku tak si skus vsimnut, ze na niektorych usekoch je double znacenie = stara zlta vycnieva z bielej --> Nove biele deliacky su kratsie ako boli stare zlte.
Skus iny navrh
Rakúsko snáď do EÚ nevstúpilo v r. 2003.
A toto sa mi nepozdáva. Ja si teraz neviem spomenúť, ale sú štáty, ktoré sú v EÚ a majú vodorovné dopravné značenie žltou farbou. Pozriem sa na to ešte.
bystrik napísal:Podla mna by sa na cestach II. a III. triedy mohli povolit na asfalt nastriekane reklamy (nieco podobne ako pri Tour de France). SSC by na to nieco zarobila a je to urcite bezpecnejsie ako big- a billboardy pri cestach.
Firma by napriklad na ceste k svojmu sidlu mohla mat nastriekane smerovky so svojim logom...
bystrik napísal:ok. to bol len taky nerealizovatelny napad. ale videl som v nemecku, ze niektore firmy vyuzivaju hnede informativne znacky ako ukazovatel cesty k ich sidlu (napriklad DEKRA, TÜV, ...).
rovnako sa mi celkom paci informativna znacka, ktora pri vstupe do obce informuje o case bohosluzieb.
bystrik napísal:ok. to bol len taky nerealizovatelny napad. ale videl som v nemecku, ze niektore firmy vyuzivaju hnede informativne znacky ako ukazovatel cesty k ich sidlu (napriklad DEKRA, TÜV, ...).
aquila napísal:inak s tou zmenou na metricky system v UK je to velmi pekne vidno. ked som tam bol prvy krat v '96 tak to nebolo temer ani vidu ani slychu, resp len sem tam bolo na niektorych flasiach takym fest malym pismom popisane aj v mililitroch alebo litroch. dlzkove miery v centrimetroch nehrozili
aquila napísal:inak v rakusku su znacky s radiami na traffice report, su tam povacsinou komercne ala kronehit a podobne. dalej som ci uz v raksuku alebo aj v inych krajinach videl kopu znaciek, ktore mali formu asi ako nase dialnicne navsteove ale propagovali rozne hrady, zamky etc. nechysta sa nieco v tomto zmysle ?
alebo celkove najake taketo specificke znacky?
mel napísal:Chyba mi v cervenom poli okrem cisla aj definicia ci ide o RC alebo D ... namiesto cisel by som tam dal cely nazov : R1 , D1 , R4 ... atd...
MH napísal:mel napísal:Chyba mi v cervenom poli okrem cisla aj definicia ci ide o RC alebo D ... namiesto cisel by som tam dal cely nazov : R1 , D1 , R4 ... atd...
To chyba aj mne!!! Ked si si vsimol tak rychlostne cesty sa zatial u nas neoznacuju cislom na znackach. Su tam bud stare cisla ciest I. triedy a E-cka, na novych usekoch len E-cka, alebo najhorsi pripad je na privadzaci Puchov R6 kde nie je ziadne cislo, lebo to neni ani E-cka. Cely problem je v tom ze cestny zakon zatial pojem rychlostna cesta nepozna tak to nemohli dat ani do DZ. Ale v tej pripravovanej novelizacii by sa tato vada mala napravit.
Tiez navrhujem na D a R tak ako to je na D - cerveny obdlznik, ale s prefixami Dx, Rx.
mel napísal:... jeediny problem, ze by to asi trebalo aktualizovat kazdy rok
Naspäť na Diaľnice a RC všeobecne
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 21 hostí.