Moderátor: Moderátori
aquila napísal:ano je to ten rozostavany komplex pri lamaci. je to tak na 15-20% stavebne hotove.
areal je vidno na ortofotomape useku D2 lamacska cesta - stare grunty v lavom hornom rohu pod tabulkou
http://www.dialnice.info/album_page.php?pic_id=276
spolu s nemocnicnym arealom sa mala zacat aj vystavba v lokalite "zečák" v lamači
ohladne investicii, ide o to, ze kvoli razsochom sa ani za komancov a ani za poslednych 15 rokov neinvestovalo do mickiewicovej a ani moc do kramarov, lebo sa pocitalo s tym, ze by razscochy prebrali ulohy tychto nemocnic a takto hlavne na mickiewicovej nielen vyzera, ale aj je v havarijnom stave.
viem o com hovorim, odlezal som si tam co to
no ale pointa je v tom, ze bud sa dobuduju razsochy, co je cca 2-3 miliardy netto (a odpredaj spominanych budov), alebo sa 2 miliardy invetuju do mickiewicovej a kramarov.
dalej aj lekarska fakulta ma problem a sa rozhoduje, kde zobrat aspon pol miliardy na dostavbu patricnych poslucharni, a prevadzok ci uz na antolskej alebo v ruzinove
Koksolam napísal:Ono sa o tom este stale uvazuje???Vzhladom nato, co som napisal, by som si myslel ze si mylim pojmy z dojmamy
aquila napísal:Koksolam napísal:Ono sa o tom este stale uvazuje???Vzhladom nato, co som napisal, by som si myslel ze si mylim pojmy z dojmamy
ak si dobre pamatam bol to variant A. variant B bol odpredaj a rekonstrukcia mickiewicovej, ktory sa aj za zajaca schvalil, ale nedoslo ani k jeho realizacii.
aquila napísal:no minimalne dalsie 4 roky sa s tym zrejme nebude robit nic. kedze sa na jednej strane moze argumentovat tym, ze to je dobre pre buducnost, ale zase ficovlada tam ani nebude nic investovat, kedze to bude zdovodnovat vyrovnavanim rozdielov.
akurat, mne (a nielen mne) je docela luto, ze to nebude dotiahnute do konca. ono sice je hruba stavba hotova, to je pri nemocnici ozaj len tych 15-20%. dalsich 30-40% bude dokoncenie po stavebnej stranke. ale nakup zariadeni, materialu a datie do provozu bude dalsich 40-50%.
romanca napísal:Co sa tyka Kramarov, tak tam je obrovsky problem so statickou dopravou, teda s parkovanim. Ja som len dopravny amater ale myslim, ze Kramare nikdy neboli stavane na to dopravne zatazenie, ktore tam teraz je. A laicky sa mi zda, ze tam ani nie je priestor na nejake zlepsenie, nemocnicne budovy su nalepene na ceste. Prebudovat kramare mne teda prijde ako zburat a postavat nanovo, co uz je asi lepsie dostavat Razsochy a Kramare predat developerom, nech si tam postavia dalsie biznis centrum.
zvonec napísal:Velmi rozumny nazor. Nemozem nic ine, len vyjadrit 100 suhlas. Budova na kramaroch je absolutne nevyhovujuca, nah*v*o izolacie , atd... Razsochy maju ovela lepsi pristup, nieje tam problem s kopcom (pristupnost MHD) atd. Pokial by dosiel novy primator v spolupraci s BSK s ideou rozchodenia Razsoch bola by to uplna bomba.
aquila napísal:...
ale nejaka spolupraca BSK vs. primator sa konat nebude po tom co vystraja durkovsky
romanca napísal:Co sa tyka Kramarov, tak tam je obrovsky problem so statickou dopravou, teda s parkovanim. Ja som len dopravny amater ale myslim, ze Kramare nikdy neboli stavane na to dopravne zatazenie, ktore tam teraz je. A laicky sa mi zda, ze tam ani nie je priestor na nejake zlepsenie, nemocnicne budovy su nalepene na ceste. Prebudovat kramare mne teda prijde ako zburat a postavat nanovo, co uz je asi lepsie dostavat Razsochy a Kramare predat developerom, nech si tam postavia dalsie biznis centrum.
aquila napísal:no, v podstate to bude suboj durkovsky vs. benova. co ako tiez moc velke terno nie je. v BA nebol poriadny primator od plysaka... takze vyzera to, ze sa nic nezmeni ani teraz.
a ostatne, mesto a BSK konkretne do razsoch moc ani hovorit nemoze, kedze FNsP spadaju priamo pod ministerstvo zdravotnictva, cize je to len a len otazkou statu.
teoreticky by sa volaco mohlo pohnut ked tam bude benova, ale to skor pochybujem, ze sa tam vobec dostane a keby aj teoreticky hej, fico ju zas az tak v laske nema, ze ano ...
Koksolam napísal:Si si isty tou Benovou???Ved ona nema ani trvaly pobyt v BA a ak aj ma, nebyva tam 7 rokov ci kolko to zakon vyzaduje
Naspäť na Ostatná infraštruktúra, pozemné stavby a developerská činnosť
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.