130 km/h na diaľniciach - zvýšiť, alebo znížiť?

diskusia o D & RC vo všeobecnej rovine, plány, návrhy a samozrejme flamewars ;)

Moderátor: Moderátori

Rýchlostný limit 130 km/h ...

zvýšiť
72
47%
znížiť
2
1%
limit je v poriadku
79
52%
 
Celkový počet hlasov : 153

Re: 130 km/h na diaľniciach - zvýšiť, alebo znížiť?

Odoslaťod IDV » 08. Okt 2021 11:30

Pacho napísal:
IDV napísal:Pacho: ty si na mna vybehol bezdovodne, ja sa tiez nechcem hadat.. dobre 99% som mozno prehnal ale 80% to bude urcite, podstatne je ze je nas malo/mensina na ceste ktori robime to co by sme aj robit mali. Ja by som bol velmi rad keby sa nase percento zvysilo a tym padom "moje" znizilo. V Taliansku som este nejazdil takze neviem posudit. Uz len to ze sme tu a zaujimame sa o dopravu a soferovanie je velke plus oproti inym vodicom, ktori sadnu dokopy ani nevedia ktora bije a idu jazdit... vsak si pamatam ako som jazdil ked som dostal vodicak a ako jazdim teraz, urcite je to X krat lepsie. Jedna vec je ohladuplnost a druha je zdrziavanie v lavom pruhu ak to nie je nevyhnutne. U nas este mame stastie ze kamiony sa nemozu predbehovat, v Cesku sa vkuse predbehuju, potom lavy pruh je zapratany autami jeden na druheho nalepeni a potom si urob bezpecnu vzdialenost... a takto nonstop od Breclavi az do Prahy od kamionu ku kamionu v lavom pruhu


PEACE, Zrejme by nebolo nezaujímave, založiť tému o vodičoch a skúsenostiach zo zahraničia?. Napíšem ešte jednu skutočnosť, ktorá neviem či ešte platí, z chorvátska. Cca 4 roky späť, som tam bol a s chorvátskými priateľmi sme preberali tému okolo aut. V tom čase mi tvrdili, a aj sme to vyskúšali , že tam policajti tolerujú rýchlosť na dialnici cca do 150, vyššie vám povedia no no, ale neriešia to pokiaľ fakt, že človek nejazdí divoko. Vysvetľoval to tým, keď autá idú rýchlejšie, tak menej času strávi na dialnici, je tam menej aut, a tým pádom sú volnejšie dialnice. Zrejme táto rovnica celkom nefunguje (väčšie rozostupy...) , ale niečo na tom bude... Vtedy sme absolvovali trasu Rieka - Zagreb tempom okolo 170, a napriek pomerne hustéj premávke v celku v pohode. V celku by ma zaujímala definícia, čo je dobrý vodič? , ale to už sem neparí, takže nejdem sa rozpisovať.


Zalozil som novu temu "Dialnice a RK v EU", je mozne pokracovat tam
IDV
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 542
Založený: 09. Sep 2021 21:16

Re: 130 km/h na diaľniciach - zvýšiť, alebo znížiť?

Odoslaťod IDV » 08. Okt 2021 11:32

Vceliak napísal:Ja to vidím tak, že ak šofér sa nemusí stresovať s kontrolou rýchlosti kvôli pokute, tak jazdí bezpečnejšie. Dá sa to dosiahnuť navýšením, alebo zrušením rýchlostného limitu, alebo mať tak naplnenú diaľnicu, aby si mohol používať tempomat bez prerušenia!
Stále spomínam moju skúsenosť z Diaľnice Kráľovnej Alžbety, kde je jedno, aké máš auto, ako rýchlo sa ponáhľaš, všetci idú na tých troch až siedmich pruhoch v jednom smere 120 km/h.


To hej ak myslis Londyn, tam idu vsetci rovnako, zazil som to ked som siel
v mikrobuse na letisko
IDV
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 542
Založený: 09. Sep 2021 21:16

Re: 130 km/h na diaľniciach - zvýšiť, alebo znížiť?

Odoslaťod Vceliak » 08. Okt 2021 12:28

Nie, písal som o diaľnici z Niagara - Toronto v Kanade.
Vceliak
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 487
Založený: 20. Okt 2016 11:50

Re: 130 km/h na diaľniciach - zvýšiť, alebo znížiť?

Odoslaťod Laco » 12. Okt 2021 08:07

S hodnotenim nemeckych soferov plne suhlasim s IDV. Mam totiz uplne rovnake skusenosti.
Pacho - pisal si ze IDV je egoista, ze vraj vsetci uhnite, idem JA. Lenze na to sa da pozriet aj inak. Vleciem sa 100km/h, vlavo ide niekto rychlejsi, ale mam na haku, idem JA, tak vsetci pekne pockajte.
A pritom staci byt tolerantny. Ak ide niekto rychlejsi, ok chod, pockam, casto staci dat na chvilku dole nohu z plynu, ci vypnut tempomat.
Co sa tyka rychlosti, som za to, ze viac ako 130 nema na SK velmi vyznam, takze som za zachovanie.
Laco
diskutujúci
 
Príspevky: 203
Obrázky: 9
Založený: 10. Feb 2016 07:06
Bydlisko: NZ

Re: 130 km/h na diaľniciach - zvýšiť, alebo znížiť?

Odoslaťod jozin z bazin » 12. Okt 2021 11:45

Ano, dobre pises, je to o tolerantnosti. Ale na obidvoch stranach.
Cize aj ten co ide 100 v lavom pruhu, by sa tam nemal zbytocne zdrziavat.
A aj ten, co v lavom pruhu dobehne takehoto pomalsieho vodica, by si nemal vynucovat uvolnenie cesty vyblikavanim a lepenim sa na zadok.

Osobne ked dobehnem niekoho pomalsieho, tak jeho pomalu jazdu respektujem, lebo nepoznam jej dovod.
Mozno je to dochodca, mozno prave nieco riesi s detmi na zadnom sedadle, mozno vezie svokru ... Ja nemam pravo nutit ho ist rychlejsie. Len optimisticky predpokladam, ze ked ten kamion predbehne, tak sa zaradi naspat do praveho pruhu. Na 99% to vychadza.
Potom je druha moznost, ze sa niekto vlecie v lavom pruhu uplne bezdovodne (ale tu opat plati, ze skutocny dovod nezpoznam, len si mozem mysliet, ze to asi robi naschval). Tu pomoze len trpezlivost, lebo vytvaranim konfliktnych situacii sa nic nevyriesi. A takehoto sofera vyblikavanie iba este viac vytoci a naschval spomali na 80 alebo dokonca zacne vybrzdovat. Proste zrazka s blbcom nestoji za tie problemy.

A prave o tomto to na nemeckych dialniciach je. Ze respekt a tolerancia funguje na obidvoch stranach. Rychlejsi voci pomalsim, pomalsi voci rychlejsim.
jozin z bazin
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 470
Obrázky: 30
Založený: 14. Dec 2009 14:57

Re: 130 km/h na diaľniciach - zvýšiť, alebo znížiť?

Odoslaťod IDV » 13. Okt 2021 19:01

Tak ano to je zasada uspechu, pred 2 dnami som siel KE-Ivachnova 100kmh tacho 96gps lebo som cakal na niekoho v ZA (kto by tam prisiel aj tak neskor nez ja, tak naco sa ponahlat) a ked som videl ze ide niekto v lavom pruhu bud som zrychlil na 130 obehol kamion a zaradil sa skor nez prisiel alebo ak uz som nestihal pockal som v bezpecnej vzdialenosti za kamionom pustil vsetkych a potom obehol a sa zaradil. V ZA som zistil ze lepsie bude ak pridam aby som prisiel nacas do BA :D tak som potom siel klasicky mrp az do BA... po RK je ako stale menej aut a ide sa kralovsky na pohodu :)

Kazdopadne u nas neberu VP za rychlost ako v inych krajinach, co mi vraveli znami ze ked ides +40/50 uz ti mozu vziat VP v takom Svajciarsku/Francuzsku (podla ich nazoru) cize my uz teraz mame neobmedzenu rychlost ale za poplatok, ktory sa stupnuje v zavislosti od rychlosti
IDV
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 542
Založený: 09. Sep 2021 21:16

Re: 130 km/h na diaľniciach - zvýšiť, alebo znížiť?

Odoslaťod jozin z bazin » 14. Okt 2021 09:56

k tomu poslednemu odstavcu - presne tak. My tu diskutujeme o zvyseni rychlosti na dialniciach, ale ze cez dediny jazdia blazni, to az podozrivo ziadneho politika netrapi.

Napriklad naposledy nejakeho magora namerali v dedine dvakrat. Raz isiel 96, druhykrat dokonca 141 !!! Dostal pokutu 600 eur. Prepokladam, ze v civilizovanej krajine by to bolo nielen na vodicak, ale aj na pobyt vo vazeni. Ale u nas staci mat dostatocne hrubu penazenku.


Toto mi fakt pride ako silny politicky zaujem, aby sa za rychlost nebrali vodicaky, ale aby prachaci mohli prekracovat rychlost prakticky beztrestne.

https://mynitra.sme.sk/c/22760559/vodic ... h-dni.html
jozin z bazin
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 470
Obrázky: 30
Založený: 14. Dec 2009 14:57

Re: 130 km/h na diaľniciach - zvýšiť, alebo znížiť?

Odoslaťod pa3ck » 14. Okt 2021 10:11

Mňa by hlavne zaujímalo, či sa to týmto pretekárom oplatí viac ako jazdy na Slovakiaringu https://slovakiaring.sk/sk/auto-verejnost (školenie stačí absolvovať iba raz)
pa3ck
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 947
Obrázky: 18
Založený: 30. Máj 2018 09:34
Bydlisko: VT/BA

Re: 130 km/h na diaľniciach - zvýšiť, alebo znížiť?

Odoslaťod Peter_CA » 14. Okt 2021 15:27

Oni si predtým nepripúšťajú, že by ich chytili. Asi pred mesiacom jednému pretekárovi namerali v Krásne nad Kysucou 144 km/h a inému vo Svederníku na štyridsiatke 122 km/h. Jeden z nich (správa už nepísala, ktorý) ešte policajtom nadrzovku povedal, že on sa ponáhľa za frajerkou.
LKV reduce travel time by Slovakia
Der Güterverkehr verkürzt die Reisezeit der Slowakei
Peter_CA
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 814
Obrázky: 47
Založený: 12. Jún 2017 12:40

Re: 130 km/h na diaľniciach - zvýšiť, alebo znížiť?

Odoslaťod 4lien » 15. Okt 2021 10:08

Tak aspon bol uprimny :lol:
4lien
diskutujúci
 
Príspevky: 91
Založený: 13. Máj 2019 19:09
Bydlisko: KE

Re: 130 km/h na diaľniciach - zvýšiť, alebo znížiť?

Odoslaťod StVO » 18. Okt 2021 10:26

Kvík napísal:Tým som nemyslel náklady investičné, ale hlavne zvýšené riziko nehody a tiež závažnejšie následky v prípade, že k nej dôjde. Zdvihnutie limitu o 10 km/h na pomerne krátkom úseku možno neukázalo štatisticky relevantný rozdiel, ale stavil by som posledné gate, že zvýšenie na povedzme 160 km/h by k nárastu nehodovosti viedlo.

Stritkne vzaté, ani tá 130-ke nie je práve bezpečná rýchlosť resp. sa z uvedených pohľadov príliš nelíši od povedzme 150-ky. V zásade ide o nejakú komprosmisne zvolenú hodnotu medzi bezpečnosťou na jednej strane a komfortom / jazdnými dobami na druhej strane. Tá hodnota vyplýva skôr z toho, že ďalšie zvyšovanie rýchlosti jazdy už neprináša výrazný rozdiel v jazdných dobách - resp. aby si takýto rozdiel dosiahol, tak by to zvýšenie muselo byť naozaj výrazné, a to až do hodnôt, ktorými väčšina vodičov jazdiť nebude, ani keby to bolo povolené (200+). Na druhej strane, ak si porovnáš dáta zo sčítačov dopravy v Nemecku a na Slovensku, tak nejaký rozdiel vo V85 by si hľadal veľmi ťažko, t. j. aj pri neobmedzenej rýchlosti v skutočnosti vodiči nejazdia štatisticky významne rýchlejšie ako pri limite 130 (keďže ten sa zase o nejakých 10-20 km/h úplne bežne prekračuje). Zaujímavosťou je skôr to, že v Nemecku je nehodovosť na diaľniciach nižšia ako na Slovensku.

Kvík napísal:S tou hlučnosťou je to naozaj dosť paradoxné, aerodynamický hluk s rýchlosťou rastie (aj keď zase takisto sa mení aj spektrum), rovnako aj hluk od motora. Dosť by ma zaujímali podklady a metódy, ako k tomu došli.

Pri diaľničných rýchlostiach je jediným relevantným hlukom odvaľovanie pneumatík. Ostatné (prúdenie vzduchu, motor) sú už v porovnaní s tým na úrovni chyby merania. Okrem toho, ťažké nákladné vozidlá produkujú neporovnateľne vyšší hluk ako osobné vozidlá, proste taký kamión je pri 70-ke hlučný asi ako osobák pri 130-ke.

Ako perličku spomeniem koberec na úseku D1 medzi Inchebou a Prístavným mostom - na tomto produkujú pneumatiky o cca 10 dB nižší hluk, čo znamená asi toľko, že osobáky na ňom v 175 km/h rýchlosti vyprodukujú rovnakú hladinu hluku ako inde pri 130 km/h rýchlosti (resp. pri 130 km/h toľko hluku ako inde pri 90 km/h). To je silnejšia redukcia hluku ako PHS.
Obrázok používateľa
StVO
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 670
Obrázky: 8
Založený: 12. Jan 2017 22:30
Bydlisko: Karlsdorf

Re: 130 km/h na diaľniciach - zvýšiť, alebo znížiť?

Odoslaťod StVO » 18. Okt 2021 10:32

Peter_CA napísal:Oni si predtým nepripúšťajú, že by ich chytili. Asi pred mesiacom jednému pretekárovi namerali v Krásne nad Kysucou 144 km/h a inému vo Svederníku na štyridsiatke 122 km/h. Jeden z nich (správa už nepísala, ktorý) ešte policajtom nadrzovku povedal, že on sa ponáhľa za frajerkou.

Asi sa obával, že ho pri tom sleduje manželka :D Debil.

Boli inak časy, kedy za prekročenie rýchlosti o >20 km/h v obci hrozilo zadržanie vodičáku. Ale to už je veľmi dávno.
Obrázok používateľa
StVO
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 670
Obrázky: 8
Založený: 12. Jan 2017 22:30
Bydlisko: Karlsdorf

Re: 130 km/h na diaľniciach - zvýšiť, alebo znížiť?

Odoslaťod KN.SK » 20. Okt 2021 08:19

Včera na stanici 3sat (relácia NANO) boli i témy:
• NvPR (130 km/h) na diaľniciach v D;
• NvPR 30 km/h v mestách (v Darmstadte);
• VHD a cykloD namiesto IAD;
• viac koľajovej dopravy namiesto NAD; ...
Kto chce, nech si to pozrie a vypočuje. Bolo by to na dlhšie písanie. :wink:

Originálny popis obsahu prvej časti relácie:
Wissen -
Woran hakt es bei der Energiewende?
NANO vom 19. Oktober: Tempolimit auf Autobahnen, Tempo 30 in Städten, mehr Schiene statt LKW, E-Autos statt Verbrenner - gegen alle Maßnahmen gibt es scheinbar gute Argumente.

47407 Slovenčina (celkom obstojne napísaná) sa dostáva i do sveta... 1678
Festina lente! Σπεῦδε βραδέως!
Sapienti sat.
Radšej budovať, než niečo ničiť.
Obrázok používateľa
KN.SK
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 3839
Založený: 08. Máj 2014 11:56

Re: 130 km/h na diaľniciach - zvýšiť, alebo znížiť?

Odoslaťod lostrail » 19. Nov 2021 12:15

No dobre, sice je tam "s nádrže" a tiez by som slovo "rozťahovať" asi nepouzil, lepsie je "rozpínať", ale je to naozaj taky lepsi priemer. Rozhodne lepsia slovencina ako anglictina v podani DPB.
lostrail
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 432
Založený: 19. Aug 2018 14:42

Re: 130 km/h na diaľniciach - zvýšiť, alebo znížiť?

Odoslaťod lostrail » 19. Nov 2021 12:16

IDV napísal:Kazdopadne u nas neberu VP za rychlost ako v inych krajinach, co mi vraveli znami ze ked ides +40/50 uz ti mozu vziat VP v takom Svajciarsku/Francuzsku (podla ich nazoru) cize my uz teraz mame neobmedzenu rychlost ale za poplatok, ktory sa stupnuje v zavislosti od rychlosti


Toto plati odkedy? Asi tak 9 rokov dozadu zastavili na dialnici mojho vtedajsieho sefa. Namerali mu 170 km/h, dali pokutu 700 eur, zobrali VP a musel ist na preskusanie, resp. nejake jazdy, co ho spolu stalo tiez par stoviek. Toto uz neplati?
lostrail
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 432
Založený: 19. Aug 2018 14:42

Re: 130 km/h na diaľniciach - zvýšiť, alebo znížiť?

Odoslaťod metelesku.blesku » 19. Nov 2021 12:55

Nie, neplatí od 1.1.2016. Ešte Kaliňák to zmenil a zrušili trest odobratia VP za rýchlosť, pokiaľ máš na mieste prachy na vyplatenie pokuty.
Nazval to honosne - bič na pirátov. Zvýšili sa vtedy pokuty za rýchlosť, ale zároveň potichúčky vyhodili zo zákona, že prekročenie rýchlosti nad 30km/h mimo obce (20km/h v obci) je porušenie pravidiel cestnej premávky závažným spôsobom. A vodičák ti môžu zobrať iba vtedy, ak porušíš pravidlá cestnej premávky závažným spôsobom.
To nemôže byť, lebo keď v Mýtnej bola dostatočná premávka, tak ja si myslím, že tá istá frekvencia je aj pri Pincinej.“ tvrdí starostka.
metelesku.blesku
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Založený: 27. Sep 2019 20:44

Re: 130 km/h na diaľniciach - zvýšiť, alebo znížiť?

Odoslaťod ondrejko_t » 19. Nov 2021 13:14

lostrail napísal:
IDV napísal:Kazdopadne u nas neberu VP za rychlost ako v inych krajinach, co mi vraveli znami ze ked ides +40/50 uz ti mozu vziat VP v takom Svajciarsku/Francuzsku (podla ich nazoru) cize my uz teraz mame neobmedzenu rychlost ale za poplatok, ktory sa stupnuje v zavislosti od rychlosti


Toto plati odkedy? Asi tak 9 rokov dozadu zastavili na dialnici mojho vtedajsieho sefa. Namerali mu 170 km/h, dali pokutu 700 eur, zobrali VP a musel ist na preskusanie, resp. nejake jazdy, co ho spolu stalo tiez par stoviek. Toto uz neplati?


presne ako vravi metelesku, uz je to len sposob vybrania vysokych pokut. zaplatis na mieste 800 a nic sa nedeje, ponahlas sa dalej :)
kym sa to nevrati ako porusenie zavaznym sposobom, a teda 3x za rok a dost, tak sa pretekarov nezbavime.
ondrejko_t
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 781
Obrázky: 13
Založený: 29. Jún 2016 07:29

Re: 130 km/h na diaľniciach - zvýšiť, alebo znížiť?

Odoslaťod lostrail » 19. Nov 2021 13:14

Aj mi bolo divne, preco v BA a okoli je tych 20 nad v podstate norma vsade a znacka v cervenom kruhu sa povazuje za minimalnu rychlost. Uz to dava vacsi zmysel, dakujem za info.
lostrail
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 432
Založený: 19. Aug 2018 14:42

Re: 130 km/h na diaľniciach - zvýšiť, alebo znížiť?

Odoslaťod slafko1 » 19. Nov 2021 18:07

Doležal v ostatnej relácii 'Opýtajte sa ministra' hovorí, že ako sa s určitosťou budú financovať úseky:

D3 = eurofondy
R4 Via Carpatia = PPP (asi ich tlačí čas :-)
D1 Tu-Hu = žltý fidic, štátny rozpočet (toto ma prekvapilo najviac, práveže tu som čakal PPP)
Obrázok používateľa
slafko1
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 356
Obrázky: 378
Založený: 06. Feb 2010 19:22

Re: 130 km/h na diaľniciach - zvýšiť, alebo znížiť?

Odoslaťod IDV » 11. Jan 2022 16:04

https://m.topky.sk/cl/10/2243861/Rychlo ... -za-hodinu

D1 BA-TT v tme na Golfe 234kmh to je tak 245-250 tacho... celkom extrem na tento usek
IDV
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 542
Založený: 09. Sep 2021 21:16

Re: 130 km/h na diaľniciach - zvýšiť, alebo znížiť?

Odoslaťod metelesku.blesku » 11. Jan 2022 23:23

Ani nie tak rýchlosť samotná, ako skutočnosť, že je celkom extrém maximálku skúšať na tomto NEOPLOTENOM úseku, po ktorom srnky behajú ako po korze.
To nemôže byť, lebo keď v Mýtnej bola dostatočná premávka, tak ja si myslím, že tá istá frekvencia je aj pri Pincinej.“ tvrdí starostka.
metelesku.blesku
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Založený: 27. Sep 2019 20:44

Re: 130 km/h na diaľniciach - zvýšiť, alebo znížiť?

Odoslaťod IDV » 20. Jan 2022 14:29

Tak co zvysit 130 ci nie?

https://youtu.be/7pg1hhW5qhM

417kmh na rovinke, u nas by to dalo mozno 350kmh? Najrovnejsie su asi R7 alebo KE-PO D1
IDV
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 542
Založený: 09. Sep 2021 21:16

Re: 130 km/h na diaľniciach - zvýšiť, alebo znížiť?

Odoslaťod IDV » 02. Máj 2022 09:09

https://youtu.be/189VVExN-1A

Od 24:38 p. Varga, generalny riaditel sekcie cestnej dopravy a pozemnych komunikacii MD SR hovori ohladom zvysenia rychlosti 130 na dialnici.

28:02 ...zacnem tak uplne slovensky, 130 je povolene a do prekrocenia 30kmh je to ze za padika. Keby bolo 140 povolene tak je to do 170. ... rozdiel buracka 160 a 170 je zasadny rozdiel. Cize plosne by sa nam dvihla rychlost ktorou by sa jazdilo, kto a teraz ja neviem az az sa to bojim povedat takto ze na kameru ale dneska kto chce jazdit 140 ide 140. Do toho by sa nam motali auta ktore 140 nepojdu, takze zvysi sa koliznost, viac by si dovolili vodici lebo ta pokuta by hrozila nizsia resp. pri vyssej hranici.. atd dalej o EU a emisiach

Takze vlastne pokuty su robene tak ze do 160 je to za padika aby umoznili jazdu s poplatkom? Ci ako to mame chapat :)
IDV
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 542
Založený: 09. Sep 2021 21:16

Re: 130 km/h na diaľniciach - zvýšiť, alebo znížiť?

Odoslaťod metelesku.blesku » 02. Máj 2022 09:25

Existujú už viaceré krajiny, kde zvýšenie rýchlosti neviedlo k ničomu, čím sa tu stále oháňajú. Ani zvýšená nehodovosť, ani kolíznosť, ani emisie.
Keďže zvýšenú MPR využívalo menšie množstvo vodičov, rozdiel v emisiách je prakticky nevyčísliteľný. Avšak zvýšenie MPR zároveň viedlo k vhej opatrnosti ostatných účastníkov premávky, čo viedlo paradoxne k zvýšenej plynulosti a nižšej nehodovosti.

Toľko k tým "odborným" tliachom vycucaným z prsta.
To nemôže byť, lebo keď v Mýtnej bola dostatočná premávka, tak ja si myslím, že tá istá frekvencia je aj pri Pincinej.“ tvrdí starostka.
metelesku.blesku
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Založený: 27. Sep 2019 20:44

Re: 130 km/h na diaľniciach - zvýšiť, alebo znížiť?

Odoslaťod IDV » 02. Máj 2022 11:19

Suhlas, tusim v Nemecku robili studiu a zistili ze len 2% vodicov jazdia rychlejsie nez 160... sam to aj zazivam v Nemecku ze za 2 hodiny len 10-15 aut ma predbehne a skor ja inych predbieham
IDV
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 542
Založený: 09. Sep 2021 21:16

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Diaľnice a RC všeobecne

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 41 hostí.