Trenčín: Najkritickejšími úsekmi sú Považská ulica, Zámostie

re-print článkov týkajúcich sa problematiky diaľnic a rýchlostných komunikácií

Moderátor: Moderátori

Trenčín: Najkritickejšími úsekmi sú Považská ulica, Zámostie

Odoslaťod Dialniciar » 02. Jún 2006 20:34

Radar zarobil skoro dva milióny

Trenčín – Kvôli zvyšujúcej sa dopravnej nehodovosti, spôsobenej nedodržiavaním maximálnej povolenej rýchlosti, mesto pred dvomi rokmi kúpilo auto s radarom na meranie rýchlosti na pozemných komunikáciách za 1,7 milióna korún.

„Počas skúšobnej prevádzky mestskí policajti zistili, že na niektorých prechodoch vodiči prekračovali najvyššiu povolenú rýchlosť aj o 100 percent,“ uviedol tlačový tajomník Mestského úradu Trenčín Tibor Hlobeň. Meracie zariadenie obsluhujú šiesti vyškolení mestskí policajti, z toho štyria pravidelne. Oficiálne meranie rýchlosti mestská polícia začala 12. októbra 2004. Ako uviedol Hlobeň, odvtedy bolo podľa štatistických údajov riešených 3235 vodičov, ktorí prekročili maximálnu povolenú rýchlosť a v blokovom konaní policajti vyzbierali od nich pokuty vo výške 1,91 mil. korún, ďalšie dva milióny vybrali na spoločných akciách so štátnou políciou. Investície vložené do nákupu zariadenia sa tak mestu vrátili za necelé dva roky. Hlobeň ďalej prezradil, že po zakúpení radaru všetky výbory mestských častí požiadali o jeho používanie na krízových miestach v jednotlivých častiach mesta.

Pri svojej samostatnej práci sa policajti orientujú na úseky, kde je dopravnou značkou znížená rýchlosť na 40 kilometrov za hodinu. Najkritickejšími úsekmi sú Považská ulica, Zámostie a Trenčianske Biskupice, v súčasnosti so štátnou políciou merajú rýchlosť v celom meste. Počas dvoch rokov používania radaru sa počet nedisciplinovaných vodičov znižuje, ale ako prezradil tlačový tajomník Hlobeň, je tu nový fenomén. Podľa neho po Trenčíne jazdia aj takí vodiči, ktorí platia blokové pokuty tri až štyrikrát do týždňa v maximálnej výške tisíc korún.


Andrea Koppiová

[31. 5. 2006]
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Odoslaťod Dialniciar » 02. Jún 2006 20:38

Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16


Naspäť na 2006

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.