masterplan napísal:sam si zvast. tlmocim ministra Dolezala! tak drz zobak laskavo
Si nadrzany, ked sa spomenie pan minister Dolezal? Lebo tu o nom pises, ako keby slo o nejakeho boha, ktory ti za to, ze inych "umlcis", da nejaku sladku odmenu a zazracnym prutikom sposobi, ze vsetky tebou vysnivane dialnice budu o dva roky stat. Radsej si nechcem predstavovat, co by to malo byt. Ta cast vety mi pripomina take tie zakomplexovane sekretarky, ktore si potrpia na svoj kupeny titul a este viac na titul toho, komu tie sekretarky robia. Obidvoje je nechutne a hlavne strasne nedospele.
Takze len taka mala pripomienka - hovorit hocikomu, ze ma "drzat hubu" je tak na urovni 12-rocneho pubertaka, ktorym svacaju hormony, az to nie je pekne. Obzvlast, ak take nieco povies na pomerne rozumny argument.
Tiez by si si mohol uvedomit, ze minister nie je general, ani vocca (aj ked ty ho tak zjavne vidis). Je to taky isty clovek, ako iny, ktory ma nejaky druh veducej funkcie a takisto, ako pri inych, aj jeho kroky je potrebne kriticky hodnotit. Ale samozrejme v sirsom kontexte. To ty nerobis. Hltas kazde jeho slovo ako absolutnu pravdu a tym v podstate hovoris vela o sebe samom (nie v dobrom svetle). Akosi zabudas na to, ze je to v prvom rade POLITIK, nie odbornik. Za to, co on naslubuje a nezrealizuje sa, nebude zodpovedny on, ale vsetci ti, na ktorych to hodi. Takze jemu sa to pekne rozprava.
No a na zaver sa samozrejme nesmiem zabudnut opytat: Kdeze su tie stavebne stroje medzi Kosicami a Turnou alebo pri Soroske? Pokial viem, v novembri si mal plnnu klavesnicu reci o tom, ze v marci sa zacne stavat, lebo "pan minister Ersek" tak povedali, resp. uz je ""vsetko zariadene". Neskutocne sam sebe kadis do ust.