Moderátor: Moderátori
mareks96 napísal:A Rumuni teraz... Chyba im asi 20km co nemajú rozostavané aby bola súvislá diaľnica od maďarska po čierne more.
metelesku.blesku napísal:150 km medzi Sibiu a Pitesti, z ktorých sa budúci rok začne stavať iba 14km zo Sibiu do Boity a o zvyšku ani chýru ani slychu?
mb1000 napísal:metelesku.blesku napísal:150 km medzi Sibiu a Pitesti, z ktorých sa budúci rok začne stavať iba 14km zo Sibiu do Boity a o zvyšku ani chýru ani slychu?
Zvysok sa tendruje:
http://www.130km.ro/a1.html#doi
mb1000 napísal:Uviedol som zdroj, kto si to precita, pochopi. Spravne som mal napisat "Zvysok sa tendruje alebo pripravuje".
mb1000 napísal:Uviedol som zdroj, kto si to precita, pochopi. Spravne som mal napisat "Zvysok sa tendruje alebo pripravuje".
Najdôležitejší rumunský cestný projekt: Diaľnica Sibiu - Pitesti bude postavená v troch etapách. Prvý je naplánovaný na rok 2023
Diaľnica Sibiu - Pitesti, najvýznamnejší rumunský cestný projekt, sa má postaviť v troch etapách podľa najnovšej implementačnej stratégie, ktorú stanovila národná spoločnosť pre správu cestnej infraštruktúry (CNAIR). Prvá etapa, ktorá obsahuje oddiely 1, 4 a 5, by sa mala skončiť v decembri 2023. V ostatných dvoch etapách nie je stanovené žiadne dokončovacie obdobie.
CNAIR zaviedla nasledujúcu stratégiu pre fázovú implementáciu diaľnice Sibiu - Pitești, berúc do úvahy splatnosť a horizont dokončenia každej časti: Etapa 1, ktorá je predmetom žiadosti o financovanie schválenej spoločnosťou CNAIR SA, zahŕňa:
- Konštrukčné a realizačné stavebné práce pre: oddiel 1, Sibiu - Boița - časť 1.1, - L = 13,17 km, hodnota: 129,283,334,05 EUR bez DPH, oddiel 4, Tigveni - Curtea de Argeș - L = 9,86 km, hodnota: 422,082,05,90 EUR bez DPH Oddiel 5, Curtea de Argeș - Pitești - L = 30,35 km, hodnota: 387,025,316,04 EUR bez DPH
- Prípravu na dokončenie potrebných štúdií Oddiel 1 - Časť 1.2, Oddiel 2 a Oddiel 3.
metelesku.blesku napísal:urtea de Arges - Pitesti sa naťahuje už tretím rokom po súdoch bez zjavného konca
Prekvapenie na diaľnici Sibiu - Piteşti: Číňania vylúčení Astaldi bojujú za oddiel 5 až do Najvyššieho kasačného a odvolacieho súdu
Pozastavenie víťaza aukcie pre časť 5 najdôležitejšieho rumunského cestného projektu sa predĺži najmenej o šesť mesiacov. A to preto, že Číňania prekvapivo podali odvolanie na Najvyšší kasačný a odvolací súd proti rozhodnutiu odvolacieho súdu v Bukurešti, ktorým boli na žiadosť Talianov z Astaldi vylúčení zo závodu.
Národná spoločnosť pre správu cestnej infraštruktúry (CNAIR) mala tento mesiac vyhlásiť víťaza tendra na časť Curtea de Argeş - Piteşti z najdôležitejšieho projektu ciest v Rumunsku. Pretože čínske združenie išlo do ICCJ, vyhlásenie víťaza sa predlžuje najmenej o šesť mesiacov, až kým nerozhodne najvyšší súd, odhadujú predstavitelia CNAIR.
Preskúmanie je mimoriadnou výzvou, zriedka sa používa v oblasti cestnej infraštruktúry. Keď ho použil samotný CNAIR v prípade oddielu 3 rýchlostnej cesty Craiova - Pitesti, proces z ICCJ trval 11 mesiacov.
metelesku.blesku napísal:mareks96 napísal:A Rumuni teraz... Chyba im asi 20km co nemajú rozostavané aby bola súvislá diaľnica od maďarska po čierne more.
Nedá sa mi nezareagovať, lebo čo príspevok to perla. Ešte daj pár takýchto a už ťa fakt nebude môcť nikto brať vážne.
Prosím ťa, ktorých to 20km nemajú Rumuni rozostavané medzi HU a Čiernym morom? Myslíš tých 20 km medzi Lugoj a Devou pri Cosevite alebo tých 150 km medzi Sibiu a Pitesti, z ktorých sa budúci rok začne stavať iba 14km zo Sibiu do Boity a o zvyšku ani chýru ani slychu? Alebo tých vyše 10 rokov rozostavaných 50 km z Biharie do Suplacu de Barcau na A3 s chýbajúcimi zvyšnými 120 km do Klužu? Nuž, u nás sme takým spôsobom stavali úsek pri Skalitom, ale u nás už je hotový
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 6 hostí.