Obnova Hlavnej stanice: ŽSR chcú s mestom spoločnú architekt

Moderátor: Moderátori

Obnova Hlavnej stanice: ŽSR chcú s mestom spoločnú architekt

Odoslaťod EmBe » 10. Sep 2019 11:35

Obnova Hlavnej stanice: ŽSR chcú s mestom spoločnú architektonickú súťaž

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) chcú v spolupráci s hlavným mestom čo najskôr pripraviť architektonicko-urbanistickú súťaž návrhov na revitalizáciu bratislavskej Hlavnej stanice a predstaničného námestia. Potvrdil to hovorca spoločnosti Michal Lukáč.

Hlavná stanica, Bratislava Zdroj: Maňo Štrauch
Hlavná stanica Bratislava
Hlavná stanica, Bratislava
Hlavná stanica, Bratislava
Hlavná stanica v Bratislave v januári 2019
Hlavná stanica v Bratislave v januári 2019
ZDIEĽAŤ
Tlačiť
4
Železnice tvrdia, že v prípade Hlavnej stanice sa môžu zmeny uskutočniť iba v spolupráci s ministerstvom dopravy a zástupcami z miestnej a regionálnej samosprávy.
„Rokovania na všetkých úrovniach napredujú a ŽSR oceňujú prístup vedenia hlavného mesta i ostatných partnerov, ktorí k téme pristupujú naozaj odborne, korektne a ústretovo,“ povedal M. Lukáč.

Magistrát zastáva názor, že Hlavnú stanicu a priestor okolo nej treba riešiť jednou veľkou architektonickou súťažou.

„Bez ohľadu na budúcnosť Filiálky je tento priestor hanbou nielen v očiach turistov, ale aj Bratislavčanov,“ povedal hovorca Bratislavy Peter Bubla.

Magistrát potvrdil, že so ŽSR rokuje o spoločnom postupe pri riešení Hlavnej stanice, predstaničného priestoru vrátane pešieho prepojenia zo stanice na zastávku MHD Sokolská na Pražskej ulici.

Neprehliadnite
Na Hlavnej stanici v Bratislave dokončili pred šampionátom úpravy za stovky tisíc eur
Na čiastkové úpravy na Hlavnej stanici do konca apríla minuli z vlastných zdrojov...
Hlavnú stanicu do majstrovstiev nespravia. Érsek nechce okolo nej konštrukcie
Keď dáte tú plechovú prístavbu od stanice preč, tak sa v

Nedávno zverejnená štúdia realizovateľnosti uzla Bratislava, ktorá má zásadným spôsobom ovplyvniť vývoj železničnej dopravy v hlavnom meste, predpokladá, že do roku 2025 by sa malo začať pracovať na projektoch modernizácie bratislavskej Hlavnej stanice a revitalizácie úseku Bratislava predmestie - Bratislava filiálka. Do roku 2030 by sa tieto projekty mohli začať realizovať.

ŽSR na jar, pred májovými majstrovstvami sveta v ľadovom hokeji v Bratislave, dokončili čiastkové úpravy Hlavnej stanice.

Vymenili svetelné označenie stanice (hlavný nápis), zmenou prešli aj polepy na sklenených plochách, pribudol grafický orientačný systém a smerové vodorovné značenie, odstránil sa vizuálny smog, vymenili sa svietidlá a na stanici vyčistili interiér i exteriér.

Do konca apríla na to železnice minuli z vlastných zdrojov viac ako 380-tisíc eur. ŽSR deklarujú, že komplexná rekonštrukcia Hlavnej stanice je prioritou ich aj rezortu dopravy.
https://reality.etrend.sk/komercne-nehn ... sutaz.html
Obrázok používateľa
EmBe
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 2257
Založený: 24. Jan 2010 20:33
Bydlisko: ZA/ZV/ZM

Naspäť na 2019

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.