Moderátor: Moderátori
kvalitná dialnica napísal:Veľa ľudí hovorí že je celá SČ R4 zbytočná....
Kto sa s týmto názorom stotožňuje?
No ja sa neztotožňujem... na R4 sú hladové doliny, ktoré vyrieši iba cesta alebo železnica....
Jurislav napísal:Ako to vyzera s S19? Zacal sa uz stavat obchvat Rzeszowa?
i15 napísal:Este jedna poznamka k sevrnej R4. Intenzity tu sice na RC nie su, ale je to cesta kategorie "E" a nesplna ani len parametre cesty 1. triedy... skoro vsetky useky su v kategirii C7,5. Cize by tu bolo dobre uvazovat s polovicnym profilom rychlostnej komunikacie.
Dialniciar napísal:Na druhú stranu i15: niet tu väčších intenzít a myslím, že je dosť, že sa uvažuje s R4 ako s takou. Sú "E" cesty, kde sa neplánuje ani D ani RC.
i15 napísal:inak podobna situacia je na severnej R3 a ta by sa mala samozrejme riesit ovela skor, nez R4
duro_z_dediny napísal:Súťaž: Vypracovanie technickej štúdie (TŠ) a zámeru EIA pre stavbu rýchlostnej cesty R4 štátna hranica SR/PR - Hunkovce.
http://www.e-vestnik.sk/EVestnik/Detail/18707
eric987 napísal:Ano, Poliaci nikdy neuvazovali o 1/2 profile na S19. Pre nich je to momentalne jeden z najvyznamnejsich tahov pre tranzit. Co sa tyka intenzit, na polskej strane su vyssie hlavne preto, ze cela oblast je jednak podstatne hustejsie osidlena a jednak cela oblast Krosna nie je na tom ekonomicky az tak mizerne nez SK. Dalsim dovodom nizsich intenzit (avsak iba na casti I/21) je to, ze pri Strocine sa tranzitny prud cleni - cast pokracuje na PO, cast smeruje po I/15 a I/79. No netreba zabudat aj na to, ze tie "nase" intenzity su take zvlastne a tym co vytrubuju ze tam nic nertreba robit lebo su take intenzity by som najradsej ulozil, aby si dennodenne skusili jazdit medzi vlacikmi kamionov. To by som bol zvedavy, ci aj potom by stale trvali na 4-5 tis. intenzitach.
caicoo napísal:Dnes v správach RTVS, bola reportáž o návšteve poľského predsedu parlamentu u nás, ktorý okrem iného spomenul ich prioritu v budovaní infraštruktúry a tou je S19 "Via Carpatia", len náš kapitán Danko točil o infraštruktúre okolo tatier a svojom mokrom sne Olympiáde
Podľa slov poľského predsedu oni už prijali definitívne rozhodnutia a Via Carpatia je pre nich strategickou cestou prepojenia severu európy s juhom. No máme sa načo tešiť na našej 21-ke.
JaNY napísal:polsky kapitan sa mi viac paci. cim sa on zaobera je realita dneska. nas je zase mimo.
ako to vlastne tu S19 cestu vnimaju oni a ako mi. zrejme to chcu stavat na full od Rzesova po Duklu. nasim to vychadza od hranice az po povedzme Lipniky na pol profil, lebo nie su a tak skoro ani nebudu dostatocne intenzity. Ich bruselsky JASPER je iny ako nas? Mam pocit ze vyzerame vsetci ako Dankovci pre poliakov.
Preto ma štvu ludia z HzP, lebo susedom ani nenapadne tak dolezitu cestu stavat ako 1/2prof...
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 3 hostí.