Doprastav požaduje od mesta 55 miliónov korún

re-print článkov týkajúcich sa problematiky diaľnic a rýchlostných komunikácií

Moderátor: Moderátori

Doprastav požaduje od mesta 55 miliónov korún

Odoslaťod Dialniciar » 05. Apr 2006 15:22

http://www.regionalnenoviny.sk/c/266318 ... korun.html


Doprastav požaduje od mesta 55 miliónov korún

Pre výmenu dlažby sa letné terasy objavia na námestí zrejme neskôr. Kedy, to primátor zatiaľ nevie.

O termíne a spôsobe výmeny dlažby na zvolenskom námestí radní mesta stále nerozhodli. Dlažbu Topstone, ktorá sa rozpadáva, uvažovali vymeniť za prírodný kameň a doplatiť cenový rozdiel medzi týmito materiálmi. Podľa predbežných odhadov by išlo o 12,5 milióna korún. Firma Doprastav, ktorá je dodávateľom stavby, však požaduje, aby mesto zafinancovalo aj výmenu dlažby, ktorá zatiaľ nevyzerá poškodená, a prípravu podkladu pod prírodný kameň. Navrhuje tiež, aby sa mesto zaviazalo zaplatiť celú výmenu dlažby, ak Doprastav nebude úspešný v súdnom spore so subdodávateľom, ktorý mu dlažbu dodal. V takom prípade by mesto muselo z mestskej kasy zaplatiť 55 miliónov korún.

„Nechceli sme reklamáciu riešiť súdnou cestou kvôli zdĺhavosti súdnych procesov,“ konštatuje primátor Zvolena Miroslav Kusein. „Ak dlažbu vymeníme za rovnaký materiál, doplácať nebudeme nič. O postupe rozhodnú poslanci na mimoriadnom zasadnutí mestského zastupiteľstva, ktoré má byť do 15. apríla.“

Mesto sa chcelo tento rok pustiť aj do druhej etapy rekonštrukcie námestia, už to však nestihne. O stanovisko k drevinám a biotopom na námestí požiadalo ministerstvo životného prostredia v januári, odpoveď ešte nedostalo. Čaká aj na vyjadrenie Pamiatkového úradu. Až keď bude mať tieto stanoviská, môže začať s prípravou dokumentácie. Istý čas si vyžiada jej pripomienkovanie, zapracovanie pripomienok a následné schválenie v mestskom parlamente, čo primátor odhaduje na šesť mesiacov. „K rekonštrukcii by sme sa dostali najskôr v októbri, tento rok to už teda nebude reálne,“ dodal.

(moj)


[4. 4. 2006]
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Naspäť na 2006

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 3 hostí.