Dy napísal:Tak podľa mňa už sa do konca r. 2010 nestihne postaviť ani len 1. etapa obchvatu okolo mesta PK. Dôvodom je fakt, že výstavba by trvala min. 2 roky, keby bolo dostatok peňazí a v PK nie sú ešte ani ukončené prípravné práce, čo je napríklad výkup pozemkov, to trvá nejaké obdobie, podobne nie je podľa mňa ani stanovená presná trasa, nie je zatiaľ ani politická vôľa, nie je ani tender, ... nie je nič, sú len "reči politikov", že dopravná situácia v PK nie je dobrá ...
Dy, a kde nastalo zlyhanie? Preco to nakoniec takto dopadlo?
Dy napísal:Doprava v PK sa bude len zhoršovať a keď už bude "na nevydržanie", tak sa začne stavať obchvat, drahý, cez obývané-zastavané oblasti, ...
A toto uz preco? vsak keby chceli viest 4-prudovku stredom mesta PK, ako to bolo povodne v plane, vyslo by to dokonca drahsie, ako obchvat.
Dy napísal:Teraz sa smeruje pozornosť aj na rozšírenie cesty PK-SC, tak ani to nebude tak skoro realizované, ... zámery sú max. na pravidelné opravy rôznych nerovností.
Tak po tejto zime ma cesta PK-SC v useku od PK po Vinicne sirku max. 5 m, kedze na krajoch vozovky su aj 30 cm hlboke jamy a vsetci uz jazdia stredom cesty
Ked uz nie rozsirenie, tak aspon komplet vymena povrchu a situacia by bola o 100% lepsia.
Dy napísal:Veľkým problémom je, že je tu málo ciest I. triedy, aj keď je tu taká premávka, že to je na cesty II. triedy "až nešlušné" ...
V okrese PK nie je ani 1 km cesty I. triedy. S tou premavkou mas pravdu, v PK bola na II/502 pred 2 rokmi namerana intenzina okolo 26000 vozidiel, z toho 70% bol tranzit v smere na MA, Modru a SC. Ved take intenzity nie su ani na D1 za TT
Dy napísal:A nemyslím si ani to, že je reálne do r. 2020 realizovať nejakú rýchloelektričku BA-PK, ... bude PK rád, keď sa zlepší súčasná osobná doprava na tomto úseku a keď sa zlepší doprava v PK so stanicou.
Rychloelektricka je uuuplne zbytocna. Mame do BA zmodernizovany zel. koridor a zel. stanica je uz takmer hotova. Keby este chodilo viac vlakov, bol by to hlavny sposob dopravy z PK do BA.
Dy napísal:Ako som počul, tak sa to komentuje takto: "Pezinčania (a spol.), musíte si začať zvykať na dopravnú situáciu v BA, pretože už ste súčasťou BA od platov až po dopravu", ...
To mas uplnu pravdu, myslim, ze by sa uz oplatilo rozsirit BA MHD az po PK ako 3. pasmo. Pocul som, ze ZSSK aj SAD maju v plane spojit sa v tejto oblasti s DPB, aby platil jednotny listok, ktory by platil na vsetky druhy spojov a v celom BA kraji.
Dy napísal:Samospráva nenájde 1 mld. SKK na obchvat PK, ani 200 mil. SKK na rozšírenie cesty PK-SC, ani 250 mil. SKK na obchvat Modry a Sv. Jura. Samospráva snáď nájde peniaze na investície do opráv križovatiek v PK a do opráv niekoľko km povrchu ciest II. a III. triedy v tejto oblasti a pomoc štátu sa bude skôr zameriavať na dopravu v BA.
Nejake cesty sa uz opravili, dokonca aj suvislejsie useky (konecne
). Obchvat PK a ostatnych miest vsak zostava nevyrieseny a pritom je absolutne nevyhnutny