Obmedzenie na R3 potrvá do konca júna

re-print článkov týkajúcich sa problematiky diaľnic a rýchlostných komunikácií

Moderátor: Moderátori

Obmedzenie na R3 potrvá do konca júna

Odoslaťod rado » 28. Máj 2015 20:36

Mostné závery na jednom z deviatich mostov obchvatu sú v havarijnom stave. Ich výmena za nové má zabezpečiť vodičom komfortnejší prejazd.

ORAVSKÝ PODZÁMOK. Na rýchlostnej ceste v úseku Oravský Podzámok – Horná Lehota musia vodiči počítať so zdržaním. Po moste neďaleko Širokej, dlhom 19,3 metra, sa od posledného májového pondelka jazdí iba v jednom jazdnom pruhu, dopravu riadia semafory. Dôvodom je výmena záverov.

„Mostný záver slúži na prekrytie dilatačnej škáry medzi nosnou konštrukciou a oporou alebo medzi susednými nosnými konštrukciami nad pilierom a zároveň umožňuje dilatačný posun nosnej konštrukcie,“ vysvetľuje Eva Žgravčáková, hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti.

Pôvodné závery sú po necelých ôsmich rokoch od spustenia obchvatu v havarijnom stave. Stavebné práce pozostávajú z ich vybúrania, odstránenia priľahlej časti vozovky a rímsy, prípravy povrchu nosnej konštrukcie, osadenia nových kobercových záverov, položenia novej hydroizolácie a zriadenia drenážneho kanálika, dobetónovania časti rímsy a chodníka, obnovenia bezpečnostných zariadení a položenia nového asfaltu.

„Osadením nových záverov dosiahneme vyhovujúci stavebno-technický stav mosta a komfortnejší prejazd pre motoristov zásluhou nižšej hlučnosti,“ povedala hovorkyňa.

Čiastočná uzávierka dopravy je naplánovaná do pondelka 29. júna. Do opravy mosta diaľničiari investujú 25-tisíc eur. Ďalšie stavebné práce väčšieho rozsahu tento rok na Orave neplánujú.

ZDROJ: http://orava.sme.sk/c/7829754/obmedzeni ... -juna.html
Obrázok používateľa
rado
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 7
Založený: 27. Feb 2008 20:25
Bydlisko: Dolný Kubín

Naspäť na 2015

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 4 hostí.