Ján Počiatek považuje rok 2013 za veľmi úspešný

re-print článkov týkajúcich sa problematiky diaľnic a rýchlostných komunikácií

Ján Počiatek považuje rok 2013 za veľmi úspešný

Odoslaťod paul0001 » 27. Dec 2013 14:56

Ján Počiatek považuje rok 2013 za veľmi úspešný

Čo však v tomto roku neprebiehalo podľa ministrových predstáv, boli súťaže na výber stavebných firiem na výstavbu jednotlivých úsekov ciest.

Bratislava 27. decembra (TASR) – Končiaci sa rok 2013 považuje šéf rezortu dopravy Ján Počiatek (Smer-SD) za veľmi úspešný. "Rozostavali sme viac ako 65 kilometrov nových diaľnic a rýchlostných ciest a v zásobníku sú ďalšie tendre, ktoré by sa mohli v najbližších týždňoch uzavrieť," uviedol Počiatek pri hodnotení aktuálneho roka.

Do konca januára by sa tak podľa jeho slov mohlo k tomuto počtu pridať ešte ďalších zhruba 40 km diaľnic a rýchlostných ciest. Ministerstvu sa podľa neho podarilo v tomto roku najmä zastabilizovať Operačný program Doprava (OPD) ako hlavný zdroj financovania infraštruktúrnych projektov na Slovensku. "Keďže vieme, aké sú možnosti štátneho rozpočtu," skonštatoval Počiatek. Rezort sa tak blíži k 100-% zazmluvnenosti celého OPD.

"Zazmluvnenie je dôležité preto, lebo zreálňuje čerpanie eurofondov v najbližších rokoch," podčiarkol šéf ministerstva dopravy. Preto je presvedčený, že v najbližšom období pôjde do tejto oblasti najviac peňazí v histórii.

Čo však v tomto roku neprebiehalo podľa ministrových predstáv, boli súťaže na výber stavebných firiem na výstavbu jednotlivých úsekov ciest. "Naša predstava bola, že súťaže budú prebiehať rýchlejšie," pripustil Počiatek. Zákon o verejnom obstarávaní je však podľa jeho slov taký, aký je a neumožňuje zazmluvňovať stavby tak, ako by ministerstvo chcelo.


http://www.teraz.sk/ekonomika/pociatek- ... lanok.html
paul0001
diskutujúci
 
Príspevky: 228
Obrázky: 12
Založený: 14. Aug 2008 13:22
Bydlisko: Brusel - Paris - Washington

Naspäť na 2013

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.