Bratislava dostane ďalší obchvat. Po voľbách

re-print článkov týkajúcich sa problematiky diaľnic a rýchlostných komunikácií

Bratislava dostane ďalší obchvat. Po voľbách

Odoslaťod aquila » 06. Jún 2012 08:22

Hlavné mesto sa priblížilo k svojmu ďalšiemu obchvatu. Diaľnicu D4, ktorá bude viesť okolo mesta ako nultý okruh, chce ministerstvo dopravy začať stavať už v roku 2016. Na HNClube to potvrdil šéf ministerstva dopravy Ján Počiatek. „Chceme akcelerovať prípravy tak, aby na konci tohto volebného obdobia sa mohlo uvažovať o začatí tohto projektu,“ povedal.

Asi 23-kilometrový diaľničný úsek po dokončení odľahčí dopravu najmä na západe mesta. Pomôcť má aj Prístavnému mostu, kde v špičkách prejde denne viac ako stotisíc áut. Pozitíva sú pritom aj inde. „Bude to mať dobrý vplyv na životné prostredie. Splodiny, ktoré z prechádzajúcich áut cez mesto vychádzajú, dýchajú Bratislavčania,“ konštatoval šéf Výskumného ústavu dopravného Ľubomír Palčák.
HNClub. Foto: HN/Peter Mayer

Diaľnica, do ktorej sa má investovať 600 – 700 miliónov eur, by sa mohla stavať cez súkromné peniaze, teda cez PPP projekty. Malo by ísť o druhý takýto projekt po rýchlostnej ceste R1. „Je to najhorúcejší kandidát do PPP schémy,“ vraví Počiatek. Cez PPP projekt chcel túto cestu stavať aj exminister dopravy Ján Figeľ (KDH).
HNClub. Foto: HN/Peter Mayer

Na HNclube, ktorý moderoval šéfredaktor Hospodárskych novín Peter Vavro (druhý zľava), diskutovali zľava Ľuboš Vančo, Ján Počiatek a Jozef Paška.

http://hnonline.sk/c1-56052130-bratisla ... po-volbach
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 577
Založený: 03. Feb 2005 18:08
Bydlisko: doma :)

Naspäť na 2012

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 5 hostí.