johhan napísal:NO a máme to tu ak niekto nevie čo to je TEN-T, TINA, Helsinske koridory, TEM a čo sa s čoho financuje, procesy schvalovania a kto o čmo rozhoduje, navrhuje a kooperuje čo sa s čoho vyvíja ovplyvnuje tak nie je o čom debatovať - to je potom ako debata a represii a depresii znie to rovnako ale je to niečo diametrálne iné. Mi to presne pripomína jedného deba s Greenpeace čo mi fundovane vysvetloval ako sa s uránu vyrába elektrická energia a ako sa môže rádioaktivita dostať po kábloch do domácností a ožiariť obyvateľstvo.
To "ak niekto nevie čo to je TEN-T, TINA, Helsinske koridory, TEM " hovoris o sebe? To prave taki ako ty tu vytrubuju hluposti vlavo-vpravo, bez toho aby to cimkolvek podlozili, lebo maju alebo mali nieco docinenia s vystavbou. Po priklad ani nemusime chodit daleko: Tunelar-Dialniciar minuly tyzden vypisoval, ako sa TEN-T koridory na Slovensku menit nebudu. Podla vsetkeho uz vtedy to jeho tvrdenie nebola pravda, ale on tak ako ty pozral vsetku mudrost sveta, takze nie je o com diskutovat.
johhan napísal:K Mečiarovi asi takto - Mečiar toho natáral strašne veľa a vyfabuloval ešte viac, od obvineia Havla z krachu zbrojoviek, cez to že vybojoval Slovensko, ako po návšteve ruska vykrikoval že priviezol 100 000 pracovných miest a nič - tak isto je to s koridormi vôbec nič tam nezmohol iba kvákal .. je mi divné že ty Mečiarove slová bereš ako bernú mincu .. aj on veril svojim utkvelým predstavám a rečiam ako ty, zázračne sa podobáte
Tak takuto sprostost napisat, to je fakt na pohladanie. Presne naopak, meciar nebol o sovach ale o cinoch. Konkretne o tom, ze aj cez mrtvoly a s riskom skrachovania statu a jeho velkych podnikov staval *** dialnicu so siferkou do Trencina a Ziliny. Za 30% uroky, s tym, ze tym ohrozil napr. prezitie VSZ. Vsetko jedno, hlavne, ze do Elektry a do Slotastanu povedie dialnica. O akejkolvek vystavbe juhom proste ani neuvazovali, a prave tie europske koridory boli jednym z trapnych argumentov.
johhan napísal:Nič sa tam nehovorí iba nejaké interpelácie nejakých poslancov ... mi to pripomína tie smerácke drísty ako cez PPP zachránili slovenské dialnice - iba sa snažia tomu veriť. nič také ako záchrana slovenského koridiru mečiarom a slotom neexistovala obyčajné politické drísty typu : Ja Vlado Mečiar som zabezpečil že zem sa točí. A v tých politických drístoch mal Mikolaj jedinú pravdu a to že dialnice a RC sa mali stavať tam kde sa vyčerpala kapacita cesty - bodka. A pomer 60:25:15 bol stanovený správne a oprávnene s tým že si nejako " zabudol" uviesť že 60% percent sa vzťahovalo na D1+D3 a malo sa stavať postupne a nie táto salámová metóda.
Ty si zatial uviedol 0 faktov o tom, co sa dialo v 90-tych rokoch (kurat si napisal sprostosti o tom, ze sa o ziadnych koridoroch neuvazovalo). Cize, ked najdes lepsie oficialne dokumenty, potom sa mozeme bavit, ze to bolo inak. Dovtedy plati presne to, co som poskytol ja, a co sa tebe snivalo alebo ako ty si predstavujes, ze to bolo, ma vobec nezajima.
Som rad, ze sa zhodneme na 60:25:15, ale kde si nabral, ze tam bolo D1+D3, to neviem. Zas, podloz oficialnym dokumentom. Tie linky, ktore som uviedol ja, hovorili len o D1.
Mikolaj praveze nema pravdu: *** zamer bol od zaciatku rozostavat dialnicu severom minimalne do tej miery, aby uz nikto objektivny nemohol povedat "podme stavat juhom", lebo akoze na severe uz je privela rozostavaneho a bolo by to mrhanie penazi. Intenzity by boli objektivnym meritkom len v pripade, ze oni by boli iba pricinou potreby existujucej infrastruktury. Oni su ale praveze NASLEDKOM TOHO, ZE NIEKDE INFRASTRUKTURA JE A NIEKDE NIE JE. A to *** vykrucanie sa v tomto je fakt trapne. Vsetky argumenty (investori, rozvoj zaostavajucich regionov, intenzity, europske koridory) su dobre, kym su pre zilinsku dialnicu. Ale ked sa prave kvoli tymto pricinam ma robit inde, to uz meciarovci nepoculi..
johhan napísal:No rád by som vedel čo sa do roku 2010 ked mali stáť prvé koridory TEN-T prestavalo pri tej tvojej nenávidenej žiiline, kolko dialnic to ukradli slovensku
Nic, len cele Slovensko sa islo po.rat, aby sa dotiahla D1 do ZA, lebo sme to slubili KII,a nic sa nikde inde nestavalo.
johhan napísal:K trasovaniu, trasovanie hlavných slovenských ťahov je tu pomaly už spredvojnových čias a reflektuje hlavné dopravné toky na Slovensku. A preličku Mečiar sa raz prekecol ked sa ho pýtali o trasovaní, že samorzejme veď ho robili po rozdelení odborníci z Nemecka Rakúska a Fínska. Takže hlavne europske koridory tu určoval niekto z europy kto si to prerátal a aj prešiel.
Argument presne z materskej skolky. V jednej vete uvediem "perlicku", a v druhej uz je to potom dokaz, ako cela europa funguje podla toho, co ty pises a co sa meciarovi prisnilo.
johhan napísal:Aby si sa neblamoval preštuduje si vznik vývoj trás a dopravných tokov v európe - a ešte jedna vec - trasy sú v poriadku - len Slovensko k výstavbe pristupuje politicky a ovplyvnujú to ludia tvojho typu - ked odchadza madarsky vlak z budapešti 5 minut pred príchodom rýchlika z Prahy obviní z toho *** plánovačov zo žiliny - pričom plánovači grafikonu ( ktorí sú zo Zvolena a Košíc ) sedia v Bratislave a plánujú vlaky na sieti ŽSR a nie MÁV.
Trasy nie su v poriadku, jednoducho pre to, ze Slovensko ma D1+D3 nakreslene tak (megalomanske dialnice v tuneloch a po mostoch), ze ich ani z EU penazi nevie ufinancovat. A kedze sa potom nikde inde ziadne peniaze nedostavaju, je blavastan republikou s najvacsimi regionalnymi rozdielmi v europe.
Ked ide slovensko-madarsky vlak z ciech/blavy do budapesti, a potom na neho nadvazuje madarsko-slovensky vlak z budapesti do kosic, tak k casovaniu tych dvoch vlakov maju rovnako co povedat madari aj slovaci. A madarom to fakt moze byt z brucha jedno. Budapest-Miskolc je IC-cko kazdu pol hodinu, cize ci to do Kosic potiahnu o 18:30 alebo o 19:00 by pre nich vobec nic nezmenilo. Ale to, ze by to zrazu bola IC-alternativa k spojeniu vychodu-zapadu Slovenska cez Zilinu, to sa proste NESMIE STAT (tak ako sa nesmie stat, ze sa ziaden expres BA-KE potiahne cez Zvolen). A tie kecy ako kosicania a zvolencania to riadia v bratislave, a zilina nic.... joooooj. fakt posobive....