Dopravcovia chcú jednu mýtnu krabičku pre všetky štáty

re-print článkov týkajúcich sa problematiky diaľnic a rýchlostných komunikácií

Dopravcovia chcú jednu mýtnu krabičku pre všetky štáty

Odoslaťod aquila » 29. Nov 2010 14:35

ASR | 29. novembra 2010 12:10
Česmad Slovakia v spolupráci s Česmad Bohemia a Medzinárodnou úniou dopravcov (IRU) zorganizovali podujatie 1 OBU jednotka = bezpečnosť na cestách.

Akcia má za cieľ podnietiť Európsku komisiu (EK) na urýchlenie aplikácie jej rozhodnutia o definícii Európskej služby elektronického výberu mýta v súlade s platnou smernicou Európskeho parlamentu a Rady o interoperabilite elektronických cestných mýtnych systémov v spoločenstve.

Ako povedal dnes v Bratislave prezident Česmad Slovakia Pavol Jančovič, krajiny spoločenstva postupne zavádzajú elektronické mýto, z čoho vyplýva pre vodičov povinnosť inštalovať a používať tzv. OBU jednotku. Vzhľadom na nejednotnosť mýtnych systémov je nutné prakticky pre každú krajinu používať inú jednotku, čo okrem iného znamená aj značné ohrozenie bezpečnosti. Jednotky sú spravidla umiestnené na prednom skle a do značnej miery obmedzujú výhľad vodiča. Preto je žiaduce, aby sa urýchlene presadilo uvedené rozhodnutie EK v praxi, ktoré nariadi vytvoriť jednotnú palubnú jednotku pre všetky krajiny EÚ.

Česmad dnes na Námestí SNP v Bratislave prezentoval špeciálny kamión, ktorý bude prechádzať cez viaceré európske štáty a ukončí svoju cestu v Bruseli, kde dopravcovia odovzdajú petíciu na podporu urýchleného zavedenia jednej OBU jednotky.

http://spravy.pravda.sk/dopravcovia-chc ... nomika_p01
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 577
Založený: 03. Feb 2005 18:08
Bydlisko: doma :)

Naspäť na 2010

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 5 hostí.