Moderátor: Moderátori
Dialniciar napísal:V r. 2007 sa bude posudzovať stav dopravy v meste PD ako križovatka ciest I/50 a I/64 a zváži sa nutnosť výstavby cestného obchvatu. Podľa toho sa začnú prípravné práce. Len pripomínam, že cestný obchvat by sa už staval na parameter RC v rámci 1/2 profilu R2.
Andrej napísal:Obchvat PD ako sucast R2? Vsak PD lezi SZ od R2 a obchvat je potrebny pri prejazde mestom smer S-J. Skor si myslim, ze by sa mohla prehodnotit cesta smerom na MT - teda stavba novej cesty I.triedy.
Dialniciar napísal:Investícia: Prievidza-obchvat 1.et.,1.st., MZ v trase I/64. SSC vyčlenila na rok 2007 celkovo 45 mil. SKK z EÚ (ERDF).
Mato.x napísal:Podľa mňa je tá mimoúrovňová križovatka úplná hlúposť. Samozrejme oproti tomu, čo bolo v meste predtým je to teraz fajn, ale bolo to veľmi nerozumne spravené. Vyhodilo sa na to zbytočne veľa peňazí, jednoduchšie by bolo vybudovať most a nie tunel, čo by bolo oveľa lacnejšie a veci by to slúžilo rovnako, toť môj názor
Mato.x napísal:Okrem toho som zvedavý, ako sa bude dopravná situácia riešiť o pár rokov, keď tam bude 2x taká premávka ako dnes, lebo v centre sa často tvoria zápchy už teraz (a to je situácia ešte pomerne dobrá). Potom neviem čo chcú spraviť, keď to budú musieť rozširovať... zase na to vyhodia obrovské peniaze... a k tomu ako dlho sa to budovalo... no comment
Mato.x napísal:A k tomu obchvatu (S-J): PD je v tomto na tom dosť zle, keďže ja osobne si neviem predstaviť, kade by mohol tento obchvat ísť
Ja ako občan PD to nevnímam ako niečo, čo by zlepšilo život ľudí, pribudlo trochu miesta pre chodcov ale inak to je pre mňa zbytočne vysoká investíciaDialniciar napísal:Lenže ide o centrum mesta, respektíve tunelovým riešením (podjazdom) sa podarilo dosiahnuť, že nad touto stavbou sa zlepšilo prostredie pre život ľudí. Že to je drahé, ... ano je, pretože vláda šetrila a viac sa tu nestavalo ako stavalo a všetko sa predražovalo, predraženie bolo o 100%.
...či to bude 5 alebo 50 rokov, raz tá situácia bude katastrofická a bude to treba riešiť. Ale je zase pravda že vtedy už na také veci bude peňazí dosť...Dialniciar napísal:Rozširovať sa to nebude nijako
Z-V je nezmysel, keďže 4-prúdová cesta prvej triedy (budúca R2) ide smerom na Handlovú a úplne obchádza Prievidzu, to znamená že ju treba prepojiť s cestou severnou, t.j. na Martin a Žilinu. Tým pádom ide o obchvat S-J. Na západ od PD je jediná cesta na Bojnice a tade sa dá ešte dostať na Nitrianske Rudno, čiže obchvat Z-V je absolútne nepotrebný.Dialniciar napísal:To už treba nechať na odborníkov, kadiaľ bude zvolená trasa. Ale nebude sa skôr stavať S-J, ale Z-V. Podľa mňa. Teda R2.
Mato.x napísal:Ja ako občan PD to nevnímam ako niečo, čo by zlepšilo život ľudí, pribudlo trochu miesta pre chodcov ale inak to je pre mňa zbytočne vysoká investíciaDialniciar napísal:Lenže ide o centrum mesta, respektíve tunelovým riešením (podjazdom) sa podarilo dosiahnuť, že nad touto stavbou sa zlepšilo prostredie pre život ľudí. Že to je drahé, ... ano je, pretože vláda šetrila a viac sa tu nestavalo ako stavalo a všetko sa predražovalo, predraženie bolo o 100%....či to bude 5 alebo 50 rokov, raz tá situácia bude katastrofická a bude to treba riešiť. Ale je zase pravda že vtedy už na také veci bude peňazí dosť...Dialniciar napísal:Rozširovať sa to nebude nijakoZ-V je nezmysel, keďže 4-prúdová cesta prvej triedy (budúca R2) ide smerom na Handlovú a úplne obchádza Prievidzu, to znamená že ju treba prepojiť s cestou severnou, t.j. na Martin a Žilinu. Tým pádom ide o obchvat S-J. Na západ od PD je jediná cesta na Bojnice a tade sa dá ešte dostať na Nitrianske Rudno, čiže obchvat Z-V je absolútne nepotrebný.Dialniciar napísal:To už treba nechať na odborníkov, kadiaľ bude zvolená trasa. Ale nebude sa skôr stavať S-J, ale Z-V. Podľa mňa. Teda R2.
Dialniciar napísal:Každý kruhový objazd, prípadne v doplnení o svetelnú signalizáciu, zlepší stav dopravy
Jurislav napísal:Dialniciar napísal:Každý kruhový objazd, prípadne v doplnení o svetelnú signalizáciu, zlepší stav dopravy
Viem, že reagujem na vyše rok starý príspevok, ale ja sa potrebujem spýtať; kruhový objazd so svetelnou signalizáciou? To ako semafory? To som ešte nevidel.
A kedy bol postavený úsek PD-Nováky R2, prosím vás?
Počkaj, asi sa celkom nechápeme, lebo fakt neviem načo by sa budoval obchvat Z-V... ako si napísal obchvat je na to aby sa odklonila doprava, a tú treba odkloniť v smere zo severu (Martin, Žilina). Tak načo by potom bol obchvat Z-V??? To fakt nechápemDialniciar napísal:Obchvat Z-V je oveľa potrebnejší ako S-J. Pretože Z-V je strategická cesta, preto prúdi veľa áut do PD z oboch strán a preto sa plánuje obchvat Z-V na parameter rýchlostnej cesty a postaví sa na 1/2 profil. A presne tak: jeho cieľom je, aby celý tranzit obišiel vaše mesto. Lebo o tom je obchvat.
Dialniciar napísal:No tak napríklad v Nitre po nedokončenom severnom obchvate je veľký kruhový objazd riadený ešte aj svetelnou signalizáciou.
Mato.x: Počkaj, asi sa celkom nechápeme, lebo fakt neviem načo by sa budoval obchvat Z-V... ako si napísal obchvat je na to aby sa odklonila doprava, a tú treba odkloniť v smere zo severu (Martin, Žilina). Tak načo by potom bol obchvat Z-V??? To fakt nechápem
Kukni mapu a pochopíš čo myslím
Jurislav napísal:Aha, takže to je len dočasné?
Dialniciar napísal:Jurislav napísal:Aha, takže to je len dočasné?
Väčšinou, keď je svetelná signalizácia modernizovaná a menená a je na nejakom mieste viac ako 10 rokov, tak to nie je dočasné.
Čavo napísal:Príď sa pozrieť do NR pod Zobor. Ale rýchlo, lebo to možno zrušia. (I keď asi až za pár rokov.)
Jurislav napísal:Dialniciar napísal:Jurislav napísal:Aha, takže to je len dočasné?
Väčšinou, keď je svetelná signalizácia modernizovaná a menená a je na nejakom mieste viac ako 10 rokov, tak to nie je dočasné.
Ak mi Nitran napíše, že to možno zrušia, tak si myslím, že to možno zrušia.Čavo napísal:Príď sa pozrieť do NR pod Zobor. Ale rýchlo, lebo to možno zrušia. (I keď asi až za pár rokov.)
Mato.x napísal:Podľa mňa je tá mimoúrovňová križovatka úplná hlúposť.
Jurislav napísal:Sorry, Dialniciar, ale predtym nikde nebolo napisane, ako dlho to tam je.
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 21 hostí.