Moderátor: Moderátori
Turiec-Raztocno by bolo urcite lacnejsie, ale z hladiska rozvoja Slovenska je asi najlepsie prepojit krajske mesta BB so ZA.
ecce napísal:...akurat si nie som isty, ci by sa tam ta potreba dialnice niekedy potvrdila
ecce napísal:Turiec-Raztocno by bolo urcite lacnejsie, ale z hladiska rozvoja Slovenska je asi najlepsie prepojit krajske mesta BB so ZA.
Toto si nie som isty, ci obsluznost v celoslovenskom kontexte je lepsia - treba si uvedomit, ze sa sice zlepsi obsluha BB (+smer Brezno)-MT/ZA, ale zaroven je to horsi variant pre Nitra/Pohronie/Prievidza vs. Povazie od Martina az po Poprad. Takze tym lepsim rozvojom Slovenska by som si nebol isty.
Ale vsak ako studia realizovatelnosti s tym nemam problem, nech to skumaju.
Btw, ak by bol takyto variant pouzity ako R3, tak by zrejme mal vplyv aj na juznu R3 - hovoril by v prospech Sahy-ZV ako Sahy-Hronsky Benadik.
Na druhej strane, clanok skor pise v zmysle, ze by to bolo trasovanie R1 a R3 by tam paralelne ostala. Ja osobne so Sturcom ako long-term riesenim v tejto verzii nemam problem, akurat si nie som isty, ci by sa tam ta potreba dialnice niekedy potvrdila .
Bager3 napísal:Varianta cez sturec je nakreslena na stranke http://www.openstreedmap.org. Osobne sa mi tento variant paci viac. Ak by som mal rozhodovat ja tak R cez Sturec, cez Rastocno cesta Prvej triedy s tunelom a cez donovaly len vrcholovy tunel
Ono pôvodná verzia tu už visí dobrých 10 rokova známa je už 40 rokov
a 40 rokov sa tu skúša a vždy to skončí pri tom že Zvolensko-Bystrický region je gravitačne zviazaný na Martinsko-Žilinský po otvorení hraníc na Katowicko-Ostravský a nie na Ružomberok a Krakovský region .. jednoducho čísla, priemysel a ekonomická sila nepustí. A dalším problémom je kým Martin a Žilina majú dostredivé tendencie Zvolen a Banská Bystrica majú tendencie odstredivé.
, ten skutočný je pre R3 a R2, ale BB kraj sotva a rozhodne súhlasím sdevil napísal:...raztocno maju pre BB kraj druhorady vyznam...
devil napísal:taky isty b.sh.t ako ze kamiony z trstenej prejdu na skalite (aj ked by tych aut bolo urcite viac ako pri tom skalitom).
devil napísal:hehe, alebo inac povedane ako urobit 220 km zo 170 km, velmi logicke a ekonomicke...
cez LV, ZH a TR a MT by to uz take blizsie naokolo nebolo, to je pravda.
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.