R2 Mýtna - Tomášovce

Trenčín (križovatka s D1) – Prievidza – Žiar nad Hronom – v peáži s R1 – Zvolen – Lučenec – Rimavská Sobota – Rožňava – Košice – križovatka s D1

Moderátor: Moderátori

Re: R2 Mýtna - Tomášovce

Odoslaťod Jozef100 » 27. Mar 2020 17:40

To ani ako žart nie je dobré. Za súčasných podmienok a politických pomerov minimálne plus dva roky navrch .
Jozef100
nováčik
 
Príspevky: 5
Založený: 08. Máj 2017 12:54

Re: R2 Mýtna - Tomášovce

Odoslaťod DrX » 08. Apr 2020 11:06

https://www.facebook.com/pomoc.na.dialn ... 7800211884
Krasne video. Na tomto useku dialnice Bratislava-Kosice sa super maka!!!
DrX
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 5
Založený: 08. Feb 2005 19:45
Bydlisko: KE

Re: R2 Mýtna - Tomášovce

Odoslaťod rempo » 02. Máj 2020 08:28

škoda že tam nemáme miestneho fotografa piliere už konečné rastú,ale do 8/2021 sa to určite nestihne.Vedľajší úsek Kriváň-Mýtna ma už vykolikovanú trasu a v lese sú urobené sondy.
História a súčasnosť výstavby diaľničnej siete na Slovensku na stránke http://www.historiadialnic.sk/
Obrázok používateľa
rempo
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 679
Obrázky: 2129
Založený: 22. Feb 2010 00:25

Re: R2 Mýtna - Tomášovce

Odoslaťod babar » 02. Máj 2020 14:59

Je tam staticka kamera na MUK Mytna aj ked obcas ju kyve vo vetre, asi je na stlpe...

https://www.youtube.com/watch?v=tdCa-hNQ1PM
Taliani maju viac tunelov okolo jedneho jazera ako mi na celom slovensku! https://youtu.be/cQb5CPNFOio
Obrázok používateľa
babar
diskutujúci
 
Príspevky: 197
Obrázky: 15
Založený: 03. Máj 2014 15:39

Re: R2 Mýtna - Tomášovce

Odoslaťod babar » 11. Máj 2020 19:40

rempo napísal:škoda že tam nemáme miestneho fotografa piliere už konečné rastú,ale do 8/2021 sa to určite nestihne.Vedľajší úsek Kriváň-Mýtna ma už vykolikovanú trasu a v lese sú urobené sondy.


Pridal som par fotiek do galerie...

gallery/album.php?album_id=283
Taliani maju viac tunelov okolo jedneho jazera ako mi na celom slovensku! https://youtu.be/cQb5CPNFOio
Obrázok používateľa
babar
diskutujúci
 
Príspevky: 197
Obrázky: 15
Založený: 03. Máj 2014 15:39

Re: R2 Mýtna - Tomášovce

Odoslaťod EmBe » 15. Máj 2020 18:32

Obrázok používateľa
EmBe
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 1225
Založený: 24. Jan 2010 20:33
Bydlisko: ZA/ZV

Re: R2 Mýtna - Tomášovce

Odoslaťod babar » 15. Máj 2020 19:54

Pekne video, ale roboty je tam este vela na to ze to ma byt za 15 mesiacov hotove a zda sa mi ze je tam zbytocne nejak privela pilierov ci?
Taliani maju viac tunelov okolo jedneho jazera ako mi na celom slovensku! https://youtu.be/cQb5CPNFOio
Obrázok používateľa
babar
diskutujúci
 
Príspevky: 197
Obrázky: 15
Založený: 03. Máj 2014 15:39

Re: R2 Mýtna - Tomášovce

Odoslaťod jarino » 15. Máj 2020 22:18

Podľa harmonogramu mali na najdlhších mostoch už dva mesiace pracovať na nosnej konštrukcii (paralelne so spodnou stavbou a zakladaním). Pri Mýtnej už piliere majú, ale na NK ešte nejaké týždne asi robiť nebudú. Takisto podľa harmonogramu už mali pracovať aj na menších mostoch, na videu nič nevidno (napr. most ponad tú preloženú cestu III. triedy, kde bola fréza)
Ťažko robiť závery, ale tá stavba podľa mňa mešká.
jarino
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 906
Založený: 12. Sep 2011 12:49

Re: R2 Mýtna - Tomášovce

Odoslaťod Vlados » 15. Máj 2020 23:11

Zàber pôdy ako keby pre 5+5 pruhov. Luxusne dlhé mosty a vysoké násypy. Bola tam kopa miest na optimalizáciu.
slovník moderátora tohto fóra: "Keď sa pozries do zrkadla a vidíš k.ta tak zrkadlo za to nemôže."
neželám si devila ako moderátora tohto fóra, rovnako ako 74% hlasujúcich https://dialnice.info/viewtopic.php?f=6&t=23321
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 140
Založený: 20. Okt 2008 09:06
Bydlisko: BA, občasne LC

Re: R2 Mýtna - Tomášovce

Odoslaťod devil » 16. Máj 2020 09:00

optimalizacia sa robila...takze?
a kedze starostka v okoli dediny nevidela ziadne stavebne stroje pytala sa NDS co sa deje...
Obrázok používateľa
devil
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 129
Založený: 04. Feb 2005 07:32

Re: R2 Mýtna - Tomášovce

Odoslaťod Vlados » 16. Máj 2020 13:50

Ale nie taká ako sa spravila pri PPP2 a PPP4. Stále je záujem robiť veci zbytočne megalománsky, aby mohli viac prestavať a tento sektor mal prácu stále na 100% rokov. Takto staviame "denne" menej km ako by sme mohli.
slovník moderátora tohto fóra: "Keď sa pozries do zrkadla a vidíš k.ta tak zrkadlo za to nemôže."
neželám si devila ako moderátora tohto fóra, rovnako ako 74% hlasujúcich https://dialnice.info/viewtopic.php?f=6&t=23321
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 140
Založený: 20. Okt 2008 09:06
Bydlisko: BA, občasne LC

Re: R2 Mýtna - Tomášovce

Odoslaťod devil » 16. Máj 2020 15:59

konkretne ?
a kedze starostka v okoli dediny nevidela ziadne stavebne stroje pytala sa NDS co sa deje...
Obrázok používateľa
devil
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 129
Založený: 04. Feb 2005 07:32

Re: R2 Mýtna - Tomášovce

Odoslaťod Vlados » 16. Máj 2020 20:38

Pozri napr. šírku "cesty" hneď na začiatku úseku. Koľko vyklápačov vieš umiestniť vedľa seba? 14/16/18? Ako vysoko tam bude R2? Aký dlhý bude most keď prekonáva R2 cestu a železnicu? 3x taký aký by postačoval? atď.
slovník moderátora tohto fóra: "Keď sa pozries do zrkadla a vidíš k.ta tak zrkadlo za to nemôže."
neželám si devila ako moderátora tohto fóra, rovnako ako 74% hlasujúcich https://dialnice.info/viewtopic.php?f=6&t=23321
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 140
Založený: 20. Okt 2008 09:06
Bydlisko: BA, občasne LC

Re: R2 Mýtna - Tomášovce

Odoslaťod devil » 16. Máj 2020 20:57

zrejme je nejaky dovod zemnych prac lebo sirka bude standartna RC cize uzsia ako bezna dialnica. no a co sa tyka mostov je tam aj krivansky potok v jednom pripade. v druhom neprekonava cestu priecne preto je natiahnuty. neviem s akym polomerom zakrut by si ich nakreslil ako 3x kratsie.
a kedze starostka v okoli dediny nevidela ziadne stavebne stroje pytala sa NDS co sa deje...
Obrázok používateľa
devil
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 129
Založený: 04. Feb 2005 07:32

Re: R2 Mýtna - Tomášovce

Odoslaťod Vlados » 16. Máj 2020 21:04

Bude výška násypu aspoň 10 metrov. Si pozri piliere. Pod 2/3 mostu nič nebude, t.j. pri rovnakom polomere zákrút by mohol byť tretinovový. Tebe, ak ide o východnú R2 alebo južnú R3, šetrenie nič nehovorí ;)
slovník moderátora tohto fóra: "Keď sa pozries do zrkadla a vidíš k.ta tak zrkadlo za to nemôže."
neželám si devila ako moderátora tohto fóra, rovnako ako 74% hlasujúcich https://dialnice.info/viewtopic.php?f=6&t=23321
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 140
Založený: 20. Okt 2008 09:06
Bydlisko: BA, občasne LC

Re: R2 Mýtna - Tomášovce

Odoslaťod DrX » 16. Máj 2020 23:08

Devil, s Vladosom zbytocne. Staci si vsimnut, ze na D1 alebo R4 SO PO ziadne optimalizacie nepozaduje. Ale na R2 je vsetko zle...
A najzabevnejsie je to teraz, ked je kazdemu jasne, ze nova vlada do R2 KE-ZV uz ziadne peniaze vkladat nebude. Takze ak by sa to bolo "optimalizovalo" / "prekreslovalo" atd, tak v skutocnosti by sa to len odpisalo, lebo by sa to teraz nerealizovalo. Ale jasne, ze to je Vladosov zamer.
DrX
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 5
Založený: 08. Feb 2005 19:45
Bydlisko: KE

Re: R2 Mýtna - Tomášovce

Odoslaťod cPalo » 17. Máj 2020 08:09

Začiatok úseku je samozrejme s pripájacím a odpájacím pruhom + keďže ideme výškovo z pod úrovne železnice na úroveň ponad železnicu, tak násyp musí byť vysoký. Je tam šírka aj 70m podľa mňa. Čo sa týka dĺžky mosta, pri takom vysokom násype, by si zasypal aj koľaje, takže most musí byť výrazne dlhší ako sa zdá. Môžme sa tu baviť o pár metroch, určite nie o 2/3 mosta. Druhá vec je, že aj taký násyp (15m do výšky) niečo stojí a ako si videl ak má mať hore 24,5m + bezpečná krajnica, tak dole 15m+ to môže byť 50m+.
cPalo
diskutujúci
 
Príspevky: 100
Založený: 07. Jan 2020 15:32

Re: R2 Mýtna - Tomášovce

Odoslaťod devil » 17. Máj 2020 11:07

presne tak. zeleznica pri mytnej a je dost vyssie ako cesta. staci si pozriet nakres (alebo sa zviest vlakom :) ) a druhy pri lovinobani urobit dva mensie a medzi ne nasyp. ale to sa bavime o 100-200 metroch. inac dalsia optimalizacia a setrenie pri jednom z najlacnejsich usekov poslednych rokov je fakt velmi priehladne.

Devil, s Vladosom zbytocne. Staci si vsimnut, ze na D1 alebo R4 SO PO ziadne optimalizacie nepozaduje. Ale na R2 je vsetko zle...
ale pozaduje cca. od tatier. tunely cez fatry su svate :roll:
a kedze starostka v okoli dediny nevidela ziadne stavebne stroje pytala sa NDS co sa deje...
Obrázok používateľa
devil
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 129
Založený: 04. Feb 2005 07:32

Re: R2 Mýtna - Tomášovce

Odoslaťod Vlados » 17. Máj 2020 12:32

cPalo napísal:Začiatok úseku je samozrejme s pripájacím a odpájacím pruhom + keďže ideme výškovo z pod úrovne železnice na úroveň ponad železnicu, tak násyp musí byť vysoký. Je tam šírka aj 70m podľa mňa.

Začiatok úseku nie je s pripájacím a odpájacím pruhom, lebo tam bude len dočasne napojenie, ktoré zanikne sprejazdnením úseku Kriváň-Mýtna. Dočasné napojenie sa tam čiastočne rysuje. Ten násyp mohol kľudne stúpať až neskôr.
cPalo napísal:Čo sa týka dĺžky mosta, pri takom vysokom násype, by si zasypal aj koľaje, takže most musí byť výrazne dlhší ako sa zdá. Môžme sa tu baviť o pár metroch, určite nie o 2/3 mosta.

Podobné križovanie a podstane kratší most.
cPalo napísal:Druhá vec je, že aj taký násyp (15m do výšky) niečo stojí a ako si videl ak má mať hore 24,5m + bezpečná krajnica, tak dole 15m+ to môže byť 50m+.

Násyp je lacnejší ako most a geotextílie by umožnili mať strmšie svahy, čím sa mohol značne skrátiť most aj od salašu.
Detto 1/2km most pri Uderinskom mlyne, namiesto dvoch krátkych. Funguje tu rovnaká megalománia ako na severnej D1.
slovník moderátora tohto fóra: "Keď sa pozries do zrkadla a vidíš k.ta tak zrkadlo za to nemôže."
neželám si devila ako moderátora tohto fóra, rovnako ako 74% hlasujúcich https://dialnice.info/viewtopic.php?f=6&t=23321
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 140
Založený: 20. Okt 2008 09:06
Bydlisko: BA, občasne LC

Re: R2 Mýtna - Tomášovce

Odoslaťod Vlados » 17. Máj 2020 12:39

devil napísal:inac dalsia optimalizacia a setrenie pri jednom z najlacnejsich usekov poslednych rokov je fakt velmi priehladne.

Aj 5 či 10 mil. ušetrených je nič? Choď to povedať napr. Zero Bypass Limited či D4R7 Construction :wink: a to nemyslím ten odpad čo zaviezli do násypov.
slovník moderátora tohto fóra: "Keď sa pozries do zrkadla a vidíš k.ta tak zrkadlo za to nemôže."
neželám si devila ako moderátora tohto fóra, rovnako ako 74% hlasujúcich https://dialnice.info/viewtopic.php?f=6&t=23321
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 140
Založený: 20. Okt 2008 09:06
Bydlisko: BA, občasne LC

Re: R2 Mýtna - Tomášovce

Odoslaťod devil » 17. Máj 2020 12:55

to je strielanie od pasu ze ci by sa usetrilo a kolko. aj to tvoje porovnavanie. s projektami za 30-40 mega za km to samozrejme neporovnavas. sam vies preco.
a kedze starostka v okoli dediny nevidela ziadne stavebne stroje pytala sa NDS co sa deje...
Obrázok používateľa
devil
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 129
Založený: 04. Feb 2005 07:32

Re: R2 Mýtna - Tomášovce

Odoslaťod Vlados » 17. Máj 2020 13:03

Láskavo mi ukáž kde som akýkoveľvek sprojekt za 30-40 mil. schvaľoval. Keď ti dôjdu argumenty, tak dokážeš len urážať. Môžeš sa takto schrapúnsky správať, len vďaka tomu že si moderátor.
slovník moderátora tohto fóra: "Keď sa pozries do zrkadla a vidíš k.ta tak zrkadlo za to nemôže."
neželám si devila ako moderátora tohto fóra, rovnako ako 74% hlasujúcich https://dialnice.info/viewtopic.php?f=6&t=23321
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 140
Založený: 20. Okt 2008 09:06
Bydlisko: BA, občasne LC

Re: R2 Mýtna - Tomášovce

Odoslaťod devil » 17. Máj 2020 16:10

vsetko je urazka co nie v zhode s tvojim nazorom. uz aj to je urazka ked chceme vysvetlit co si vlastne myslel. a ked ti to niekto dokaze opak tak zacnes vyplakavat o arogancii moci alebo zdrhnes na par dni kym prispevky zapadnu prachom.

Podobné križovanie a podstane kratší most.
to je most ponad zeleznicu kde neprekonava vyskovy rozdiel, tu mas cestu+zeleznicu. takze nie je podobne krizovanie.

Detto 1/2km most pri Uderinskom mlyne, namiesto dvoch krátkych. Funguje tu rovnaká megalománia ako na severnej D1.
ano tam je medzi tratou a potokom 200-300 metrov. ochranne pasmo a brehy by z toho nieco ukrojili. k tomu zeleznica urcite standartne chcela nechat priestor pre druhu kolaj. neviem ci tam ostalo 200 metrov, kde by zase len musel byt nejaky nasyp ak nechceme husekovu drahu. to uz je aka megalomania oproti desiatkam km tunelov a mostov na severe.

Začiatok úseku nie je s pripájacím a odpájacím pruhom, lebo tam bude len dočasne napojenie, ktoré zanikne sprejazdnením úseku Kriváň-Mýtna. Dočasné napojenie sa tam čiastočne rysuje. Ten násyp mohol kľudne stúpať až neskôr.
kvoli vodnej nadrzi urcite musela byt cesta zdvihnuta. akurat pozeram projekt, od konca nasypu po krizovanie s cestou je zase cca. 200 metrov. neviem presne odhadnut uhol krizenia ale pravy uhol to nie je. samozrejme opat kolaje, ochranne pasmo cesty, zeleznice.

Láskavo mi ukáž kde som akýkoveľvek sprojekt za 30-40 mil. schvaľoval.
viewtopic.php?p=218143#p218143

takze turany-hubova uz malo byt davno v prevadzke. usek bez kolon a dokonca s kvalitnejsou cestou ako je I/16 pri mytnej. dvojaky meter ako hrom. samozrejme obhajoba 10 km tunelov hp-ll-ds, a ako pise doktor nevsimli sme si protestovat voci tunelom pri PO.

viewtopic.php?p=220547#p220547
zevraj druhy profil D3. nadhera....
a kedze starostka v okoli dediny nevidela ziadne stavebne stroje pytala sa NDS co sa deje...
Obrázok používateľa
devil
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 129
Založený: 04. Feb 2005 07:32

Re: R2 Mýtna - Tomášovce

Odoslaťod Jano1 » 17. Máj 2020 16:44

devil napísal:presne tak. zeleznica pri mytnej a je dost vyssie ako cesta. staci si pozriet nakres (alebo sa zviest vlakom :) )


Bezpochyby.
https://www.google.com/maps/@48.4701977,19.5394331,3a,75y,173.86h,98.87t/data=!3m6!1e1!3m4!1sshV5Tg0aFXMN9zJYdVQ1pQ!2e0!7i13312!8i6656
Jano1
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 39
Založený: 17. Máj 2013 10:00

Re: R2 Mýtna - Tomášovce

Odoslaťod Jano1 » 17. Máj 2020 16:56

devil napísal:viewtopic.php?p=220547#p220547
zevraj druhy profil D3. nadhera....


To je tak ked niekto vykrikuje, ze treba plny profil pre 7 tisic v/24h a tam kde uz 2015 na polprofile D3 bola intenzita vyse 15 tisic v/24h, tak plny profil zarucene netreba. A to netvrdim, ze ta dostavba D3 je to najdolezitejsie, ale tvrdit, ze pre cca 7 tisic treba plny profil a pre 15 tisic netreba, tak u nas je to na zamyslenie, ale iny kraj iny mrav. Jaj zabudol som, iny kraj, tak aj pre 7 tisic treba plny profil.
Jano1
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 39
Založený: 17. Máj 2013 10:00

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na R2

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 3 hostí.