D3 Žilina, Strážov - Žilina, Brodno

Žilina (križovatka s D1) – Kysucké Nové Mesto – Čadca – Skalité, štátna hranica SR/PL

Moderátor: Moderátori

Odoslaťod Vlados » 20. Jún 2009 20:15

Mali počkať či sa uzatvoria všetky PPPčka. Ak zlyhá PPP1 alebo/a PPP3, tak by mali presunúť financie na Čebrať, Prešov alebo Ovčiarsko. D1 je na tom podstatne horšie ako D3 a to neporovnávam, že súbežne s týmto plánovaným úsekom je vynikajúca štvorprúdka :!:
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 148
Založený: 20. Okt 2008 09:06
Bydlisko: BA, občasne LC

Odoslaťod mauutinko » 20. Jún 2009 20:29

Vlados napísal:Mali počkať či sa uzatvoria všetky PPPčka. Ak zlyhá PPP1 alebo/a PPP3, tak by mali presunúť financie na Čebrať, Prešov alebo Ovčiarsko. D1 je na tom podstatne horšie ako D3 a to neporovnávam, že súbežne s týmto plánovaným úsekom je vynikajúca štvorprúdka :!:

to je pravda ze D1 je na tom horsie niektore useky hlaven popod strecno! len dokedy by sme cakali bo na slovensku nic ine nerobime!a mozeme byt len radi ze sa nieco stavia! a k tej vynikajucej stvorprudovke ti poviem len jedno ze naco ti je ked v piatkovich kolonach na nej cakam kvoli KO v radoli!a mozno tvori jednu petinu so spominaneho useku!
mauutinko
návštevník
 
Príspevky: 35
Založený: 18. Jún 2009 18:19
Bydlisko: KNM

Odoslaťod Vlados » 20. Jún 2009 20:37

mauutinko napísal:
Vlados napísal:Mali počkať či sa uzatvoria všetky PPPčka. Ak zlyhá PPP1 alebo/a PPP3, tak by mali presunúť financie na Čebrať, Prešov alebo Ovčiarsko. D1 je na tom podstatne horšie ako D3 a to neporovnávam, že súbežne s týmto plánovaným úsekom je vynikajúca štvorprúdka :!:

to je pravda ze D1 je na tom horsie niektore useky hlaven popod strecno! len dokedy by sme cakali bo na slovensku nic ine nerobime!a mozeme byt len radi ze sa nieco stavia! a k tej vynikajucej stvorprudovke ti poviem len jedno ze naco ti je ked v piatkovich kolonach na nej cakam kvoli KO v radoli!a mozno tvori jednu petinu so spominaneho useku!


Chceš povedať, že prejazd napr. Prešovom je rýchlejší keď som ho spomenul? (chcel som ho nahradiť iným tunelovým úsekom, keď už máme tunelovať).
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 148
Založený: 20. Okt 2008 09:06
Bydlisko: BA, občasne LC

Odoslaťod mauutinko » 20. Jún 2009 20:46

ved ale ja nespominam cast strazov brodno ktoreho sucast je tunel ze je dvolezita ale usek brodno knm!a na tomto useku neni nahradna komunikacia ked sa neco stane stoji sa v kolonach !a v presove po dobudovany nabreznej komunikacie bude lepsia obchadzkova trasa!ked uz nie dialnica!
mauutinko
návštevník
 
Príspevky: 35
Založený: 18. Jún 2009 18:19
Bydlisko: KNM

Odoslaťod ok233 » 20. Jún 2009 21:21

ale kyko je tu caw martin
ok233
ok233
diskutujúci
 
Príspevky: 80
Založený: 03. Mar 2009 13:56
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

Odoslaťod joe1024 » 20. Jún 2009 22:14

Tak sa tu o tom PO tuneli vyjadrujete, ako keby mal stat pred r.2020 :roll: Ta D3ka vtedy ale bude stat davno ...
joe1024
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 855
Založený: 10. Jan 2008 12:40

Odoslaťod i15 » 21. Jún 2009 06:17

aquila napísal:http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=12063

oni to s tymto nezmyselnym usekom fakt myslia vazne .. :roll:


do roku 2015 budu rubat stromy :)
Obrázok používateľa
i15
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 827
Založený: 21. Jan 2007 20:49
Bydlisko: vo výslužbe

Odoslaťod dusans » 23. Jún 2009 13:43

Milos napísal:Áno, toto som mal na mysli. Takže ktovie, ako to bude s tým štvorpruhom na I/11.. To by bolo treba poznať jeho stavebné parametre, hlavne čo sa týka kvality podložia. Nevie niekto, kedy bol tento štvorpruh postavený?

Bol postavený asi v 80. rokoch.
dusans
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 370
Obrázky: 17
Založený: 18. Jún 2009 12:05
Bydlisko: KNM

Odoslaťod i15 » 23. Jún 2009 16:24

nemoze sa ten stvorpruh potiahnut az po Kysucke nove mesto a v mieste toho kruhoveho objazdu postavit MUK? nebolo by to lacnejsie? Usek D3 Brodno-KNM je priserne drahy
Obrázok používateľa
i15
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 827
Založený: 21. Jan 2007 20:49
Bydlisko: vo výslužbe

Odoslaťod dusans » 23. Jún 2009 18:58

i15 napísal:nemoze sa ten stvorpruh potiahnut az po Kysucke nove mesto a v mieste toho kruhoveho objazdu postavit MUK? nebolo by to lacnejsie? Usek D3 Brodno-KNM je priserne drahy

Je tam niekoľko problémových bodov a to, že nie je k dispozícii iná cesta, ktorá by slúžila ako obslužná komunikácia, príp. obchádzková trasa, musela by sa vybudovať. Ďalej cesta prechádza obcou Radoľa a na vybudovanie MUK je tam pomerne málo priestoru a navyše je pri zastavanom území. Okrem toho navrhovaná križovatka KMN-juh je výhodná pre mesto KNM, pretože sa plánuje spojenie s priemyselnou zónou, teda odľahčenie dopravy v samotnom meste.
dusans
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 370
Obrázky: 17
Založený: 18. Jún 2009 12:05
Bydlisko: KNM

Odoslaťod i15 » 24. Jún 2009 05:07

Niektore casti R1 a kosicke privadzace sa postavili bez normalnej paralelnej cesty, ale dolezite je, ze tieto RC uz roky sluzia svojmu ucelu, na rozdiel od D3. Tu sa postavil nejaky kruhovy objazd, na ktory vsetci nadavaju a ako jedine riesenie sa vidi dialnicny usek za 10+ mld Sk... to nonsens.
Obrázok používateľa
i15
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 827
Založený: 21. Jan 2007 20:49
Bydlisko: vo výslužbe

Odoslaťod aquila » 24. Jún 2009 09:12

presne .. neviem preco by malo byt vsade paralerny usek prvej triedy .. to nemaju ani v takom rakusku ...

krasny priklad je S3, ktora zacina pri viedni ako 3+3, ale dalej je z nej len 2+1 a potom 1+1 a nemas ziadnu paralernu cestu, len sa prestavava povodna spolkova cesta (nieco ako nase cesty prvej triedy) .. a takych prikladov je nielen v rakusku vela ..
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 502
Založený: 03. Feb 2005 18:08
Bydlisko: doma :)

Odoslaťod dusans » 24. Jún 2009 19:55

i15 napísal:Niektore casti R1 a kosicke privadzace sa postavili bez normalnej paralelnej cesty, ale dolezite je, ze tieto RC uz roky sluzia svojmu ucelu, na rozdiel od D3. Tu sa postavil nejaky kruhovy objazd, na ktory vsetci nadavaju a ako jedine riesenie sa vidi dialnicny usek za 10+ mld Sk... to nonsens.

Lenže vybudovať na tom mieste MUK by bolo obtiažne, museli by sa hlavne zbúrať rodinné domy a niektoré objekty v Radoli okolo kruhového objazdu. Z toho vyplýva vyvlastnenie a podobné ťahanice s pozemkami a odškodnením. Ďalej by boli nutné nadjazdy alebo podjazdy pre chodcov, keďže cesta vedie priamo zastavaným územím obce Radoľa. Čo sa týka obchádzky, tak v prípade dopravnej nehody v úseku Brodno - KNM až po obec Kysucký Lieskovec nastáva kolaps, pretože iná cesta, ktorá by odklonila dopravu tu jednoducho nie je. Nepočítam cestu cez obec Vranie, tá je v určitom úseku široká asi na 1 jazdný pruh a aj v iných úsekoch je veľmi úzka. Než to diaľnica podľa toho, ako sa plánuje by išla cez nezastavané územie, takže by si nevyžadovala zbúranie jediného rodinného domu.
dusans
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 370
Obrázky: 17
Založený: 18. Jún 2009 12:05
Bydlisko: KNM

Odoslaťod Dialniciar » 25. Jún 2009 19:51

Ja to vidím inak. Konečne sa tu začne realizovať to, čo malo byť dávno hotové. Európsky koridor a poľské napojenie sa na diaľničnú sieť na sever od nás. Už je aj neskoro na realizáciu, lebo už o rok bude D1 súvisle pri Žiline a odtiaľ je len kúsok k hraniciam s PL. Ja naopak vidím pozitívny ohlas na poľskej aj českej strane. A oceňujem aj plánované zapojenie eurofondov až na úroveň 75% pri jednom úseku na D3, ktorého cena je cez 10 mld. SKK. Plánuje sa aj dostavba obchvatu Čadce aj dostavba existujúceho úseku s tunelom Horelica na plný profil do r. 2015. Aspoň čosi, ešte keď sa dostavia Skalité, pôjde to lepšie. Kým sa dostavia celá D3, počkáme si aj 10 rokov ...
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Odoslaťod Lionheart » 26. Jún 2009 12:47

Ja by som iba v tejto diskusii pridal aj malu poznamku, ze napr ČR kvoli krize prechadza na niektorych usekoch z parametrov D na R (bola o tom reportaz tento tyzden na Markize) ... to by sa kludne mohlo urobit aj na D3...
Lionheart
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 67
Založený: 10. Dec 2007 13:24
Bydlisko: Milky way

Odoslaťod mato3333 » 26. Jún 2009 12:49

no nemohlo pretoze sa to uz urobilo,dialnicne parametre budu len po KNM
mato3333
návštevník
 
Príspevky: 18
Založený: 30. Nov 2007 15:34

Odoslaťod zoom » 26. Jún 2009 13:53

mato3333 napísal:no nemohlo pretoze sa to uz urobilo,dialnicne parametre budu len po KNM
Ale obchvat CA je robený s parametrami pre D, či?
Obrázok používateľa
zoom
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 542
Obrázky: 15
Založený: 21. Sep 2008 16:28

Odoslaťod sergej » 26. Jún 2009 14:36

Len pripomeniem, ze D3 sa projektuje na navrhovu rychlost 80 km/h...
Obrázok používateľa
sergej
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 158
Založený: 20. Feb 2005 09:28
Bydlisko:

Odoslaťod Dialniciar » 26. Jún 2009 20:21

zoom napísal:
mato3333 napísal:no nemohlo pretoze sa to uz urobilo,dialnicne parametre budu len po KNM
Ale obchvat CA je robený s parametrami pre D, či?
Ano - D 24,5
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Odoslaťod devil » 26. Jún 2009 21:00

Len pripomeniem, ze D3 sa projektuje na navrhovu rychlost 80 km/h...


a aka bude mpr ?
Obrázok používateľa
devil
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 131
Založený: 04. Feb 2005 07:32

Odoslaťod mauutinko » 28. Jún 2009 11:22

dusans napísal:
i15 napísal:nemoze sa ten stvorpruh potiahnut az po Kysucke nove mesto a v mieste toho kruhoveho objazdu postavit MUK? nebolo by to lacnejsie? Usek D3 Brodno-KNM je priserne drahy

Je tam niekoľko problémových bodov a to, že nie je k dispozícii iná cesta, ktorá by slúžila ako obslužná komunikácia, príp. obchádzková trasa, musela by sa vybudovať. Ďalej cesta prechádza obcou Radoľa a na vybudovanie MUK je tam pomerne málo priestoru a navyše je pri zastavanom území. Okrem toho navrhovaná križovatka KMN-juh je výhodná pre mesto KNM, pretože sa plánuje spojenie s priemyselnou zónou, teda odľahčenie dopravy v samotnom meste.
suhlasim s dusansom a chcm len dodat e ekby sa to malo potiahnut ako stvorprudova komunikacia tak by sa urcite musel i robit dalsie dve MKU pri oskerde a za dalsie mku v radoli by si vyziadala vela yvvlasnovanaia a burania rodinnych domov + nehovoriac ze na tomto celom useku by sa museli postavit protihlukove bariery a dalsim a hlavnym dovodom je ze chyba paralerna cesta !takze je len otazkou penazi a priorit co sa bude stavat !a vzisla s toho dialnica ako europsky koridor!
mauutinko
návštevník
 
Príspevky: 35
Založený: 18. Jún 2009 18:19
Bydlisko: KNM

Odoslaťod i15 » 28. Jún 2009 13:12

Medzi Radolou a riekou Kysuca ma byt hlbeny tunel : http://www.highways.sk/highways/Brodno-KNM.html "Hlbeny tunel" znamena, ze vsetko nad nim sa najprv zbura a vykope a az potom sa to zakryje... len to bude drahsie, ako stavba jednej MUK na I/11. Inac v Oskerde som sice este nebol, ale asi to nie je take vyznamne sidlo, aby potrebovalo 2 MUK.
Obrázok používateľa
i15
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 827
Založený: 21. Jan 2007 20:49
Bydlisko: vo výslužbe

Odoslaťod Branco » 28. Jún 2009 19:17

devil napísal:
Len pripomeniem, ze D3 sa projektuje na navrhovu rychlost 80 km/h...


a aka bude mpr ?


Obchvat Čadce má 80 km/h ako polprofil, D3 HP-Strážov 130, na RC je tiež 130, takže pravdepodobne stotridsiatka.
Branco
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 135
Založený: 06. Feb 2005 01:54

Odoslaťod mauutinko » 28. Jún 2009 19:50

i15 napísal:Medzi Radolou a riekou Kysuca ma byt hlbeny tunel : http://www.highways.sk/highways/Brodno-KNM.html "Hlbeny tunel" znamena, ze vsetko nad nim sa najprv zbura a vykope a az potom sa to zakryje... len to bude drahsie, ako stavba jednej MUK na I/11. Inac v Oskerde som sice este nebol, ale asi to nie je take vyznamne sidlo, aby potrebovalo 2 MUK.
co myslis ze vsetko nad tym sa zbura???pokial ja viem burat sa bude len benzinova punpa a sidlo udrzbi ciest!cos pri MKU by toho muselo byt omnoho viac!
mauutinko
návštevník
 
Príspevky: 35
Založený: 18. Jún 2009 18:19
Bydlisko: KNM

Odoslaťod i15 » 01. Júl 2009 17:32

http://www.telecom.gov.sk/index/index.php?ids=54422 : Diaľnica D3 Žilina, Strážov - Žilina, Brodno - oznámenie o začatí stavebného konania (.pdf) (30.6.2009)

hm, ze vraj nie su peniaze, ale tento usek sa seriozne pripravuje na vystavbu?
Obrázok používateľa
i15
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 827
Založený: 21. Jan 2007 20:49
Bydlisko: vo výslužbe

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na D3

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 15 hostí.