D3 Žilina, Strážov - Žilina, Brodno

Žilina (križovatka s D1) – Kysucké Nové Mesto – Čadca – Skalité, štátna hranica SR/PL

Moderátor: Moderátori

Odoslaťod aquila » 18. Jan 2009 21:18

tak toto je jeden z najmenej potrebnych usekov na nasej dialnicnej sieti :roll: preco to nesupnu do R2, alebo na hornu cast D3, ked uz tak sila mocou chcu .. ak sa nebodaj postavi HP - LL - dbuna skala, tak zilinska estakada bude v tazkej pohode ..
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 502
Založený: 03. Feb 2005 18:08
Bydlisko: doma :)

Odoslaťod sergej » 18. Jan 2009 21:59

Súhlasím a osobne si myslím, že je to zo strany Chomu len ukľudnenie žilinského župana, niečo ako R1 BB-RK pre Bystričanov a reálnej výstavbe tak skoro nedôjde.
Obrázok používateľa
sergej
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 158
Založený: 20. Feb 2005 09:28
Bydlisko:

Odoslaťod Dialniciar » 18. Jan 2009 22:07

Sergej, podľa mňa si na omyle a to z praktických príčin ...

R1 BB-RK sa do výstavby nepripravuje ... len existuje nakreslená.
D3 ZA, Strážov-ZA, Brodno však aj podľa prípravných prác už finišuje ... aj keď to nebude 04/2009, ale bude to už čoskoro, lebo príprava úsekov mešká a začne sa to, kým vláda odíde.
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Odoslaťod i15 » 18. Jan 2009 22:54

radsej tento usek, ako Svrcinovec-Skalite ;)
Obrázok používateľa
i15
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 827
Založený: 21. Jan 2007 20:49
Bydlisko: vo výslužbe

Odoslaťod aquila » 18. Jan 2009 23:22

tento usek bude radovo drahsie a radovo menej poriesi ako svrcinovec skalite .. kedze ten usek napoji normalnou cestou na tie "polske lesy a haje", aka S69 aj s tunelom az po bielsko biala .. kym tento usek v principe toho tolko neriesi .. zilinska estakada je problem z inych dovodov ako chybajuci usek strazov - brodno ..
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 502
Založený: 03. Feb 2005 18:08
Bydlisko: doma :)

Odoslaťod sergej » 18. Jan 2009 23:25

Dialniciar napísal:Sergej, podľa mňa si na omyle a to z praktických príčin ...

R1 BB-RK sa do výstavby nepripravuje ... len existuje nakreslená.
D3 ZA, Strážov-ZA, Brodno však aj podľa prípravných prác už finišuje ... aj keď to nebude 04/2009, ale bude to už čoskoro, lebo príprava úsekov mešká a začne sa to, kým vláda odíde.

Su aj pripravenejsie a zaroven potrebnejsie useky a nestavaju sa. Tento nebude vynimkou. A netreba zabudat na antizilinsky faktor ;)
Obrázok používateľa
sergej
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 158
Založený: 20. Feb 2005 09:28
Bydlisko:

Odoslaťod i15 » 18. Jan 2009 23:28

aquila napísal:tento usek bude radovo drahsie a radovo menej poriesi ako svrcinovec skalite .. kedze ten usek napoji normalnou cestou na tie "polske lesy a haje", aka S69 aj s tunelom az po bielsko biala .. kym tento usek v principe toho tolko neriesi .. zilinska estakada je problem z inych dovodov ako chybajuci usek strazov - brodno ..


prinos Svrcinovec-PL bude asi ten, ze na nase cesty pritiahne viac polskych kamionov... no neviem, ci je to vyhra
Obrázok používateľa
i15
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 827
Založený: 21. Jan 2007 20:49
Bydlisko: vo výslužbe

Odoslaťod aquila » 18. Jan 2009 23:36

nepritiahne .. skor odlahci napriklad trstenu .. ale to sme uz OT ..

pre mna osobne je usek strazov - brodno v rebricku "potrebnosti" az za celou juznou R4, severnou R3, gro vychodnej R2, severnej D3, R5, a to nespominam R1 a D1, ktore su samozrejme ..
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 502
Založený: 03. Feb 2005 18:08
Bydlisko: doma :)

Odoslaťod Tomas PO » 19. Jan 2009 10:34

Silne pochybujem, ze sa vystavba zacne.
ta neznam ci ne hej
Obrázok používateľa
Tomas PO
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 972
Založený: 03. Okt 2006 23:43
Bydlisko: Presov

Odoslaťod Dialniciar » 19. Jan 2009 17:37

Sergej napísal:
Dialniciar napísal:Sergej, podľa mňa si na omyle a to z praktických príčin ...

R1 BB-RK sa do výstavby nepripravuje ... len existuje nakreslená.
D3 ZA, Strážov-ZA, Brodno však aj podľa prípravných prác už finišuje ... aj keď to nebude 04/2009, ale bude to už čoskoro, lebo príprava úsekov mešká a začne sa to, kým vláda odíde.

Su aj pripravenejsie a zaroven potrebnejsie useky a nestavaju sa. Tento nebude vynimkou. A netreba zabudat na antizilinsky faktor ;)


Ale ten antižilinský faktor je tak akurát na internetových diskusiách.

Slota - predseda koaličnej strany.
Mikolaj - minister školstva a silný vplyv na SSC.
Malíková - podpredsedníčka SNS.

A práveže sa začne stavať priamo čosi v ZA, než niekde pri CA a ďalej. :wink: Tam majú problém 3 km na hranici už 11 rokov stavajú.
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Odoslaťod johhan » 19. Jan 2009 18:42

Úseky na ČR a PL sú silno lobované KIA a myslím si že štát bude povoľný - vieme prečo :-)
johhan
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 39
Založený: 03. Feb 2005 21:43

Odoslaťod Lionheart » 18. Feb 2009 13:51

NDS planuje zacat vystavbu tohto useku v 6/2009. Je vobec pripravena vystavba toho 2 km tunela Povazsky Chlmec co je na tejto trase?!
Lionheart
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 67
Založený: 10. Dec 2007 13:24
Bydlisko: Milky way

Odoslaťod ok233 » 03. Mar 2009 23:44

dost ma prekvapilo ze tento usek ide z D3 prvy ja som za ked sa stavia ale na D3 by skor mali vyriesit situaciu na krizovatke v radoli kazdodenne kolony a situaciu v cadci a svrcinovci-ten potrebuje dialnicu najviac pretoze vsetky kamiony idu priamo stredom obce.ja byvam v za a estakadu mam priamo z okna a viem ze tie intenzity zvlada ale nechapem preco tie drahe inteligentne semafory na privadzaci zilina strazov stale nefunguju
ok233
ok233
diskutujúci
 
Príspevky: 80
Založený: 03. Mar 2009 13:56
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

Odoslaťod LubosG » 04. Mar 2009 18:47

Aj mňa dosť prekvapilo, že na webe NDS sa objavil tento tunelový úsek spolu s úsekom ZA Brodno - KNM, v rubrike Stavby 2009, kde by teda mali byť už stavby "isté" :wink: , pripravené a naplánované do výstavby. Lenže vieme ako to s informáciami na tejto stránke býva, a v nejakom rozhovore p. Choma spomína úseky D3 že by mali ísť všetky do výstavby v roku 2010 a 2011. To do tej rubriky Stavby 2009 možno nemajú čo dať alebo je to fakt pravda??
D1 NM
Obrázok používateľa
LubosG
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 87
Založený: 13. Jan 2007 18:16
Bydlisko: BpJ/NM

Odoslaťod FANUSIK » 05. Mar 2009 12:51

viem ze bola dohoda slovenskej a polskej strany dokoncit D3kompletne do zaciatku MAJSTR. SVETA vo FUTBALE......
bude dlho trvat kym sa odveziete u nas po kvalitnej ceste 1 triedy aspon 100km...
Obrázok používateľa
FANUSIK
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 297
Založený: 09. Apr 2007 18:32
Bydlisko: PRIEVIDZA

Odoslaťod miroa » 30. Mar 2009 08:30

V Žiline vykupujú pozemky pod dialnicu

http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=11708
Obrázok používateľa
miroa
diskutujúci
 
Príspevky: 135
Obrázky: 502
Založený: 19. Jún 2007 06:09
Bydlisko: Martin

Odoslaťod zoom » 19. Apr 2009 17:28

Ako spravia z tej štvorpruhovej I/18 pri Brodne dialnicu? Predpokladám, že to nebude finančne náročné, len sa pýtam, čo všetko budú s tým robiť.
Obrázok používateľa
zoom
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 542
Obrázky: 15
Založený: 21. Sep 2008 16:28

Odoslaťod Milos » 19. Apr 2009 19:18

zoom napísal:Ako spravia z tej štvorpruhovej I/18 pri Brodne dialnicu? Predpokladám, že to nebude finančne náročné, len sa pýtam, čo všetko budú s tým robiť.


Zoom, asi si mal na mysli I/11. Určite sa budú robiť výrazné úpravy minimálne v úseku napojenia novej trasy od tunela Považský Chlmec na koridor pôvodnej štvorprúdovky (posledných niekoľko sto metrov pôvodnej štvorprúdovky smerom na Budatín sa na D3 ani nevyužije). Osobne si myslím, že ju prerobia až po jej terajší koniec pred Rudinkou podľa nových noriem (napr. betónové NJ2 zvodidlá), snáď okrem podložia.
Ale na predĺžení R1 Hronský Beňadik - Rudno (Hronský Beňadik smerom na vrchol stúpania pri Tekovských Nemciach) sa pôvodný trojpruh, vybudovaný ako akýsi polprofil D65 (neskôr R1) a ktorý mal v čase prestavby len niečo cez 20 rokov, prekopával a menilo sa podložie
Obrázok používateľa
Milos
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 419
Založený: 15. Feb 2005 16:20

Odoslaťod zoom » 19. Apr 2009 19:30

Milos napísal:
zoom napísal:Ako spravia z tej štvorpruhovej I/18 pri Brodne dialnicu? Predpokladám, že to nebude finančne náročné, len sa pýtam, čo všetko budú s tým robiť.


Zoom, asi si mal na mysli I/11. Určite sa budú robiť výrazné úpravy minimálne v úseku napojenia novej trasy od tunela Považský Chlmec na koridor pôvodnej štvorprúdovky (posledných niekoľko sto metrov pôvodnej štvorprúdovky smerom na Budatín sa na D3 ani nevyužije). Osobne si myslím, že ju prerobia až po jej terajší koniec pred Rudinkou podľa nových noriem (napr. betónové NJ2 zvodidlá), snáď okrem podložia.
Ale na predĺžení R1 Hronský Beňadik - Rudno (Hronský Beňadik smerom na vrchol stúpania pri Tekovských Nemciach) sa pôvodný trojpruh, vybudovaný ako akýsi polprofil D65 (neskôr R1) a ktorý mal v čase prestavby len niečo cez 20 rokov, prekopával a menilo sa podložie
Áno, ospravedlňujem sa za chybu, mal som na mysli I/11.

Zrejme si hovoril o tomto prípade :arrow: http://www.dialnice.info/album_page.php?pic_id=5366
Obrázok používateľa
zoom
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 542
Obrázky: 15
Založený: 21. Sep 2008 16:28

Odoslaťod Milos » 19. Apr 2009 19:40

Áno, toto som mal na mysli. Takže ktovie, ako to bude s tým štvorpruhom na I/11.. To by bolo treba poznať jeho stavebné parametre, hlavne čo sa týka kvality podložia. Nevie niekto, kedy bol tento štvorpruh postavený?
Obrázok používateľa
Milos
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 419
Založený: 15. Feb 2005 16:20

Odoslaťod zoom » 19. Apr 2009 19:51

Štyri roky chcú stavať, most ponad Hričov, tunel Pov. Chlmec a most ponad rieku Kysuca?? Neni toho nejak "vela" na štyri roky?
Obrázok používateľa
zoom
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 542
Obrázky: 15
Založený: 21. Sep 2008 16:28

Odoslaťod aquila » 19. Apr 2009 22:44

tieto ortofomapy to myslim docela dobre ukazuju co zostane a co nie a ako pojde vlastne "Prelozka I/11"...

http://www.dialnice.info/album_page.php?pic_id=1353
http://www.dialnice.info/album_page.php?pic_id=1351
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 502
Založený: 03. Feb 2005 18:08
Bydlisko: doma :)

Odoslaťod aquila » 20. Jún 2009 17:40

http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=12063

oni to s tymto nezmyselnym usekom fakt myslia vazne .. :roll:
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 502
Založený: 03. Feb 2005 18:08
Bydlisko: doma :)

Odoslaťod joe1024 » 20. Jún 2009 18:11

Ale stale je tu moznost, ze sa tam nebude dalsich 5 rokov stavat pre nedostatok prostriedkov, ci nie ?
joe1024
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 855
Založený: 10. Jan 2008 12:40

Odoslaťod mauutinko » 20. Jún 2009 20:13

nezmyslom je stavat usek dialnice zilina strazov- zilina brodno s tymto tvrdenim sa zhodujem aj ja ale dalsi usek co nan nadvezuje zilina brodno -kysucke nove mesto nezmyslom neni !staci jeden pracovny den v poludnajsej špicke a hned by si zmenil nazorkeby si cakal na tomto useku v niektorych pripadoch aj pol hodiny!a toboz ked sa stane este nejaka nehoda!teneto usek cesty kysuca potrebuje ako sol!
mauutinko
návštevník
 
Príspevky: 35
Založený: 18. Jún 2009 18:19
Bydlisko: KNM

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na D3

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.