D3 - S69 Slovensko-Poľsko

Žilina (križovatka s D1) – Kysucké Nové Mesto – Čadca – Skalité, štátna hranica SR/PL

Moderátor: Moderátori

Odoslaťod Caesar » 04. Júl 2005 08:14

kaviarista napísal:Aspon zilincania (myslim kraj) pocitia, ako to je, ak sa kona na nich krivda, ktora postrada znamky akejkolvej elementarnej logiky a slusnosti.

A pritom je to neotvorenie 200 m useku len taka zenedbatelna nespravodlivost oproti inym, kde utekaju miliardy.

Kaviarista,

ja by som ťa zakázal, víriš hladinu adrenalínu viacerým ľuďom. Chápeš ty vôbec, o čom sa tu diskutuje ako aj vo viacerých témach. Už je mi z teba zle. :?
Caesar
Obrázok používateľa
Caesar
veterán fóra

Obrázky: 43
Založený: 06. Máj 2005 14:03
Odoslaťod aquila » 04. Júl 2005 08:24

kaviarista, a ty dneska na com ficis ? :)

ake nespravodlivosti oproti inym :) kompletne dokoncene R2 je odhadovane na vyse 100 mld skk, tak tu nehovor o nespravedlnosti :) R1 sa stava, tak co chces ? :) v KE sa vam stavia jak o zivot, ze tak dobre nebude mat situaciu poriesena ani BA ani ZA. ale skoda slov ..
Obrázok používateľa
aquila
administrátor

Obrázky: 584
Založený: 03. Feb 2005 18:08

Odoslaťod johhan » 04. Júl 2005 08:26

kaviarista napísal:Aspon zilincania (myslim kraj) pocitia, ako to je, ak sa kona na nich krivda, ktora postrada znamky akejkolvej elementarnej logiky a slusnosti.

A pritom je to neotvorenie 200 m useku len taka zenedbatelna nespravodlivost oproti inym, kde utekaju miliardy.

A ešte jedna vec k tomuto tvojemu príspevku ... toto je veľmi dvojsečná zbraň tento prístup pretože ako poznám poliakov tak toto nám vrátia a z úrokami. Takže očakávam že nám pekne zavaria pri R3 Trstenej a R4 Vyškom Komárniku.

Vieš treba myslieť aj na súvislosti nielen na to ako ti zaplesala duša že sa konečne Zilincanom poškodilo. Lebo v konečnom dôsledku sa poškodilo Oravcom a východniarom.
johhan
veterán fóra

Obrázky: 39
Založený: 03. Feb 2005 21:43

Odoslaťod aquila » 04. Júl 2005 08:43

johhan: presne toto som mal na mysli. poliacu S69 stavaju lebo to vyplivy za zmluv a zavazkov ohladne koridorov. napojenie cez rabku na trstenu alebo nebodaj cez vysny komarnik to podstatne silnejsie postihne .. radsej vybuduju kompletne prepojenei na ostravu aj tesin a aj na cestku D11
Obrázok používateľa
aquila
administrátor

Odoslaťod kaviarista » 04. Júl 2005 11:52

johhan,
mylis sa, ja z toho radost nemam. Ale niekedy pomoze arogancii iba nastavenie zrkadla s inou aroganciou. Samozrejme za predpokladu, ze este je schopna nejakej sebareflexie.

aquila,
pre poliakov je S69 len nutne zlo. Poliaci potrebuju hlavne S7 - Zakopianku. Minule som nafotil prace na S7 len tak narychlo z auta. Mozem to tu zavesit, ked bude viac casu .
Obrázok používateľa
kaviarista
veterán fóra

Obrázky: 7
Založený: 10. Feb 2005 20:46

Odoslaťod johhan » 04. Júl 2005 12:25

kaviarista napísal:johhan,
mylis sa, ja z toho radost nemam. Ale niekedy pomoze arogancii iba nastavenie zrkadla s inou aroganciou. Samozrejme za predpokladu, ze este je schopna nejakej sebareflexie.

Tak tomuto som nepochopil, to mi troška osvetli ... ako sa toto konkretne týka ZA

kaviarista napísal:aquila,
pre poliakov je S69 len nutne zlo. Poliaci potrebuju hlavne S7 - Zakopianku. Minule som nafotil prace na S7 len tak narychlo z auta. Mozem to tu zavesit, ked bude viac casu .

Poliaci stavajú S-69 lebo ju potrebujú a majú na to svoj dôvod a ten dôvod je pre nich dosť podstatný a významný. S-7 končí v Rabke
johhan
veterán fóra

Odoslaťod aquila » 04. Júl 2005 12:50

kaviarista, zle sme sa pochopili. poliaci maju uplne ine priority, to je fakt, ale zo slovenskom je S69 najdolezitejsia, potom ide S7. ale ked im nevyjde S69 tak sa vvrsia na S7 etc

dovody preco S69 je docela dost, ale spomeniem len jedno KIA & co. podla studie ked by bola 69 kompletna a D3 tak do da sliezku asi 10-15 tisic miest celkovo (multiplikatory)
Obrázok používateľa
aquila
administrátor

Odoslaťod kaviarista » 04. Júl 2005 15:34

johhan napísal:Tak tomuto som nepochopil, to mi troška osvetli ... ako sa toto konkretne týka ZA.

Tyka sa to obyvatelov zilinskeho kraja tak, ze budu mozno viac otvoreni argumentacii, ze do zilinskeho kraja tecie az prilis velky podiel z dialnicnych investicii oproti inym regionom. Ze sa k takemu nazoru nebudu stavat arogantne , lebo podobnu aroganciu len v mensom vyzname zazivaju pri nezmyslenom brzdeni dobudovania 200 m useku v ich kraji.

aquila napísal:kaviarista, zle sme sa pochopili. poliaci maju uplne ine priority, to je fakt, ale zo slovenskom je S69 najdolezitejsia, potom ide S7. ale ked im nevyjde S69 tak sa vvrsia na S7 etc

Mylis sa, S69 nedosahuje ani zlomok priority S7 na polskej strane. Poliaci potrebuju mat co najskor RC az v Zakopanom, lebo sa tu schadzaju navstevnici z celeho Polska a ta cesta je v sezone jednou z najupchatejsich v krajine. Na useku S7 medzi Krakowom a Warszawou stavaju obchvaty miest v plnom profile.
S69 je pre nich dolezita mozno len na useku Zywiec - Bielsko Biala, ale sucasna cesta je tak nestastne vedena, ze sa vyuzit pre buducu trasu S69 absolutne neda.
Takze sa na S7 budu "vyvrsovat" bez ohladu na to, ci budu prace na S69 postupovat podla harmonogramu alebo nie. Ani ten nestastny 200 m usek na nasej strane na to nebude mat vplyv.
Obrázok používateľa
kaviarista
veterán fóra

Odoslaťod Caesar » 04. Júl 2005 15:41

Jediný, kto sa tu mýli, si ty kaviarista. Už to dlho nepotrvá. 8)
Caesar
Obrázok používateľa
Caesar
veterán fóra

Odoslaťod johhan » 05. Júl 2005 16:17

kaviarista napísal:Tyka sa to obyvatelov zilinskeho kraja tak, ze budu mozno viac otvoreni argumentacii, ze do zilinskeho kraja tecie az prilis velky podiel z dialnicnych investicii oproti inym regionom. Ze sa k takemu nazoru nebudu stavat arogantne , lebo podobnu aroganciu len v mensom vyzname zazivaju pri nezmyslenom brzdeni dobudovania 200 m useku v ich kraji.

Koľko je až príliš veľký podiel ? Vieš keď sa stavia dialnica súvislým tempom tak do roku 2002 bolo 100% dialničných investícií v TN kraji do roku 2008 bude prevažná časť v ZA kraji do 2012 v PO kraji, potom v KE kraji. čo je na tom nepochopiteľné ?? čo to má spoločné s nejakou aroganciou ? Taká je politika štátu, Žilinčania tiež čakali kým dialnica dorazí od Piešťan k Žiline .. tak isto sa dočkajú Popradčania a tak isto Prešovčania a Košičania.

kaviarista napísal:Mylis sa, S69 nedosahuje ani zlomok priority S7 na polskej strane. Poliaci potrebuju mat co najskor RC az v Zakopanom, lebo sa tu schadzaju navstevnici z celeho Polska a ta cesta je v sezone jednou z najupchatejsich v krajine. Na useku S7 medzi Krakowom a Warszawou stavaju obchvaty miest v plnom profile.
S69 je pre nich dolezita mozno len na useku Zywiec - Bielsko Biala, ale sucasna cesta je tak nestastne vedena, ze sa vyuzit pre buducu trasu S69 absolutne neda.
Takze sa na S7 budu "vyvrsovat" bez ohladu na to, ci budu prace na S69 postupovat podla harmonogramu alebo nie. Ani ten nestastny 200 m usek na nasej strane na to nebude mat vplyv.

No asi ty vieš o polských prioritách najviac tak isto o upchatosti polských ciest ... tak potom sa ospravedlnujem. Pre nich je s-69 tak nepodstatná že začali stavať 15 km úsek Zwardoň - Žywiec ktorý chcú odovzdať do konca roka 2006. S-7 stavajú 12 km úsek Myšlenice - Pcim ktorú chcú odovzdať v lete 2006. 200 metrový úsej je o spojazdnení novej colnice.
johhan
veterán fóra

Odoslaťod Caesar » 05. Júl 2005 18:59

Poľsko má svoju prioritu a tou je S-69, to vie každý.

A dokázalo to, bude ju mať otvorenú určite skôr ako SR. A teraz môže nastať nepríjemná situácia, pretože SR má svoju "časť" D3 a aj R5 ako prioritu hneď za D1 a pred R1, ale k otváraniu týchto úsekov asi tak skoro nedôjde. Ale dôležité bolo tvrdenie, že naša diaľnica, keby sa stavala rýchlejšie, tak by skončila v poli podobne ako to bolo s Rakúskom ... 8)
Caesar
Obrázok používateľa
Caesar
veterán fóra

Odoslaťod devil » 06. Júl 2005 17:36

len pokojne, netreba sa hadat.

mal by som par otazok.

Caesar, co znamena ze priorita, na kolkych km prebieha vystavba a kolko penazi tam ide tento rok?

Johhan, to co poznam ja je toto:

http://www.highways.sk/highways/Zwardon-Laliki.html

ktory 15 km usek zacali stavat?

ako to vyzera na useku Zywiec - Bielsko Biala?
Obrázok používateľa
devil
veterán fóra

Obrázky: 139
Založený: 04. Feb 2005 07:32

Odoslaťod Branco » 06. Júl 2005 19:33

devil napísal:

Devil, čiastočne len odpoveď na túto otázku, tu je link na kroniku beskidzku: wschodnia (východná) obwodnica Bialska (Bielsko Bialej), čiže prvý úsek komunikácie Bielsko-Biala - Zywiec:http://www.kronika.beskidzka.pl/index.php3?wiecej=tak&menu=art_g&id=3359

Má názov Pol miliarda dla Bielska.... (to je cca. 3,5 mld. Sk)...
Naposledy upravil Branco dňa 13. Júl 2005 15:42, celkovo upravené 1 krát.
Branco
veterán fóra

Obrázky: 135
Založený: 06. Feb 2005 01:54

Odoslaťod Branco » 06. Júl 2005 19:36

Branco napísal:
devil napísal:

Devil, čiastočne len odpoveď na túto otázku, tu je link na kroniku beskidzku: wschodnia (východná) obwodnica Bialska (Bielsko Bialej), čiže prvý úsek komunikácie Bielsko-Biala - Zywiec:http://www.kronika.beskidzka.pl/index.php3?wiecej=tak&menu=art_g&id=3359

Má názov Pol miliarda dla Bielska.... (to je cca. 3,5 mld. Sk, alebo viac?)...
Naposledy upravil Branco dňa 13. Júl 2005 15:42, celkovo upravené 1 krát.
Branco
veterán fóra

Obrázky: 135
Založený: 06. Feb 2005 01:54

Odoslaťod johhan » 06. Júl 2005 19:37

devil napísal:Johhan, to co poznam ja je toto:

http://www.highways.sk/highways/Zwardon-Laliki.html

ktory 15 km usek zacali stavat?

No z tej tabuľky čo tam je na tej stránke sa začali stavať úseky A1 A2 B termín dokončenia 11/2006
johhan
veterán fóra

Odoslaťod Caesar » 06. Júl 2005 20:53

devil napísal:Caesar, co znamena ze priorita, na kolkych km prebieha vystavba a kolko penazi tam ide tento rok?

Devil,

mňa už to prestáva baviť a schválne ti neodpoviem ani ti nedám 20 liniek, kde by si si to mohol zistiť.

Prečo by som ja mal stále niečo "dokazovať" človeku, ktorý ma tu nenávidí najviac? Si snáď natoľko inteligentný, aby si pochopil, že odpoveď odo mňa nedostaneš. Zisti si to sám, ... :!: Veď si najmúdrejší na celom fóre.
Caesar
Obrázok používateľa
Caesar
veterán fóra

Odoslaťod kaviarista » 06. Júl 2005 21:41

johhan napísal:Koľko je až príliš veľký podiel ? Vieš keď sa stavia dialnica súvislým tempom tak do roku 2002 bolo 100% dialničných investícií v TN kraji do roku 2008 bude prevažná časť v ZA kraji do 2012 v PO kraji, potom v KE kraji. čo je na tom nepochopiteľné ?? čo to má spoločné s nejakou aroganciou ? Taká je politika štátu, Žilinčania tiež čakali kým dialnica dorazí od Piešťan k Žiline .. tak isto sa dočkajú Popradčania a tak isto Prešovčania a Košičania.

Ja proti prioritnej vystavbe D1 pri ZA nic nemam. Mne vadi priorita D1+D3. Myslis, ze by sa Zilincania neburili, keby sa okrem D1 budovali prioritne napriklad dialnice napriec D1. Pacilo by sa ti, keby sa s D1 sucasne budovala dilanica na trase Malacky-Pezinok-Senec? Alebo Senica-Trnava-Sered. Alebo Vrbove-Piestany-Topolcany. Alebo Banovce-Trencin-CR. A to vsetko skor, ako by sa D1 potiahla do ZA.

D3 moze kludne pockat par rokov. ZA moze mat slusne poriesenu dopravu na zopar rokov aj bez megalomanskej D3.

johhan napísal:No asi ty vieš o polských prioritách najviac tak isto o upchatosti polských ciest ... tak potom sa ospravedlnujem. Pre nich je s-69 tak nepodstatná že začali stavať 15 km úsek Zwardoň - Žywiec ktorý chcú odovzdať do konca roka 2006. S-7 stavajú 12 km úsek Myšlenice - Pcim ktorú chcú odovzdať v lete 2006. 200 metrový úsej je o spojazdnení novej colnice.

O upchatosti polskych ciest viem toho dost. Jazdievam tam pravidelne minimalne raz za 2 tyzdne. (aj v tento piatok idem). 15 km usek Zwardon-Zywiec nebude ani do roku 2012. Dokoncia viadukt nad Milowkou a budu sa zopar rokov babrat s ich vobec prvym tunelom - Lalikmi. A vobec to nebude dosledok toho nepostaveneho 200 m useku na nasej strane hranic.

S7 sa nebuduje iba po Pcim. Mam nafotene fotky 5 km pred Pcimom od Rabky, kde je culy stavebny ruch.

Intenzity buducej S69 a S7 sa nedaju ani v najmensom porovnat, ak vezmes do uvahy adekvatne useky (zhruba Krakow-Mylsenice ku Bielsko-Zywiec, Myslenice-Zakopane ku Zywiec-Zwardon). A ak by si nebral do uvahy lokalnu dopravu, tak ten rozdiel by bol este priepastnejsi.
Obrázok používateľa
kaviarista
veterán fóra

Odoslaťod Caesar » 06. Júl 2005 21:47

Všetky trasy, ktoré spomínaš: MA-PK-SC, SE-TT-Sereď, Vrbové-PN-Sereď, ... keby to boli súčasti medzinárodných koridorov, tak by sa stavali takisto prioritne ako D1, ale žiadny z týchto úsekov "nesiaha" k hraniciam, nevieš, čo píšeš, kaviarista. 8)
Caesar
Obrázok používateľa
Caesar
veterán fóra

Odoslaťod kaviarista » 06. Júl 2005 21:50

bla bla
Obrázok používateľa
kaviarista
veterán fóra

Odoslaťod sergej » 06. Júl 2005 22:23

kaviarista napísal:bla bla

Chlape, toto je hodnotný príspevok, ja neviem, o čo ti ide. Už konečne pochop, že Caesar má pravdu. Proste je to medzinárodný koridor, tak to má prioritu. Ja nechápem, čo je na tom divné.
Obrázok používateľa
sergej
administrátor

Obrázky: 160
Založený: 20. Feb 2005 09:28
Odoslaťod devil » 07. Júl 2005 08:04

medzinarodny koridor je npr. aj severna cast R4 do polska a tiez nikoho to netrapi lebo nie su intenzity.

Intenzity buducej S69 a S7 sa nedaju ani v najmensom porovnat, ak vezmes do uvahy adekvatne useky (zhruba Krakow-Mylsenice ku Bielsko-Zywiec, Myslenice-Zakopane ku Zywiec-Zwardon). A ak by si nebral do uvahy lokalnu dopravu, tak ten rozdiel by bol este priepastnejsi.

ak toto je pravda tak je jasne ze koridor bol potiahnuty zle.
Obrázok používateľa
devil
veterán fóra

Obrázky: 139
Založený: 04. Feb 2005 07:32

Odoslaťod johhan » 07. Júl 2005 08:43

devil napísal:ak toto je pravda tak je jasne ze koridor bol potiahnuty zle.

Prečo zle ? Poliaci majú svoje dôvody prečo stavajú S-69 nestavajú ju kôli slovenským modrým očiam :lol:
johhan
veterán fóra

Odoslaťod Caesar » 07. Júl 2005 08:44

Nie, koridor je nastavený správne, len niektorým jedincom ako "feroslav, devil či kaviarista" sa koridor nepáči, pretože prechádze cez ZA. 8)
Caesar
Obrázok používateľa
Caesar
veterán fóra

Odoslaťod johhan » 07. Júl 2005 08:51

Caesar napísal:Nie, koridor je nastavený správne, len niektorým jedincom ako "feroslav, devil či kaviarista" sa koridor nepáči, pretože prechádze cez ZA. 8)

Tak tu sa ich trochu musím zastať lebo z povrchného pohladu nie je zrejmé že prečo poliaci stavajú paralelne 3 kapacitné cesty. Ale ono to má svoj význam a neviem si predstaviť žeby Slovensko donútilo stavať S-69 keby poliaci nechceli. Ale oni majú svoje dobré dôvody prečo tak robia :-) a stavajú ju pre seba nie kôli slovákom :-)
johhan
veterán fóra

Odoslaťod Caesar » 07. Júl 2005 08:54

johhan napísal:Tak tu sa ich trochu musím zastať lebo z povrchného pohladu nie je zrejmé že prečo poliaci stavajú paralelne 3 kapacitné cesty. Ale ono to má svoj význam a neviem si predstaviť žeby Slovensko donútilo stavať S-69 keby poliaci nechceli. Ale oni majú svoje dobré dôvody prečo tak robia :-) a stavajú ju pre seba nie kôli slovákom :-)

Johhan,

najprv si naštuduj obsah medzivládnych dohôd ako aj význam medzinárodných koridorov.

Prečo SR bude stavať D1+D3, R3 a R4 paralelne? Toto mimochodom kritizuje aj EÚ, ktorá tvrdí, že R4 severná vetva je zbytočná. 8)
Caesar
Obrázok používateľa
Caesar
veterán fóra

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na D3

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 11 hostí.