D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Štátna hranica ČR/SR Kúty – Malacky – Bratislava (Rusovce), štátna hranica SR/MR

Moderátor: Moderátori

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Vlados » 03. Okt 2017 16:34

expwy, nie je mi známa iná šírka vozovky na pravej strane ako ľavej, t.j. ak to išlo na jednej tak to musí ísť aj na druhej. keď to zoberieme do detailu tak zúženie aj smerom Lamač, ale len na začiatku... argument šírky pruhov by nemal byť rozhodujúci.
vraj je to o značení. ak meníme (k)m2 portálových značiek tak na novú nálepku by sa niečo mohlo nájsť. vlastne opačnom smerom sa dolepovali len šípky.
argument PDZ neobstojí lebo zúženie na 2 pruhy je pár desiatok metrov za ním.

pichalsi, aj tých 10% a dlhý prepletový úsek pomôžu a hlavne takmer nič to nestojí. ak bude D4 most na to bude zle, ale s tým nič neurobíme... budeme musieť "šetriť" na tunel.
slovník moderátora tohto fóra: "Keď sa pozries do zrkadla a vidíš k.ta tak zrkadlo za to nemôže."
neželám si devila ako moderátora tohto fóra, rovnako ako 74% hlasujúcich https://dialnice.info/viewtopic.php?f=6&t=23321
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 144
Založený: 20. Okt 2008 09:06
Bydlisko: BA, občasne LC

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Vlados » 08. Jan 2018 23:13

Dnes večer líniové riadenie (PDZ) vypnuté a tunel Sitina uzatvorený. Čo sa to už pokazilo, alebo pre neexistujúcu zápchu od hranice po Pečňu systém nevedel nič vyhodnotiť?
Prvý krát som si všimol zákazové značky (B1) a vozidlá čo ich veselo ignorovali, nebola zápcha od tunela po most Lafrancovni... vodiči slepo pokračovali k tunelu.
slovník moderátora tohto fóra: "Keď sa pozries do zrkadla a vidíš k.ta tak zrkadlo za to nemôže."
neželám si devila ako moderátora tohto fóra, rovnako ako 74% hlasujúcich https://dialnice.info/viewtopic.php?f=6&t=23321
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 144
Založený: 20. Okt 2008 09:06
Bydlisko: BA, občasne LC

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Vlados » 09. Jan 2018 11:50

Zabudol som uviesť na PDZ pred mostom Lafranconi svietilo obmedzenie na 60km/k.
slovník moderátora tohto fóra: "Keď sa pozries do zrkadla a vidíš k.ta tak zrkadlo za to nemôže."
neželám si devila ako moderátora tohto fóra, rovnako ako 74% hlasujúcich https://dialnice.info/viewtopic.php?f=6&t=23321
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 144
Založený: 20. Okt 2008 09:06
Bydlisko: BA, občasne LC

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod StVO » 22. Jan 2018 17:44

Vlados,

to máš tak: občan napísal podnet na PPZ. Podnet bol úplne nekompetentný a občan v ňom prejavil základné neznalosti dopravných predpisov, hlavne tých o platnosti a význame dopravných značiek. Na PPZ to však dostal na stôl policajt, ktorý je tam nový a ten namiesto toho, aby podnet spakruky zamietol a prípadne ešte občanovi navrhol preskúšanie z pravidiel cestnej premávky, poslal na mindop a NDS veľmi čudnú požiadavku. Tá je však jednak technicky nerealizovateľná, jednak v rozpore so zákonom aj schváleným dopravným určením, o logike ani nehovoriac. Žiaľ na NDS sa k tomu postavili ako obvykle alibisticky (a pri tých pomeroch, čo tam panujú, sa im vôbec nečudujem) a radšej nechali líniovku v poslednom úseku vypnúť až do vyriešenia problému. Takže už dva mesiace vodiči veselo vlietajú do dennodených kolón bez varovania... Nuž, na Slovensku je to tak, keď niečo funguje, treba to zrušiť.
Obrázok používateľa
StVO
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 444
Obrázky: 1
Založený: 12. Jan 2017 22:30
Bydlisko: Karlsdorf

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod expwy » 22. Jan 2018 18:17

Nechce tam náhodou vyobraziť NDR 90 km/h?
Obrázok používateľa
expwy
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 133
Založený: 08. Apr 2005 09:30

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Vlados » 22. Jan 2018 21:02

StVO, to je zlý sen :(
Pls. čo hovoríš na používanie značky zákaz vjazdu pri krátkodobých uzávierkách tunela... že tam veselo vchádzajú vodiči. Vtedy by som očakával obmedzenie 40/20/10... km/h ale nie B1.
slovník moderátora tohto fóra: "Keď sa pozries do zrkadla a vidíš k.ta tak zrkadlo za to nemôže."
neželám si devila ako moderátora tohto fóra, rovnako ako 74% hlasujúcich https://dialnice.info/viewtopic.php?f=6&t=23321
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 144
Založený: 20. Okt 2008 09:06
Bydlisko: BA, občasne LC

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod StVO » 23. Jan 2018 00:10

expwy napísal:Nechce tam náhodou vyobraziť NDR 90 km/h?

:D

Sú len dve možnosti. Buď si jasnovidec, alebo žandárov už poznáš jak vlastné ponožky.
Obrázok používateľa
StVO
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 444
Obrázky: 1
Založený: 12. Jan 2017 22:30
Bydlisko: Karlsdorf

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod StVO » 23. Jan 2018 00:25

Vlados napísal:StVO, to je zlý sen :(
Pls. čo hovoríš na používanie značky zákaz vjazdu pri krátkodobých uzávierkách tunela... že tam veselo vchádzajú vodiči. Vtedy by som očakával obmedzenie 40/20/10... km/h ale nie B1.

Lenže zo zlého sna sa nakoniec zobudíš, kým toto je neverending story... Celé je to nakoniec o systéme, v ktorom subjekt s maximálnymi právomocami má nulovú zodpovednosť a naopak.

Čo sa týka tých B1, tu máme dve odlišné situácie, v oboch situáciách je to celé zle, akurát v každej z iného dôvodu. Prvý prípad sú prerušované uzávierky tunela pri kolóne za tunelom - tu nie je najmenší dôvod zakazovať na predchádzajúcej križovatke jazdu a posielať autá na obchádzku. Proste majú zastaviť pred tunelom, počkať na zelenú a pokračovať. Zasieranie obchádzkovej trasy ničomu nepomôže, skôr naopak. Keď si odskočíš zo Slovenska niekam do civilizácie, tak uvidíš, že to riešia (ak vôbec - dneska je taký vozový park, že sa tunel dá vyvetrať aj keď autá stoja v tuneli) tým spôsobom, že na líniovke v poslednom úseku pred uzávierkou obmedzia rýchlosť na 60 km/h, rovnako ako pri kolóne, veď to je napokon to isté. Ak kolóna rastie, obmedzenie sa presunie na predchádzajúci NR atď. To u nás ani nejde, lebo máme tesne pred tunelmi nasekané návestné rezy v 150-metrových vzdialenostiach, takže o minútu stoja autá pred prvým z nich a adios amigos. Ešte samostatný podproblém je to, že u nás to riadi ručne operátor namiesto toho, aby to riadil automat, pre ktorý je to triviálna operácia a ešte to urobí maximálne efektívne. Potom to samozrejme vyzerá tak, že namiesto toho aby sa iks sekúnd stálo a ypsilon sekúnd išlo, tak sa náhodný počet minút stojí a ešte náhodnejší počet minút ide.

Druhá situácia je, keď je tunel zatvorený napr. pre údržbu. OK, v takom prípade treba poslať autá na obchádzku, ale... Nejaké voľne pohodené obdĺžnikové tabuľky vedľa cesty s nakresleným červeným krúžkom si veľa ľudí vôbec nevšimne, keď predtým je okolo diaľnice vysadený utešený značkový háj. A v ňom samé dôležitosti typu bacha, zúženie jazdných pruhov (z 3,75 na 3,50), koniec pripájacieho pruhu a ZOO Bratislava. Netreba sa potom diviť, že autá okolo tých tabúľ veselo prejdú, kto by sa na všetky tie billboardy furt pozeral?? Či je to reklama na končiaci pripájací pruh alebo reklama na bordel pri Sládkovičove, informačná hodnota pre vodiča je tá istá... Okrem toho, časť vodičov tie značky síce vidí, ale ignoruje ich príp. im ešte ukáže prostredník, nakoľko z rádia už vedia, že sú to len prerušované krátkodobé uzávierky a je rozhodne lepšie si chvíľu postáť pred portálom tunela ako uviaznuť na Patrónke. Ale späť k veci: ono aj keby tam ten značkový háj nebol, operatívnosti sa v krajinách s príčetnejším dopravným inžinieringom riešia svetelnými signálmi. Čiže pekne krásne veľké červené kríže nad jazdnými pruhmi (a naozaj veľké, meter krát meter, nie tie naše čo ušli spod mikroskopu) a ako bonus červené kruhové signály. Podmienkou je, aby po prvé predtým nevypaľovala vodičom oči dvadsiatka ďalších PDZ, na ktorých je nonstop vysvietený nejaký zbytočný default obsahujúci čo najviac červenej farby a po druhé, aby v čase otvoreného tunela na STOP-reze nesvietilo nič. Čiže žiadne zelené šípočky a zelené kruhové lampičky – mimo križovatky nám k životu treba len červenú a žltú.

Ozaj, ešte obligátne premenné IS pred našimi tunelmi. To je tiež pekná blbosť. Skús, koľko takých tunelov nájdeš v Rakúsku, Nemecku, Švajčiarsku, Taliansku.. Niežeby neboli, ale sú to špeciálne prípady, doslova výnimky potvrdzujúce pravidlo. Zato u nás je to dogma a fešáci sa tu tvária, akoby to mal Mojžiš vedené pod číslom 11.
Obrázok používateľa
StVO
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 444
Obrázky: 1
Založený: 12. Jan 2017 22:30
Bydlisko: Karlsdorf

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod fh » 23. Jan 2018 09:20

Dnes obmedzovali rýchlosť na 40 km/h a priebežne aj Sitinu uzatvárali, kôli vysokej hustote premávky.
fh
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 12
Založený: 06. Máj 2005 11:19

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Vlados » 23. Jan 2018 13:04

a bola zobrazená aj B1 (zákaz vjazdu)?
slovník moderátora tohto fóra: "Keď sa pozries do zrkadla a vidíš k.ta tak zrkadlo za to nemôže."
neželám si devila ako moderátora tohto fóra, rovnako ako 74% hlasujúcich https://dialnice.info/viewtopic.php?f=6&t=23321
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 144
Založený: 20. Okt 2008 09:06
Bydlisko: BA, občasne LC

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod fh » 23. Jan 2018 13:46

Našťastie som nešiel ráno tým smerom :) užíval som si plné cesty v inej časti Bratislavy. Len som to zachytil v aute v dopravných správach, niekto môže namietnuť či je to spoľahlivá informácia ale hlásili to. By the way ak by existovala Severná tangenta, problém by nemusel byť.
fh
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 12
Založený: 06. Máj 2005 11:19

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod StVO » 23. Jan 2018 15:50

fh napísal:Dnes obmedzovali rýchlosť na 40 km/h a priebežne aj Sitinu uzatvárali, kôli vysokej hustote premávky.

Ďalšia slovenská špecialita. Práve obmedzením rýchlosti na diaľnici na 40 km/h zaručene vyrobíme kolónu už pri stredných intenzitách dopravy. Potom je zábavka, keď na PDZ svieti 40-ka, dobehnú tam na majákoch policajti a pokynmi prikazujú zrýchliť... blbé ale je, že o ďalších 200 metrov je tá 40-ka zopakovaná a ďalší policajt tam už nestojí, takže striktne vzaté by som tam mal zase spomaliť.
Obrázok používateľa
StVO
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 444
Obrázky: 1
Založený: 12. Jan 2017 22:30
Bydlisko: Karlsdorf

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod StVO » 01. Feb 2018 16:33

Vlados napísal:StVO, to je zlý sen :(

Tak veci sa pohli dobrým smerom, líniovka by mala byť čoskoro opäť obnovená. Len je požiadavka policajtov na posun nejakých dvoch značiek (plechových) o cca 50 metrov, NDS to akceptovala, mindop tiež, už to len zrealizovať.
Obrázok používateľa
StVO
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 444
Obrázky: 1
Založený: 12. Jan 2017 22:30
Bydlisko: Karlsdorf

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Vlados » 01. Feb 2018 18:09

+1...
slovník moderátora tohto fóra: "Keď sa pozries do zrkadla a vidíš k.ta tak zrkadlo za to nemôže."
neželám si devila ako moderátora tohto fóra, rovnako ako 74% hlasujúcich https://dialnice.info/viewtopic.php?f=6&t=23321
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 144
Založený: 20. Okt 2008 09:06
Bydlisko: BA, občasne LC

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod aquila » 03. Feb 2020 18:57

vie mi niekto vysvetlit, preco opravuju PHSku pri kopcianskej resp nadjazde ktora chrani pred hlukom akurat tak rakuske polia ? pricom ludia z jaroviec uz od postaveina tejto D2 doteraz nemaju urobenu ani zakladnu PHS, ktora mala byt uz davno postavena ?
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 496
Založený: 03. Feb 2005 18:08
Bydlisko: doma :)

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Yoggy52 » 03. Feb 2020 19:05

V tejto republike je vsetko opacne :D
Yoggy52
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 9
Založený: 25. Feb 2013 23:02
Bydlisko: Rosenheim

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod StVO » 04. Feb 2020 15:21

aquila napísal:vie mi niekto vysvetlit, preco opravuju PHSku pri kopcianskej resp nadjazde ktora chrani pred hlukom akurat tak rakuske polia ? pricom ludia z jaroviec uz od postaveina tejto D2 doteraz nemaju urobenu ani zakladnu PHS, ktora mala byt uz davno postavena ?

Tá PHS tam nie je preto, aby nebolo počuť, ale aby nebolo vidieť. Je tam totiž trojpísmenková inštitúcia.
Obrázok používateľa
StVO
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 444
Obrázky: 1
Založený: 12. Jan 2017 22:30
Bydlisko: Karlsdorf

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Vlados » 04. Feb 2020 15:29

Ale tá je v Petržalke.
slovník moderátora tohto fóra: "Keď sa pozries do zrkadla a vidíš k.ta tak zrkadlo za to nemôže."
neželám si devila ako moderátora tohto fóra, rovnako ako 74% hlasujúcich https://dialnice.info/viewtopic.php?f=6&t=23321
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 144
Založený: 20. Okt 2008 09:06
Bydlisko: BA, občasne LC

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod pa3ck » 04. Feb 2020 15:53

StVO napísal:Je tam totiž trojpísmenková inštitúcia.

Nepresťahovali sa už náhodou odtiaľ?
pa3ck
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 273
Založený: 30. Máj 2018 09:34
Bydlisko: VT/BA

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod aquila » 05. Feb 2020 08:54

ja som bol tiez v tom, ze odtial sa uz davno prestahovali. a je to tam aj take opustenejsie. ale kazdopadne na tu kryciu spolocnost je to stale evidovane.
Obrázok používateľa
aquila
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 496
Založený: 03. Feb 2005 18:08
Bydlisko: doma :)

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Hank » 05. Feb 2020 09:25

Keby tam hned bolo aj rovno Langley, stavat kvoli tomu protihlukovu stenu?? Vidiet, ze pokracujeme v tradici komunistickych noriem aj zmyslania.
Hank
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 300
Obrázky: 17
Založený: 10. Nov 2016 19:18

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod pa3ck » 05. Feb 2020 09:28

Teraz neviem, či sol myslel tú správnu trojpísmenkovú inštitúciu :)
pa3ck
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 273
Založený: 30. Máj 2018 09:34
Bydlisko: VT/BA

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod StVO » 05. Feb 2020 14:22

Vlados napísal:Ale tá je v Petržalke.

No veď o tej píšem. Že tam tá PHS nie je preto, aby rakúske sysle a hraboše neohluchli, ale z úplne iných dôvodov. Takých svojstojných slovenských.

pa3ck napísal:Nepresťahovali sa už náhodou odtiaľ?

Možné to je... sa opýtaj v Poluse v kaviarni :D Ale z toho, že PHS opravujú namiesto zbúrania, sa dá usudzovať, že asi nie. A nesedia len na jednom mieste všakáno.

Hank napísal:Keby tam hned bolo aj rovno Langley, stavat kvoli tomu protihlukovu stenu?? Vidiet, ze pokracujeme v tradici komunistickych noriem aj zmyslania.

Postavil ju ešte Mečiar. Teraz ju "len" opravujú. Ale čo čakať v krajine, ktorá dokáže veselo stavať PHS-ky medzi diaľnicou a železnicou.
Obrázok používateľa
StVO
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 444
Obrázky: 1
Založený: 12. Jan 2017 22:30
Bydlisko: Karlsdorf

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod pristy27 » 05. Feb 2020 16:09

Chalapci, ta PHS ma a hlavne bude mat aj dolezity vyznam pre novy developersky projekt prave na tomto volnom poli. Info napriklad v tomto clanku: https://bratislavaden.sk/v-petrzalke-vy ... bp0mkiplu8
pristy27
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 585
Založený: 02. Sep 2010 08:15
Bydlisko: Bratislava

Re: D2 Bratislava, Staré Grunty - hranica MR

Odoslaťod Vlados » 05. Feb 2020 17:01

slovník moderátora tohto fóra: "Keď sa pozries do zrkadla a vidíš k.ta tak zrkadlo za to nemôže."
neželám si devila ako moderátora tohto fóra, rovnako ako 74% hlasujúcich https://dialnice.info/viewtopic.php?f=6&t=23321
Vlados
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 144
Založený: 20. Okt 2008 09:06
Bydlisko: BA, občasne LC

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na D2

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.