Moderátor: Moderátori
mel napísal:... alebo MUK Triblavina sa napoji na pezinsku v ciernej vode cestou popri Javorovej Aleji (cast CV) a zakladnej skole (inymi slovami priame napojenie krizom cez lokalitu kde planuje stavat Starland). to by mohlo byt uz v roku 2020 (lebo vraj na to bz sa peniaze naskrabali nejako). Na tuto cestu dostal stavebne povolenie Starland ale podla info to stavebko (prava a povinnosti) boli prevedene na BSK uz davnejsie...
Nove vedenie ChG teraz sa ma vyjadrit ci je za alternativu 1 alebo 2 (pricom kedze je vydane stavebne povolenie na variantu 2 je otazne co realne v tomto smere vie spravit) ...
mel napísal: ... v kazdom pripade je teraz tlak aby ChG "odobril" napojenie MUK krizom cez pozemky Starlandu a doprostred Ciernej Vody namiesto obchvatu Grobov.
mel napísal: Samozrejme ak sa postavi varianta 2, tak termin varianty 1 - 2023 (teda riadneho obchvatu) je otazne ci plati ... k tomu nie su informacie z BSK.
aquila napísal:expwy: ta prva etapa po teply pramen je pokial ? to je po 1059 ?
aquila napísal:inak preco sa to previedlo na RCB a nie priamo na obec, ked je to miestna komunikacia ? to je nejake divne
aquila napísal:je vobec do 2022 nieco z toho realizovatlene ? ono su to jednoduche stavby, ktore sa daju do dvoch sezon stihnut, len ci su aj papiere hotove.
mel napísal:vdaka za info, viac svetla urcite pomoze ... ja som posunul informacie ake som mal od predstavitelov obce ... prave preto som vravel ze nechcem konspirovat len davam fakty ako som ich dostal ja ...
mel napísal:k otazke, ze ked sa postavi javorova alej tak sa nic nezmeni co sa tyka vystavby obchvatu zostalo hrobove ticho :/ nikto nepovedal, ze obchvat sa postavi tak ci tak... co sa tyka prevedenia SP na RCB nie BSK som mal teda nepresne informacie aj ked teda RCB je pod BSK nie? ... Ale aj tak potom je otazka, naco je im (RCB) stavebne povolenie ked teda to nemozu stavat? tomuto nerozumiem ... a rad by som to pochopil.
mel napísal:Ak spravne rozumiem, obec dostala moznost prebrat stavebne povolenie a postavit cestu za svoje? Alebo su tam aj ine alternativy? tj ze by to staval niekto iny?
Aj tak, stale ked sa postavi JA, je istota ze obchvat sa stavia? Mne to stale uplne jasne nevychadza.
aquila napísal:je to kratky a jednoduchy usek, to by teoreticky zvladli aj za jednu stavebnu sezonu. to je do 2023 urcite zvladnutelne. ale mam takeho tusaka, ze sa bude tlacit na 2022, nech je to pred volbami
mel napísal:- rekonstrukcia III/1059 - co to znamena? iba povrch alebo aj chodniky a pripadne cyklotrasa? krizovatka s trianglom a kia v ramci toho by bola nejako riesena?
mel napísal:- vratane krizovatky 1059/1082 - kruhac? semafor?
mel napísal:- bypass 1082/1083 - presne ako je to v UP SG?
mel napísal:- su tieto opatrenia v plane v ramci vystavby prvej etapy / tj pripojenia triblaviny na 1059? alebo az neskor?
expwy napísal:Práveže ÚPM Pezinok z roku 2016 predbehol starú DÚR z roku 2008 a sú tam nejaké zmeny.
https://www.pezinok.sk/uploadfiles/File ... N_PK_3.pdf
Zmeny oproti DÚR 2008:
- pokračovanie obchvatu Grobov smerom na cestu do Limbachu s MUK s II/502 v inej polohe ako na terajšej ceste III/1083,
- prepojka obchvatu s cestou II/503 smer Malacky - toto pôvodná DÚR vôbec neobsahovala.
aquila napísal:pohodak, ak spravne citam ten uzemny plan, tak tam sa pocita so zuzenim tej 4prudovky na MZ 11,5/50 , co je klasicka 1+1 so sirokym odstavnym pruhom. nicmenej, tam je to aj na meste pezinok ,nech urobia projekt na prestavbu tejto tepny. priam sa ponuka poslat primatora pezinku a poslancov do Schwechatu, co sa ma urobit s takou mestskou 2+2.
zuzit na 1+1, lokalne vyradovacie pruhy, po okraji urobit luxusnu cyklocestu a samozrejme aj autobusove niky. prelzniee 1085 z limbachu k obchvatu by som nevidel az taky zly krok.
skor kedy uz pezinok pripravy komplexny projekt rekonsturkcie cesty v grinave.
aquila napísal:faktom je, ze pre ludi z pezinku, modry to bude atraktivne ak potrebuju ist do avionu a okolia, lebo sa vyhnu kruhacu vo vajnoroch. cim sa mozno trosku ulaci CV a vajnorom. horsie to bude pre ludi z grobov. o to viac, ked sa postavi aj ta cesta v k.u. bernolakovo od kruhacu MUK triblavina po 1083. vid katastralna mapka, kde ma obec bernolakovo vsetky pozemky vykupene a ma ich aj zcelene. cize len vybavit eurofondy a mozu tu cestu postavit. mozno bude tato cest aj skor.
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 20 hostí.