Dopravný podnik v Bratislave posilnil niektoré spoje MHD

re-print článkov týkajúcich sa problematiky diaľnic a rýchlostných komunikácií

Moderátor: Moderátori

Dopravný podnik v Bratislave posilnil niektoré spoje MHD

Odoslaťod Antimander » 21. Sep 2005 20:36

http://bratislava.sme.sk/clanok.asp?cl=2388747


Dopravný podnik posilnil niektoré spoje

Výsledkom pripomienkovania zmien v hromadnej doprave cestujúcimi sú už dva týždne po zavedení nového linkovania tri spoje navyše.

Od pondelka sú autobusové linky 68 a 80 a trolejbusový spoj 202 posilnené. Prvú z nich posilnili v rannej špičke, druhú posilnilo viacero autobusov. Na trase trolejbusovej linky 202 jazdí od pondelka aj jeden autobus.

"Posilnenie nestačí, potreboval by som oveľa viac zmien a koncepčnejších," povedal včera jeden z pravidelných cestujúcich linkou 96. "Je síce pekné, že tento spoj ostal, pretože pôvodne mal byť zrušený aj on, ale jeho trasa je stále prikrátka. Na to, ako je táto linka využívaná, je to neadekvátne," tvrdí.

Cestujúcim sa nepáči ani premávka cez Prístavný most. "Mimo špičky sa cezeň dostanem iba spojom 98 po Bajkalskú. Ďalej musím prestupovať," hovorí Andrea z Ružinova. Časté prestupovanie jej neprekáža, horšie je však podľa nej, že linky na seba poriadne nenadväzujú.

Podľa dopravného podniku možno ďalšie úpravy ešte očakávať a súčasné linkovanie nemusí byť definitívne.

Petržalčania očakávajú najmä zmeny v oblasti okolo nemocnice na Antolskej, kam sa podľa viacerých zhoršilo priame spojenie. Dopravný podnik je však iného názoru. "Zatiaľ čo v predchádzajúcom systéme sa bez prestupu dalo dostať k nemocnici zo 16 zastávok, v novom systéme sa tam dá dostať priamo až z 27 zastávok. Celkovo zaniklo priame spojenie zo šiestich zastávok a pribudlo na sedemnástich," píše sa na stránke www.imhd.sk. Toto tvrdenie dokazuje aj tabuľka uverejnená na stránke.

Zhoda medzi dopravným podnikom a cestujúcimi panuje v názore na neskoršie odchody liniek, napríklad posunutie posledného odchodu linky číslo 93 z hlavnej stanice do Petržalky na 23.15, takže nadväzuje na príchod rýchlika Goral. Opačným smerom chodí linka 93 posledný raz o 23.19, čím je umožnené bezproblémovo prestúpiť na nočné spoje na Hodžovom námestí a hlavnej stanici. Prevádzka linky 95 sa predĺžila ešte viac - posledný spoj ide o 23.30 zo Šafárikovho námestia do Petržalky, vďaka čomu sa dá naň nadviazať poslednými spojmi električiek číslo 11, 12 a 14 z Rače, Dúbravky a Ružinova. (dot)


BRATISLAVA.SME.SK / DOPRAVA, [21. 9. 2005 0:00:01]
Obrázok používateľa
Antimander
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 425
Obrázky: 5
Založený: 02. Aug 2005 13:46

Naspäť na 2005

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.