Bratislavské letisko zaplatí pokutu!!!

re-print článkov týkajúcich sa problematiky diaľnic a rýchlostných komunikácií

Bratislavské letisko zaplatí pokutu!!!

Odoslaťod racto » 20. Sep 2009 09:56

Bratislavské letisko zaplatí pokutu za zneužitie dominantného postavenia

Bratislava- Letisko Bratislava musí zaplatiť pokutu 99.582 eur (tri milióny Sk) za zneužitie dominantného postavenia. Rozhodol tom dnes bratislavský Krajský súd (KS), ktorý zamietol žalobu letiska na Protimonopolný úrad (PMÚ) SR a tým potvrdil rozhodnutie úradu z roku 2006.

"Ide o žalobu navrhovateľa o preskúmanie zákonnosti rozhodnutia žalovaného zo dňa 21. apríla 2006, ktorým žalovaný udelil žalobcovi pokutu tri milióny Sk za zneužívanie dominantného postavenia na relevantnom trhu poskytovania prístupu k odbavovacej ploche Letiska M.R. Štefánika, pretože žalobca odmietol zabezpečiť spoločnosti TWO WINGS, s.r.o, Košice prístup k odbavovacej ploche letiska ako k unikátnemu zariadeniu," povedal hovorca KS Pavol Adamčiak. PMÚ podľa dnešného rozhodnutia súdu postupoval v súlade so zákonom o ochrane hospodárskej súťaže a podľa správneho poriadku. Voči rozhodnutiu je prípustné odvolanie do 15 dní od doručenia rozsudku.

Spoločnosť Two Wings sa snažila etablovať na trhu poskytovania služieb prepravy, nakladania a vykladania jedál a nápojov do resp. z lietadiel, na ktorom pôsobí aj bratislavské letisko. Tým, že letisko neumožnilo tejto spoločnosti prístup k odbavovacej ploche letiska, sťažilo jej podnikanie. Spoločnosť Two Wings tak mohla tieto služby svojim klientom poskytovať len prostredníctvom spoločnosti Letisko M. R. Štefánika, ktorej pracovníci mali na odbavovaciu plochu prístup.

"Toto konanie spoločnosti Letisko M. R. Štefánika – Airport Bratislava, a. s., PMÚ posúdil ako zneužívanie dominantného postavenia na trhu formou odmietnutia prístupu k unikátnemu zariadeniu. Za porušenie zákona o ochrane hospodárskej súťaže bola letisku uložená pokuta tri milióny Sk," zdôvodnil pred troma rokmi svoje rozhodnutie PMÚ.

http://www.idoprava.sk/Appl/WebObjects/ ... bJL7CoenXg
ach jaj
Obrázok používateľa
racto
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 28
Založený: 22. Okt 2007 11:33
Bydlisko: Detva

Naspäť na 2009

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.

cron