Jazde v protismere v tuneli nezabránila ani spustená rampa

re-print článkov týkajúcich sa problematiky diaľnic a rýchlostných komunikácií

Jazde v protismere v tuneli nezabránila ani spustená rampa

Odoslaťod Dialniciar » 22. Júl 2009 10:43

Chaos v tuneloch

21.07.2009 - (JOJ, 19:30; NOVINY TV JOJ; 20/07/2009; S. Migaľ)
Neuveriteľná hlúposť, alebo arogancia. Iba tak sa dá okomentovať počínanie niektorých vodičov v diaľničných tuneloch. Isto si spomeniete na starčeka, ktorý išiel niekoľko kilometrov v protismere. Čosi podobné sa tentoraz odohralo v tuneli Horelica neďaleko Čadce.

Zdá sa, že nad všetkými slovenskými diaľničnými tunelmi držia ochrannú ruku všetci svätí, alebo možno skôr nad drzými a nepozornými vodičmi. Zábery jazdy šialených vodičov zachytili kamery Národnej diaľničnej spoločnosti počas nedávnej údržby tunela Horelica.

Marcel Jánošík, hovorca NDS: "Aby sme neblokovali kompletne celý tunel tak odstavíme v podstate len jednu časť."

Tunelmi tak prechádzali autá len jedným smerom. Uzatvorenú cestu pritom výrazne označili niekoľkými značkami. Ani to však nestačilo. Hovorí o tom aj tento záznam mimoriadne nebezpečnej jazdy poľského kamiónistu.

Marcel Jánošík, hovorca NDS: "Obíde všetko to dopravné značenie, ktoré mu zakazuje vôbec týmto smerom ísť, prekríži protismer a vchádza prístupovou cestou k tunelu Horelica."

Bez akéhokoľvek zaváhania prechádzal celým tunelom. Za ním pritom neváhal ohroziť osobné autá, ktoré k nemu prichádzali. Tento kamiónista však nebol jediný. Všetky zákazové značky a dokonca aj spustenú rampu odignorovali aj ďalšie nákladiaky a prešli tunelom. Je asi len zázrak, že v rúre práve nepracovali cestári.

Marcel Jánošík, hovorca NDS: "Samozrejme mohol ohroziť našich ľudí."

No a aby to nestačilo, poľskí turisti si na chvíľu odstavený pruh zjavne pomýlili s parkoviskom. Vo všetkých prípadoch vodiči až neskutočne hazardovali. Nikto z nich totiž nemal ani len tušenie či sa v tuneli niečo práve nedeje. V prípade nehody by mohli byť následky zrážky aj tragické. Podobne ako nedávno pri bratislavskom obchvate. Potom ako vodič vošiel autom do protismeru.

NDS

http://www.ndsas.sk/monitoring-medii/12326s?prm3=20097
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Naspäť na 2009

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.