Obvineného šéfa Hydrostavu našli mŕtveho na ulici

re-print článkov týkajúcich sa problematiky diaľnic a rýchlostných komunikácií

Obvineného šéfa Hydrostavu našli mŕtveho na ulici

Odoslaťod Dialniciar » 19. Jan 2009 21:10

Obvineného šéfa Hydrostavu našli mŕtveho na ulici

bum, ma, Pravda | 18. januára 2009 12:44

Bývalý predseda predstavenstva spoločnosti Hydrostav Milan Galo, ktorý bol stíhaný za tunelovanie podniku, je mŕtvy. Na základe oznámenia od občana ho našla hliadka Mestskej polície v Piešťanoch, kde mal nahlásený trvalý pobyt. Muž, ktorý vo veľkej kauze Hydrostav zohrával úlohu bieleho koňa, zomrel ako bezdomovec.

Ilustračné foto
Obrázok
Autor: Robert Hüttner , Pravda

Neznámy človek na Silvestra ráno na polícii oznámil, že pod Krajinským mostom v Piešťanoch leží bez pohybu polonahý chlap. "Policajti zistili, že bezdomovec nereaguje na dotyky a nedýcha. Privolaní záchranári skonštatovali už iba smrť," informovali krátko o skone bezdomovca regionálne noviny Piešťanský týždeň v rubriku čierna kronika.

Polícia Pravde potvrdila, že mŕtvym mužom je Milan Galo. Podľa aktuálneho výpisu z Obchodného registra na internete zastával funkciu šéfa predstavenstva Hydrostavu od decembra 2001 až doteraz. Neoficiálne však mal byť len nastrčenou osobou. Rovnaké meno figuruje v desiatkach ďalších firiem. Okrem iného bol obvinený aj v prípade takmer 200-miliónového tunelovania pri výstavbe diaľnic a tunela Branisko. Ďalšie obvinenie sa týkalo rozpredaja majetku Hydrostavu za 161 miliónov tesne pred konkurzom v roku 2002. Podnik takto zrazu prišiel o autá, prívesy, obytné zariadenia, špeciálne stroje, výpočtovú techniku a ďalší majetok.

Podnet na vyšetrovanie machinácií v Hydrostave dal správca konkurznej podstaty Jozef Bolješik, ktorý sa funkcie ujal v auguste 2002 po vyhlásení konkurzu. Galo si odsedel približne dva roky vo väzbe, neskôr pracoval v piešťanskom supermarkete ako dokladač tovaru. Bolješik si tiež myslí, že Galo bol len bielym koňom a podvody, pre ktoré bol obvinený, organizoval niekto iný. "Pod mnohými vecami bol podpísaný, ale on nebol tým, kto kradol," tvrdí Boljšik.

Samotný Galo označoval za zosnovateľa podvodov súvisiacich s Hydrostavom Alexandra Hulmana. Ten ho mal obrať aj o rodinný dom v piešťanskej miestnej časti Kocurice. Po Hulmanovi už dlhšie pátra polícia, pretože Špeciálny súd v Pezinku dal príkaz na jeho zatknutie.

Nebohý Galo si uvedomoval situáciu, do ktorej sa dostal, vo svojom okolí často hovoril o tom, že ak sa mu niečo stane, nebude to náhoda. Polícia však v prípade jeho smrti zavinenie inou osobou nezistila.

http://spravy.pravda.sk/obvineneho-sefa ... egiony_p12
Dialniciar
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 304
Založený: 23. Jún 2005 19:16

Naspäť na 2009

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.