I/9: Začala stavba obchvatu České Lípy

re-print článků souvisejících s problematikou dálnic, rychlostních komunikací a silnic

Moderátor: Moderátori

I/9: Začala stavba obchvatu České Lípy

Odoslaťod Marty » 24. Okt 2008 10:06

Sosnová (Českolipsko) - Stavba mimoúrovňové křižovatky na silnici I/9 v Sosnové odstartovala výstavbu obchvatu, který v budoucnu odvede dopravu mimo zástavbu v Novém Boru a České Lípě. Silnice po dokončení výrazně odlehčí zejména přetížené spojnici mezi oběma městy, po které podle odhadů projede v roce 2010 denně 16 000 automobilů. Při zahájení stavby to uvedl Josef Jeníček, ředitel libereckého závodu Ředitelství silnic a dálnic, které je investorem stavby.

Vybudování obchvatu si vyžádala nejen přetíženost silnice, ale především její nevyhovující stav. Stávající silnice I/9 mezi Novým Borem a Českou Lípou je dvoupruhová bez zpevněných krajnic, s nevyhovujícím šířkovým a výškovým uspořádáním. "Silnice je nepřehledná a nebezpečná, proto se jí přezdívá silnice smrti," řekl již dříve liberecký hejtman Petr Skokan.

Nová komunikace má dopravní zátěž rozložit mezi stávající silnici a novou trasu, což zvýší plynulost a bezpečnost dopravy, ale přispěje to také ke zlepšení životního prostředí na trase i v centrech České Lípy a Nového Boru. Obchvat, jehož výstavba bude stát téměř 1,9 miliardy korun, umožní později vybudovat i přeložku silnice I/13 směrem na Děčín.

http://www.ct24.cz/doprava/nove-silnice ... eske-lipy/
Obrázok používateľa
Marty
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 718
Založený: 17. Okt 2006 21:19
Bydlisko: CZ, Troubsko

Naspäť na Monitoring tisku

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 17 hostí.