Silnice R35 bude mít infocentrum

re-print článků souvisejících s problematikou dálnic, rychlostních komunikací a silnic

Moderátor: Moderátori

Silnice R35 bude mít infocentrum

Odoslaťod Marty » 13. Okt 2008 11:00

Pardubice - Rychlostní silnice R 35 sice ještě nestojí, ale od příštího roku už bude mít svoje infocentrum ve Vysokém Mýtě.

Lidé se v novém středisku dozvědí, jak postupují přípravy na výstavbu největší silniční stavby v kraji a budou moci nahlédnout do map a plánů budoucí silnice.

Politici vybrali město na půli cesty Krajští radní tak dali na doporučení Výboru pro dopravu a spolu s Ředitelstvím silnic a dálnic, které stavbu řídí, Správou Pardubice zřídí ve Vysokém Mýtě informační středisko, které bude o nejrozsáhlejší silniční stavbě Pardubického kraje informovat. „Starostové měst a obcí po mně často chtějí mapy a plány trasy, chtějí vědět, jak se právě jich R 35 dotkne. Proto jsme se rozhodli zřídit jedno místo v polovině trasy silnice R 35, kde se lidé o silnici dozvědí, co budou potřebovat,“ uvedl hejman Pardubického kraje a zároveň krajský radní zodpovědný za dopravu Ivo Toman.

Infocentrum dlouho očekávané silnice vznikne v prostorách Vyšší odborné školy stavební ve Vysokém Mýtě, které škola nevyužívá. „Věříme, že je to dobrý krok, který uklidní situaci kolem stále diskutované silnice R 35,“ dodal Toman. Výbor pro dopravu se rozhodl podpořit infocentrum R 35 po vzoru Moravskoslezského kraje, kde podobné středisko k dálnici D 47 existuje.

Rychlostní komunikace R 35 povede z největší části právě Pardubickým krajem.

Ministr dopravy Aleš Řebíček slíbil při poslední návštěvě kraje, že silnice bude stát v roce 2017. O tomto termínu ale existují velké pochybnosti. Náměstek hejtmana Roman Línek mu však věří. „Šance, že se to povede, je velká, protože R 35 má ještě s pražským okruhem celorepublikový význam,“ uvedl.

***

Věříme, že je to dobrý krok, který uklidní situaci kolem stále diskutované silnice R 35. Ivo Toman, hejtman

http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=241 ... &c=1065372
Obrázok používateľa
Marty
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 718
Založený: 17. Okt 2006 21:19
Bydlisko: CZ, Troubsko

Naspäť na Monitoring tisku

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 6 hostí.