R43: sever kraje proti Brnu

re-print článků souvisejících s problematikou dálnic, rychlostních komunikací a silnic

Moderátor: Moderátori

R43: sever kraje proti Brnu

Odoslaťod Marty » 08. Okt 2008 09:20

R43: sever kraje proti Brnu


Zdroj: MF DNES - jižní Morava, 8. 10. 2008


Silnice R43 by se stavěla už několik let. Nebýt toho, že prochází brněnským sídlištěm Bystrc. Z lidí na severu kraje, kteří bojují za rychlejší spojení do Brna, a aktivistů bránících stavbě v okolí Brna se staly dva nesmiřitelné tábory.
Jako rukojmí přitom mají lidi, kteří žijí podél současného tahu I/43. "Silnici při protestu nebudeme ani muset moc blokovat, stačí, když se postavíme na okraj, řidiči zde v pátek odpoledne stejně stojí v kolonách," popsal běžnou situaci na svitavském tahu Drago Sukalovský, radní z Kuřimi.
Urychlené řešení prosazuje vedení kraje. To drží s obcemi ze severu regionu. "Pokud bych měla jen trochu čas, klidně bych protestovala s nimi, situace na sever od Brna je už opravdu neúnosná. Problém je na straně ekologů, zelených a ministerstva životního prostředí. Pořád prosazují trasu Boskovickou brázdou, s níž obce nesouhlasí," popsala krajská radní Anna Procházková.
Protest paradoxně podporuje i vedení Brna, byť si zpochybňováním trasování silnice v Bystrci vysloužilo od kraje kritiku.
Brněnský primátor ale říká, že problém trasování kolem Brna silnici na severu neohrožuje. "My chceme nejlepší variantu pro Brno, výstavbu na severu to nijak neovlivní," odmítá kritiku Roman Onderka. Jasné je to, že se R43 bude budovat po etapách. Optimisté věří, že by se na severu kraje mohlo začít do roku 2015, konec je ale v nedohlednu.

http://www.modernibrno.cz/aktualita.htm?aktualita=10307
Obrázok používateľa
Marty
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 718
Založený: 17. Okt 2006 21:19
Bydlisko: CZ, Troubsko

Naspäť na Monitoring tisku

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 10 hostí.