Orava: Bielych miest na R3 ubúda. Na rade je úsek TS-Nižná

re-print článkov týkajúcich sa problematiky diaľnic a rýchlostných komunikácií

Orava: Bielych miest na R3 ubúda. Na rade je úsek TS-Nižná

Odoslaťod sergej » 18. Aug 2008 15:10

Bielych miest na mape R 3 ubúda. Na rade je úsek Tvrdošín – Nižná

http://www.novinyorava.sk/?act=show&c_id=10292

Kľúčovým bodom pri výstavbe rýchlostnej komunikácie R 3 sa stal cestný obchvat Trstenej. Obavy, že po jeho dokončení vznikne dlhodobé vákuum, vyplnené bezmocným čakaním na chýbajúce finančné prostriedky, sa tentoraz nenaplnili. Na ďalšiu etapu v úseku medzi Tvrdošínom a Nižnou je spracovaná štúdia, po ktorej mohla nasledovať projektová dokumentácia, nebyť poslednej zákonom stanovenej podmienky.

Aj táto prekážka bude v blízkej dobe prekonaná, o čom svedčí oznámenie, ktoré minulý týždeň zaslala žilinská spoločnosť GEOFOS Mestskému úradu v Tvrdošíne. Vyberáme podstatnú časť z jeho obsahu: „Dovoľujeme si Vám oznámiť, že naša spoločnosť vykoná inžiniersko-geologický a hydrogeologický prieskum na úlohu R 3 Tvrdošín – Nižná nad Oravou. Vrtné práce budú situované v osi navrhovanej rýchlostnej cesty v rozsahu päťdesiatich inžiniersko-geologických a dvoch monitorovacích vrtov, siedmich kopaných šachtíc a geofyzikálnych profilov. Technické práce budú realizované v mesiaci september 2008.“

Viacerým čitateľom dlhujeme odpoveď na otázku, ktorými miestami nová komunikácia povedie. Nie je to jednoduché, pretože záchytných orientačných bodov je málo. V úvode treba upozorniť, že celá trasa je situovaná na ľavej strane nad brehmi v smere tokov riek Oravica a Orava. Začína za bývalým Mäsokombinátom v Tvrdošíne, vedie ponad poľnohospodárske družstvo v smere k bývalému prameňu „sirkovej“ vody. Odtiaľ pokračuje ponad Krásnu Hôrku do Nižnej, kde v mieste, keď sa priblíži k protiľahlému objektu bývalej OTF (stále na ľavom brehu Oravy), bude úsek ukončený kruhovým objazdom.

zdroj: Noviny Orava
Obrázok používateľa
sergej
administrátor
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 160
Založený: 20. Feb 2005 09:28
Bydlisko:

Naspäť na 2008

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.