R49 z Hulína do Fryštáku se začne stavět v říjnu

re-print článků souvisejících s problematikou dálnic, rychlostních komunikací a silnic

Moderátor: Moderátori

R49 z Hulína do Fryštáku se začne stavět v říjnu

Odoslaťod Marty » 10. Jún 2008 11:32

Zlín

- Stavba rychlostní silnice R49 z Hulína do Fryštáku by měla začít letos v říjnu. Ředitelství silnic a dálnic už vyhlásilo na dodavatele stavby výběrové řízení, jeho vítěz by měl být znám do konce září.

„Zprůjezdnění úseku je předběžně plánováno na konec roku 2011,“ řekl Antonín Skřivánek z Ředitelství silnic a dálnic. Silnice R49 v budoucnu přispěje k dopravnímu napojení připravované strategické průmyslové zóny v Holešově na dálniční síť.

Výběrové řízení na dodavatele stavby chce podle Skřivánka Ředitelství silnic a dálnic uzavřít do 25. září. Pokud se proti němu neobjeví námitky, letos v říjnu už se začne stavět.

Stavba sedmnáctikilometrového úseku bude trvat 46 měsíců, definitivně dokončena má být v roce 2012. Celkové náklady vyšplhají na pět miliard korun.

Na novém úseku se počítá s patnácti mosty, deseti nadjezdy a osmi protihlukovými stěnami. U Hulína se silnice napojí na nový úsek dálnice D1, který začala společnost Skanska stavět v dubnu.

Rychlostní silnice R49 v budoucnu vytvoří druhé propojení dálničního typu mezi Českem a Slovenskem. Celá silnice by měla měřit přibližně šedesát kilometrů a její stavba je rozdělena do několika etap.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - střední Morava

http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=135 ... a&c=989737
Obrázok používateľa
Marty
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 718
Založený: 17. Okt 2006 21:19
Bydlisko: CZ, Troubsko

Naspäť na Monitoring tisku

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 3 hostí.