ZSSK CARGO vyhralo spor s Protimonopolným úradom SR

re-print článkov týkajúcich sa problematiky diaľnic a rýchlostných komunikácií

ZSSK CARGO vyhralo spor s Protimonopolným úradom SR

Odoslaťod racto » 17. Apr 2008 20:56

ZSSK CARGO vyhralo spor s Protimonopolným úradom SR

Bratislava- Krajský súd v Bratislave sa zaoberal dnes sporom medzi Protimonopolným úradom (PMÚ) SR a Železničnou spoločnosťou Cargo Slovakia (Cargo), a.s. PMÚ udelil Cargu 30-miliónovú pokutu (927.414,37 eura) za zneužitie dominantného postavenia na trhu. Podľa Carga však rozhodnutie o udelení pokuty PMÚ nedoručil na správnu adresu a s tým sa stotožnil aj senát KS.

"Krajský súd v Bratislave napadnuté rozhodnutie žalovaného zrušil a vec vrátil žalovanému na nové konanie. Dôvodom tohto rozhodnutia boli procesné chyby pri doručovaní rozhodnutia. Voči rozhodnutiu súdu nie je prípustné odvolanie," uviedol pre TASR hovorca KS Pavol Adamčiak.

Žalovaný PMÚ je tiež povinný uhradiť trovy súdneho konania. Podľa senátu KS Cargo informovalo o zmene svojej adresy v dostatočnom predstihu a chybou PMÚ bolo jeho rozhodnutie doručené na starú adresu Carga. Súd tiež poukázal na to, že rozhodnutie v Cargu neprevzal splnomocnený zástupca, ani štatutárny orgán. KS okrajovo spomenul aj to, že PMÚ a Cargo sídlia dnes na rovnakej adrese.

Podľa hovorkyne úradu Alexandry Bernathovej PMÚ zásadne s rozsudkom súdu nesúhlasí a je presvedčený, že "sa procesných chýb nedopustil. Podrobnejšie sa vyjadrí po preštudovaní písomného rozsudku Krajského súdu v Bratislave," vyhlásila pre TASR.

http://www.idoprava.sk/Appl/WebObjects/ ... 2SsWQS2YX0
ach jaj
Obrázok používateľa
racto
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 28
Založený: 22. Okt 2007 11:33
Bydlisko: Detva

Naspäť na 2008

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 3 hostí.