Bratislavské dvojičky budú možno výrazne vyššie

re-print článkov týkajúcich sa problematiky diaľnic a rýchlostných komunikácií

Bratislavské dvojičky budú možno výrazne vyššie

Odoslaťod fh » 16. Apr 2008 07:13

BRATISLAVA. Spoločnosť J&T Real Estate, ktorá realizuje výstavbu bratislavského polyfunkčného objektu Panorama City v zóne Pribinova v Bratislave, uvažuje o zmene projektového riešenia - nadstavbe budov.

Ako vyplýva zo zverejneného zámeru na posúdenie dopadov výstavby na životné prostredie "Zmena projektového riešenia stavby Panorama City," v dôsledku projektovej zmeny má dôjsť k navýšeniu plôch pre funkciu bývania v rozsahu 27 tisíc metrov štvorcových.

Ľudia chcú byty
Podstatný rozsah zmeny podľa uvedeného dokumentu tvorí navýšenie počtu podlaží objektu s obytnou funkciou. Dvojica budov by tak podľa tohto dokumentu mala z avizovaných 37 narásť na 53 nadzemných podlaží. Investor to odôvodnil dopytom po bytových priestoroch v hlavnom meste, ktorý značne presahuje ich súčasnú ponuku.



autor:J&T Real EstateVIDEO
Ako by mala vyzerať Panorama City

Vložte si video na vlastnú stránku, kliknite na menu - kód na stránku


Ako pre agentúru SITA povedal hovorca skupiny J&T Maroš Sýkora, zverejnený dokument nie je záväzkom pre investora, slúži len na vymedzenie rámca, v ktorom sa investor môže hýbať. Spoločnosť ešte podľa Sýkoru nevie o koľko podlaží zvýši budovu, resp. akú výšku budú veže vo finálnej podobe mať.

Všetko bude podľa neho závisieť na prepočtoch ekonomickej výhodnosti, ktoré sa v súčasnosti prepočítavajú. Sýkora však nevylúčil možnosť nadstavby budovy a tým zmenu projektového riešenia stavby.

Pribudne aj hotel
Developer plánuje výstavbu polyfunkčného objektu Panorama City za približne 9 mld. Sk na Pribinovej ulici v Bratislave. Do roka 2011 by tak vedľa budovy Tower 115 mala vyrásť jej dvojička, ktorá bude podľa developera súčasťou budúceho nového centra Bratislavy na nábreží Dunaja.

Po dokončení celého projektu by malo nové centrum podľa informácií z novembra minulého roka poskytnúť takmer 54,4 tis. metrov štvorcových bytových plôch, viac ako 13 tis. metrov štvorcových hotelových priestorov, 7,3 tis. metrov štvorcových obchodných priestorov a vyše 6,5 tis. metrov štvorcových administratívnych priestorov.

http://bratislava.sme.sk/c/3829170/Brat ... yssie.html
fh
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 12
Založený: 06. Máj 2005 11:19

Naspäť na 2008

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.