Maďarsko: Cestní prepravcovia pokračujú v proteste

re-print článkov týkajúcich sa problematiky diaľnic a rýchlostných komunikácií

Maďarsko: Cestní prepravcovia pokračujú v proteste

Odoslaťod Peter Olejár » 22. Mar 2008 15:00

Cestní prepravcovia pokračujú v proteste

Kategória: Cestná
Autor :: TASR
Publikované : 18.03.08 17:24:33

Budapešť – Pomalou jazdou asi 30 nákladných vozidiel pokračujú dnes v Budapešti v proteste cestní prepravcovia proti novému systému vjazdu pre úžitkové vozidlá do hlavného mesta. V rámci opatrení totiž zvýšili poplatky za vjazd do mesta na desaťnásobok. Protestnú akciu začali v pondelok.

Keďže ich požiadavky neboli vyriešené, 30 nákladných áut dnes pokračovalo v proteste pomalou jazdou s rýchlosťou asi 10-20 km/h na okružných cestách Hungaria, Könyves Kálmán a Róbert Károly medzi mostmi Lágymányosi a Árpád.

Protest pravdepodobne potrvá do večera. Autá spôsobujú menšie problémy v budapeštianskej premávke. Podľa predstaviteľov prepravcov však v každom prípade dodržiavajú všetky dopravné predpisy. Pôvodne avizovali podstatne väčší počet protestujúcich vozidiel.

Prepravcovia podľa maďarskej komerčnej rozhlasovej stanice InfoRádió vytýkajú, že budapeštianska samospráva koncom minulého roka prijala zvýšenie poplatkov a úpravu povolení k vjazdu bez toho, aby urobili potrebnú odbornú štúdiu spoločenských vplyvov týchto opatrení.

Tiež kritizujú, prečo mesto nepočkalo dovtedy, kým sa neukončí chýbajúca východná časť obchvatu diaľnice M0, a prečo v opatreniach nie sú rozlišované jednotlivé kategórie vozidiel.

Predstavitelia prepravcov žiadajú prehodnotenie opatrení a dvojmesačné obdobie trpezlivosti, počas ktorého by ešte nepokutovali za nedodržanie nových nariadení.

Zdroj: http://www.idoprava.sk/Appl/WebObjects/ ... 6wny1uhVjg
fh gratulujem
Peter Olejár
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 896
Obrázky: 22
Založený: 05. Mar 2008 13:02

Naspäť na 2008

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.