R35: Konec debat: Dálnice má vést jihem

re-print článků souvisejících s problematikou dálnic, rychlostních komunikací a silnic

Moderátor: Moderátori

R35: Konec debat: Dálnice má vést jihem

Odoslaťod Marty » 24. Jan 2008 12:30

Pardubice - Novou čtyřproudovou silnici R35 z východních Čech na Moravu bude nejvýhodnější vést mezi Zámrskem a Moravskou Třebovou jihem. Potvrdila to včera firma Sudop, která pro Pardubický kraj za více než milion korun zpracovala srovnávací studii. Krajští politici jsou navíc už rozhodnuti hlasovat pro jižní trasu, která je již ve schváleném územním plánu.

„Studie byla jakýmsi auditem posledního rozhodnutí krajského zastupitelstva, které vloni v územním plánu schválilo trasování takzvanou jižní variantou. Ukázalo se, že tato varianta je opravdu nejoptimálnějším řešením vedení koridoru R35,“ řekl vicehejtman Pardubického kraje Roman Línek.

„Hodnotili jsme dohromady 850 posuzovaných kilometrů. Bylo to 14 variant, 34 kritérií, přitom ta základní byla čtyři - technická, územně technická, kritéria vlivu na životní prostředí a ekonomická,“ řekl Petr Košan z firmy Sudop.

„Takhle podrobná analýza se v republice ještě nedělala. Vítězná varianta má podporu i u ekologů,“ řekl krajský radní zodpovědný za dopravu Ivo Toman.

Pokud trasu na únorovém zasedání schválí krajské zastupitelstvo, může být příprava R35 zahájena už letos.

„Toto řešení, pokud investor dostatečně přivaděčem napojí Orlickoústecko, bude mít velkou podporu zastupitelstva,“ řekl Toman, který byl dlouhou dobu příznivcem severní .

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - pardubický kraj

http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=020 ... e&c=900616
Obrázok používateľa
Marty
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 718
Založený: 17. Okt 2006 21:19
Bydlisko: CZ, Troubsko

Naspäť na Monitoring tisku

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 6 hostí.