Nové Mesto chce zmeniť miesto pre novú halu

re-print článkov týkajúcich sa problematiky diaľnic a rýchlostných komunikácií

Nové Mesto chce zmeniť miesto pre novú halu

Odoslaťod Majkl » 12. Dec 2007 10:37

Nové Mesto chce zmeniť miesto pre novú halu

Miestne zastupiteľstvo Nového Mesta vyjadrilo podporu umiestneniu polyfunkčnej haly na hokejové MS 2011 v areáli základnej školy na Kalinčiakovej ulici, na zasadnutí 11. decembra.

Starosta Richard Frimmel má o tom rokovať s primátorom Andrejom Ďurkovským a zástupcom Slovenského zväzu ľadového hokeja. Návrh postaviť viacúčelovú halu s kapacitou 12 000 až 14 000 divákov na mieste cyklistického štadióna Vlastimila Ružičku vzbudil protesty obyvateľov ulíc Vajnorská, Kukučínova či Kalinčiakova, povedal na zastupiteľstve starosta R. Frimmel.

Podľa starostu, ak by investor výstavby haly bol ochotný postaviť novú ZŠ na cyklistickom štadióne a škola by nebola pre okolie problémom, v tom prípade by bolo výhodnejšie, ak by hala stála na rohu Bajkalskej a Trnavskej ulice. Na rohu týchto ulíc je ZŠ Kalinčiakova.

Podľa R. Frimmela s touto alternatívou na ostatnej bratislavskej mestskej rade súhlasil aj prvý námestník primátora Milan Cílek. Pozemok cyklistického štadióna bol predmetom zámeny medzi mestom Bratislava a spoločnosťou Strabag. V súčasnosti vlastní tento pozemok mesto Bratislava. Pozemok, na ktorom sa nachádza areál ZŠ, je v správe mestskej časti Nové Mesto a vlastní ho mesto.

„Konečné slovo v tejto veci bude mať bratislavské mestské zastupiteľstvo. Rozhodne, ktoré pozemky prenajme na výstavbu,“ povedal námestník primátora pre územný rozvoj Tomáš Korček, ktorý je zároveň miestnym poslancom v Novom Meste.

Tému zmeny miesta výstavby viacúčelovej haly otvoril na záver rokovania zastupiteľstva 11. decembra starosta R. Frimmel.

(TASR)

http://www.bratislavskenoviny.sk/60863/ ... -novu-halu
Majkl
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 754
Obrázky: 1291
Založený: 03. Máj 2005 08:20

Naspäť na 2007

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 4 hostí.