RSD.CZ: Dokončena nová trasa silnice I/38 v Mladé Boleslavi

re-print článků souvisejících s problematikou dálnic, rychlostních komunikací a silnic

Moderátor: Moderátori

RSD.CZ: Dokončena nová trasa silnice I/38 v Mladé Boleslavi

Odoslaťod Marty » 06. Dec 2007 16:24

Ředitelství silnic a dálnic ČR dne 4. prosince 2007 otevřelo silnici I/38 Třída Václava Klimenta Mladá Boleslav – Škoda VW, neboli zkapacitnění ulice Průmyslová. Úsek dlouhý 1,1 km je součástí souboru tří staveb přeložky silnice I/38 v úseku Debř – Zálužany. Výstavba byla zahájena v květnu 2006 a byla financována ze zdrojů Státního fondu dopravní infrastruktury.

Stavba byla napojena v začátku úseku na okružní křižovatku ulic Boleslavská (tř. V. Klementa) a Průmyslová. Tato okružní křižovatka byla realizována v druhé části stavby „I/38 Ml. Boleslav Debř – Tř. V. Klementa“. Konec úseku stavby byl napojen na první část stavby „I/38 Ml. Boleslav – Zalužany“ (okružní křižovatka u 13. brány Škoda).

Součástí úseku byla výstavba dvou samostatných dvoupruhových jízdních pásů (každý v délce cca 1,133 km), malé okružní křižovatky, obslužných komunikací, komunikace pro cyklistickou dopravu a pěší, nové autobusové zastávky, veřejné osvětlení, odvodnění, sadové úpravy, přeložky a ochrany inženýrských sítí.

„Uvedením stavby do provozu bude dokončena přeložka silnice I/38 v prostoru města Mladá Boleslav. To by mělo přispět k odlehčení dopravy uvnitř města, lepšímu napojení na rychlostní silnici R10 a zároveň zkvalitnit dopravní dostupnost mladoboleslavské Škodovky,“ dodává generální ředitel ŘSD Alfred Brunclík.

http://www.rsd.cz/doc/Stavime-pro-vas/S ... -boleslavi
Obrázok používateľa
Marty
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 718
Založený: 17. Okt 2006 21:19
Bydlisko: CZ, Troubsko

Naspäť na Monitoring tisku

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 6 hostí.