Dálniční přivaděč zůstává na papíře

re-print článků souvisejících s problematikou dálnic, rychlostních komunikací a silnic

Moderátor: Moderátori

Dálniční přivaděč zůstává na papíře

Odoslaťod Marty » 20. Nov 2007 12:39

Lešná, Palačov - Osm kilometrů dlouhá silnice, která má připojit Valašské Meziříčí směrem na Palačov k dálniční síti, dál zůstane pouze na papíře. Pro příští rok bylo na stavbu vyhrazeno pouze osmnáct milionů korun a to je málo. Náklady přitom přesahují čtyři miliardy.

Přitom právě rychlostní silnice I/35 má pro Valašské Meziříčí klíčový význam. Spojí město a Průmyslovou zónu Lešná s hlavními tahy do Olomouce a Brna, respektive Ostravy a Českého Těšína, i s připravovanou dálnicí D 47. Zástupci obcí a měst, které čekají na silnici jako na smilování, už sepsali společný dokument, že budou v úsilí o zajištění peněz na stavbu postupovat společně. Dopravní situaci ve městě označil starosta města Jiří Částečka za kritickou.

Navzdory vytrvalé snaze zůstává ve státním rozpočtu na „palačovskou spojku“ vyčleněno jen osmnáct milionů korun. V létě dokonce hrozilo, že spojce propadne stavební povolení. To se ale nakonec podařilo prodloužit. „Nedá se ovšem čekat, že stavba dostane velké peníze, protože prioritou je nyní nová silnice ze Vsetína do Valašského Meziříčí. Není pravděpodobné, že stát podpoří dvě miliardové akce v jednom regionu,“ řekl šéf zlínské správy Ředitelství silnic a dálnic Rostislav Vacula.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - jihovýchodní Morava

http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=270 ... a&c=861616
Obrázok používateľa
Marty
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 718
Založený: 17. Okt 2006 21:19
Bydlisko: CZ, Troubsko

Naspäť na Monitoring tisku

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 10 hostí.