RSD.CZ:Nový úsek silnice I/21 u Plané v provozu

re-print článků souvisejících s problematikou dálnic, rychlostních komunikací a silnic

Moderátor: Moderátori

RSD.CZ:Nový úsek silnice I/21 u Plané v provozu

Odoslaťod Marty » 09. Nov 2007 08:27

Ředitelství silnic a dálnic ČR dne 9. listopadu 2007 uvedlo do provozu přeložku kolem města Planá na Tachovsku. Celkové náklady na stavbu dosáhly necelých 157 miliónů Kč, z čehož 75 % objemu bylo financováno z fondů Evropské unie.

Výstavba tohoto 2,065 km dlouhého úseku byla zahájena v březnu 2006 a její součástí jsou mimo jiné mostní objekt v délce 108 m a lávka pro pěší přes silnici I/21.

"Zprovoznění stavby bude mít nejenom významný přínos ke zlepšení dopravní-ho spojení města Planá a Mariánských lázní ve směru od dálnice D5, ale pře-devším snížení počtu nehod, zvýšení bezpečnost a zlepšení životního prostředí občanů města Planá," dodává generální ředitel ŘSD Alfréd Brunclík.

Jedná se o projekt spolufinancovaný z Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF) v rámci Operačního programu Infrastruktura, konkrétně Priority 1 - Mo-dernizace a rozvoj dopravní infrastruktury celostátního významu a jejího opat-ření 1.2 - Výstavba a modernizace silnic I. třídy. Příspěvek ERDF dle rozhodnu-tí o poskytnutí dotace umožňuje spolufinancování až 75% uznatelných nákladů projektu a činil 117 326 179,- Kč. Úhrada národního podílu spolufinancování byla zajištěna Státním fondem dopravní infrastruktury.

http://www.rsd.cz/doc/Stavime-pro-vas/S ... dle-kraju/
Obrázok používateľa
Marty
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 718
Založený: 17. Okt 2006 21:19
Bydlisko: CZ, Troubsko

Naspäť na Monitoring tisku

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 13 hostí.