ZSSK Cargo uvažuje o spolupráci s českým partnerom

re-print článkov týkajúcich sa problematiky diaľnic a rýchlostných komunikácií

ZSSK Cargo uvažuje o spolupráci s českým partnerom

Odoslaťod Nick » 25. Okt 2007 16:46

Ministerstvo dopravy však kvôli analýzam viacerých možností nechce bližšie špecifikovať, o akú formu spolupráce by malo ísť

[25.10.2007, SITA]

BRATISLAVA 25. októbra (SITA) - Železničná spoločnosť Cargo Slovakia, a.s. (ZSSK Cargo) možno bude v budúcnosti užšie spolupracovať s českým partnerom ČD Cargo. "V rámci strategických rozvojových plánov spoločnosti Cargo Slovakia sa uvažuje aj o alternatíve užšej spolupráce s českým partnerom. Vzhľadom na to, že sa analyzujú viaceré možnosti, je zatiaľ predčasné špecifikovať, o akú formu spolupráce by malo ísť," povedal pre agentúru SITA hovorca ministra dopravy Marián Jánošík.

ZSSK Cargo vznikla začiatkom roka 2005 rozdelením Železničnej spoločnosti, a.s. na dve samostatné spoločnosti, pričom prevzala jej aktivity v oblasti nákladnej železničnej prepravy. Zakladateľom a stopercentným vlastníkom akcií je Slovenská republika. Práva štátu ako akcionára vykonáva Ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácií SR.

ZSSK Cargo hospodárila podľa predbežných výsledkov v minulom roku so stratou 266,2 mil. Sk, čo medziročne znamená jej zníženie o 718,7 mil. Sk. ZSSK Cargo prepravila vlani 50,055 mil. ton tovaru, čo bolo oproti roku 2005 viac o 4,8 %.

Spoločnosť ČD Cargo by mala vzniknúť vyčlenením nákladnej dopravy z Českých dráh v decembri tohto roku. Nákladná doprava ČD je piata najväčšia v Európe. Vlani prepravila vyše 80 mil. ton tovarov.

http://servis.etrend.sk/115988/spravy-s ... -partnerom
Obrázok používateľa
Nick
pokročilý diskutujúci
 
Príspevky: 312
Obrázky: 16
Založený: 29. Sep 2006 06:18
Bydlisko: mám

Naspäť na 2007

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.