Pod zemí se bude jezdit zjara

re-print článků souvisejících s problematikou dálnic, rychlostních komunikací a silnic

Moderátor: Moderátori

Pod zemí se bude jezdit zjara

Odoslaťod Jarda » 19. Sep 2007 08:18

datum: 14. 9. 2007
médium: Frýdecko-místecký a třinecký deník, Martin Pleva

Ostrava/ Dva tubusy Klimkovického tunelu by měly být podle předpokladů uvedeny do zkušebního provozu v dubnu příštího roku. Na den otevřených dveří na této unikátní stavbě v rámci dálnice D 47 lidé mohou přijít už za měsíc.
„Den otevřených dveří na tunelu Klimkovice se bude konat 13. října od 9 do 14 hodin. Vsoučasnosti je v něm položen cementobetonový kryt vozovky a dále probíhají montážní práce na technologickém zařízení,“ sdělil vedoucí projektu Břetislav Polák z Metrostavu.
Předpokládané uvedení tunelu do zkušebního provozu je dle jeho slov stanoveno na duben 2008. Přesný termín ale ještě údajně není upřesněn. „Komplexní zkoušky technologického zařízení proběhnou v prvním čtvrtletí příštího roku,“ uvedl dále Polák.
Jediný na celém úseku dálnice D 47 a k tomu druhý nejdelší v rámci celé dálniční sítě České republiky. I tak se o Klimkovickém tunelu dá hovořit. Navržen byl z důvodu ochrany životního prostředí a také kvůli minimalizaci vlivu stavby na obec Klimkovice a blízké lázně na Hýlově.
Dva tubusy tunelu, jeden dlouhý 1078 metrů a druhý ještě o deset metrů delší, se začaly razit v dubnu před dvěma lety. Šířka vozovky v každé z rour bude devět a půl metru, jejich výška bude necelých pět metrů. V maximálním nadloží je tunel pětadvacet metrů pod povrchem.

http://www.metrostav.cz/cz/aktuality/ak ... il?id=1602
Jarda
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 3
Založený: 24. Mar 2006 11:03
Bydlisko: ČR, Praha

Naspäť na Monitoring tisku

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 14 hostí.