Na silnici hrozí problémy

re-print článků souvisejících s problematikou dálnic, rychlostních komunikací a silnic

Moderátor: Moderátori

Na silnici hrozí problémy

Odoslaťod Jarda » 02. Júl 2007 15:27

LOUNSKO, ŽATECKO - 2.7.2007 - Brzy se Hora Svatého Šebestiána otevře pro veškerou těžkou dopravu, na Žatecku a Lounsku přibude kamionů.

Na silnici I/7 Praha – Chomutov hrozí v blízké době problémy. Silnice už nyní nevyhovuje potřebám dopravy a je častým místem dopravních nehod. Brzy se situace zřejmě ještě zhorší. Minulý týden byla otevřením úseků u Chomutova dokončena modernizace silnice v Krušných horách k přechodu Hoře Svatého Šebestiána. Ten mohou zatím využívat jen nákladní auta regionálních dopravců, počítá se ale s tím, že tam brzy začne jezdit veškerá kamionová doprava.

Důležité to bude hlavně pro vznikající podniky v průmyslové zóně Triangle u Žatce, které počítají s tím, že část produkce budou dopravovat kamiony na západní trhy. Na druhou stranu se dá očekávat, že přechod začnou využívat i kamiony jedoucí z Prahy. A to přinese pro úseky silnice I/7 mezi Slaným a Chomutovem problémy.

Silnice I/7 Slaný – Chomutov je často zablokována dopravními nehodami. Provoz na komunikaci je hlavně ráno a odpoledne velmi silný a rizikový. Další kamiony to ještě zhorší. Problém má vyřešit přestavba silnice na čtyřproudovou komunikaci R7. Na území Ústeckého kraje má být zprovozněna do konce roku 2010. „Děláme vše proto, aby to tak skutečně bylo. Peníze, na rychlostní silnici R7 bude třeba přes 12 miliard korun, jsou připravené v rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury,“ řekl Deníku Rudolf Vyčichla, náměstek ministra dopravy.

„Letos bychom chtěli začít stavět ve třech úsecích. Obchvat Sulce a úseky mezi Bitozevsí a Vysočany,“ sdělil Renné Komínek, ředitel chomutovského Ředitelství silnic a dálnic. V současné době se vyvlastňují poslední potřebné pozemky. „Na všech třech úsecích by se ve druhé polovině letošního roku mělo začít stavět,“ uvedl náměstek ministra dopravy.

Silnice na Slánsku bude ještě později I kdyby se podařilo rychlostní silnici R7 na Lounsku, Žatecku a Chomutovsku zprovoznit do roku 2010, ve Středočeském kraji, na Slánsku, zůstane mezi těmito novými úseky a současnou rychlostní silnicí u Prahy stará dvouproudová silnice. „Ve Středočeském kraji je příprava stavby R7 oproti Ústeckému kraji pozadu,“ připustil náměstek ministra dopravy.

Rychlostní silnice R7 nebude mezi Panenským Týncem a Slaným dokončena dříve než v roce 2014. Přitom na cestě z Chomutova do Prahy úseky v okolí Slaného a Třebíze patří z hlediska počtu dopravních nehod k těm nejhorším. V minulých dnech tam došlo například ke dvěma tragickým nehodám, při kterých zemřeli dva lidé. Jeden z nich byl ze Žatce.

Petr Kinšt
http://zatecky.denik.cz/zpravy_region/s ... 70702.html
Jarda
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 3
Založený: 24. Mar 2006 11:03
Bydlisko: ČR, Praha

Naspäť na Monitoring tisku

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 12 hostí.

cron