ŘSD: Otevíráme nový horský úsek I/7 na Chomutovsku

re-print článků souvisejících s problematikou dálnic, rychlostních komunikací a silnic

Moderátor: Moderátori

ŘSD: Otevíráme nový horský úsek I/7 na Chomutovsku

Odoslaťod Jarda » 30. Jún 2007 14:53

Ředitelství silnic a dálnic ČR 29. června 2007 dokončilo výstavbu silnice I/7 mezi Chomutovem a Křimovem. Současně s tím se umožní otevření hraničního přechodu Hora Svatého Šebestiána - Reitzeinhain pro veškerou kamionovou dopravu.

Nový úsek silnice I/7 mezi Chomutovem a Křimovem stál 2,8 miliardy korun a naváže na předloni dokončenou část silnice vedoucí směrem na německé hranice. Délka stavby je 6,8 km.

Úsek je součástí tahu I/7 vedoucí z Prahy přes města Slaný, Louny a Chomutov na hranice Německa a je důležitým mezinárodním dopravním tahem. "Po Chomutov se jedná o rychlostní silnici R7, dále se vzhledem ke složitému horskému terénu na trase od Chomutova po Horu svatého Šebestiána jedná o moderní dvoupruhovou silnici se stoupacími pruhy a pruhy pro klesání. Trasa vede jak rovinatým terénem tak hornatou krajinou a překonává výškový rozdíl 365 metrů," říká generální ředitel ŘSD Alfred Brunclík.

Nový úsek silnice I/7 nejenom, že nahrazuje dnes již naprosto nevyhovující starou trasu, ale zprovozní i hraniční přechod do Saska veškeré kamionové dopravě. To umožní další rozvoj nově budovaných továren v průmyslové zóně TRIANGLE v prostoru bývalého žateckého letiště v tomto vysokou nezaměstnaností postiženém regionu.

http://www.rsd.cz/rsd/rsd.nsf/0/AE93416 ... 0900333D4D
Jarda
veterán fóra
 
Príspevky: > 1000
Obrázky: 3
Založený: 24. Mar 2006 11:03
Bydlisko: ČR, Praha

Naspäť na Monitoring tisku

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 14 hostí.