Autogrill otevře své provozovny u českých benzinek

re-print článků souvisejících s problematikou dálnic, rychlostních komunikací a silnic

Moderátor: Moderátori

Autogrill otevře své provozovny u českých benzinek

Odoslaťod Majkl » 08. Máj 2007 20:02

Autogrill otevře své provozovny u českých benzinek

Praha - Největší světový provozovatel občerstvení pro cestovatele podepsal kontrakt se sítěmi čerpacích stanic Benzina, Shell a Agip. U jejich pump otevře svoje restaurace. Pět se jich objeví i v České republice. O zahájení expanze milánského Autogrillu do střední a východní Evropy informoval server Týden.cz.


Na dálnici D5 mezi Prahou a Rozvadovem otevře Autogrill tři restaurace, dvě u Šlovic a jednu u Rokycan. Na dálnici D1 mezi Prahou a Brnem se nové restaurace objeví u Troubska a Mikulášova. Firma se přizpůsobí místním poměrům a kromě typických italských jídel bude nabízet i hovězí guláš, svíčkovou či smažený sýr.

Autogrill podle serveru počítá, že v příštích deseti letech utrží na těchto pěti místech kolem dvaceti milionů eur (zhruba 564 milionů korun).

Společnost loni obsloužila ve více než třiceti zemích a 4800 provozovnách téměř devět set milionů lidí. Drtivou většinu restaurací má na dálnicích, letištích, případně vlakových nádražích. Loňské tržby skupiny se pohybovaly kolem čtyř miliard eur.

Autogrill je kontrolovaný rodinou Benettonových. Padesát sedm procent drží jejich Edizione Holding prostřednictvím firmy Schematrentaquattro (Schema34). Pět procent vlastní pojišťovna Generali. Předsedou správní rady je Gilberto Benetton. Tržní hodnota podniku se aktuálně pohybuje kolem 3,7 miliardy eur. Kromě vlastních značek provozuje licenčně například téměř tři sta kaváren Starbucks nebo 113 provozoven rychlého občerstvení Burger King.

http://www.financninoviny.cz/index_view.php?id=251050
Majkl
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 754
Obrázky: 1291
Založený: 03. Máj 2005 08:20

Naspäť na Monitoring tisku

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 16 hostí.