Na vyústení ulíc Kozia - Zochova za začína stavať

re-print článkov týkajúcich sa problematiky diaľnic a rýchlostných komunikácií

Na vyústení ulíc Kozia - Zochova za začína stavať

Odoslaťod Majkl » 06. Apr 2007 19:29

Na vyústení ulíc Kozia - Zochova za začína stavať

Na vyústení Kozej a Zochovej ulice sa začala výstavba polyfunkčného objektu s troma podzemnými a siedmimi nadzemnými podlažiami. Zaujímavosťou tejto stavby je, že jej príprava trvala niekoľko rokov.

Pripomeňme, že ešte v roku 2001 na tomto mieste chcela spoločnosť RMA Plus postaviť polyfunkčný objekt, ktorého súčasťou malo byť aj viacpodlažné premostenie Staromestskej ulice. Premostenie malo slúžiť aj ako verejný nadchod pre peších a malo nahradiť existujúci podchod pod Staromestskou ulicou.

V auguste 2001 vtedajší Okresný úrad Bratislava I vydal rozhodnutie o umiestnení stavby. Proti stavbe sa zdvihla vlna odporu. Vtedajší Krajský úrad v Bratislave rozhodnutie okresného úradu zrušil a vrátil ho na nové prerokovanie. Preto spoločnosť RMA Plus upustila od pôvodného zámeru a v roku 2002 vypracovala nový.

Niekoľko rokov sa na stavbe nedialo nič, až v uplynulých mesiacoch sa na pozemku vykonali výkopové práce a uskutočnil sa aj archeologický výskum. V týchto dňoch sa už začali budovať siete. Podľa našich informácií došlo k zmene stavebníka - investorom je rakúska firma Falkensteiner Hotel Bositz. Napriek opakovaným snahám sa nám nepodarilo nadviazať s predstaviteľmi firmy kontakt.

Ako sa nám však podarilo zistiť, na rohu Kozej a Zochovej ulice bude polyfunkčný objekt s troma podzemnými a siedmimi nadzemnými podlažiami. V podzemí má byť 125 parkovacích miest, v nadzemnej časti obchody, služby a administratívne priestory. Zvyšné plochy zaberú byty a apartmány.

http://www.bratislavskenoviny.sk/buxus/ ... e_id=35988
Majkl
zaslúžilý diskutujúci
 
Príspevky: 754
Obrázky: 1291
Založený: 03. Máj 2005 08:20

Naspäť na 2007

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.